MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Szívballada - Lugosi Dani és Takács Vilkó dala

Elhagyva a szokásos cukormázat, üdítő megközelítésben nyúl hozzá a szerelem elkerülhetetlen témájához egy régi-új formáció, Lugosi Dani és Takács Vilkó párosa. Kifordított nyári dal jelent meg Szívballada címen egy vibráló klippel.

A két szerző évek óta lép fel közösen a Nirvana Acoustic koncerteken, ám a tribute műfajából a közös fellépések mostanra kiérleltek saját számokat, és ebben a felállásban új irányt vett a páros. Minden jel szerint egyre nagyobb iramban haladnak mind az egyéni, mind a közös dalszerzés útján.
 
Lugosi Dani a Polytrippel (2018), aztán szólólemezével (2020) egyértelműen jelezte mind angol, mind magyar nyelven az alkotói-zeneszerzői megérkezését. És amennyire ő többek között a grunge, úgy Takács Vilkó (Guns N’ Roses, Alice in Chains tribute zenekarok, Ganxsta Zolee és a Kartel) masszív rock alapokra építkezik alkotói pályáján. Vilkó első önálló albuma nyáron jelenik meg, amelynek a Szívballada a debütáló száma.
 
Ezen felül Dani és Vilkó közösen is folytatják az alkotói együttműködést: őszre tervezik egy erősen grunge hatású lemez kiadását; a zenei anyag gerincét a pandémia alatt dolgozták ki egy balatoni, privát alkotótáborban.  
 
A Szívballada fülbizsergető dallammal tudatja, hogy amennyire elsöprő és egyértelmű pillanat, amikor „kézen fog egy lány egy fiút”, annyira könnyen is értjük félre egymást, a végletegbe lökve önmagunkat. A dal, amelyben Radó Éden (Tiansen) bájos hangon játssza a lányt, Dani egyik verséből született Vilkóval közös hangszerelésben. 
 
A műfajilag nehezen besorolható zenéhez hasonló klip készült a BP Underground dokumentumfilm sorozat alkotója, Koltay Anna rendezésében. A klip a különböző nyúlós, ragadós, guruló anyagokkal néhol elrugaszkodva, máshol áthallással szövi körbe a dal világát. A kislemezt a Pluralica Records adja ki.

Foto: Hotváth Péter Gyula


2021. április 30. 17:03

Minden jog fenntartva. 2021 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA