MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Színes Marshallok?!

Van egy legenda a kis hazánkban fellelhető nagyszámú piros Marshall fejről és ládáról. Ismeritek? 

Történt egyszer, az „átkosban”, hogy az akkori (egyetlen) állami hangszerforgalmazó cég legjobb emberei kiutaztak Frankfurtba a MusikMesse nevű hangszerkiállításra, egyik zsebükben csörgött a dojcsmárk, műbőr aktatáskájukban lapult a megbízólevél a párttitkár által szignózva, hogy a tomboló kommunista diktatúra szelepeként működő T.T.T. (tűrt, tiltott, támogatott) beatzene számára elengedhetetlen berendezéseket beszerezze. Feltételezhetően nem a hozzáértők, hanem a párt bizalmi emberei lehettek a kiküldetés észosztói, így a kiállításra érve veszett katalógusgyűjtésbe kezdtek. Itt a csavar a történetben, hiszen a rendes katalógus mellett abban az évben egy limitált sorozat is készült, ahol a termékkódok mellett szerepelt további egy betű. Egy R. Sejthetitek, hogy hazaérve CSAK ebből rendeltek egy nagyobb kontingenst.

De a legenda mellett természetesen az igaz, hogy a Marshall néhány évente kiad egy-egy színes sorozatot. A fent említett piros mellett ki ne emlékezne az Orange Marcikra, melyek egy másik angol gyártó színével lettek borítva. Vagy a 6100 kék tolexére, de ott a limitált JVM410HJSB kék Satriani fej, illetve a közelmúlt színes DSL40C vagy AS50D modelljeit is említhetném.

Ezek a modellek kilógtak ugyan az aktuális választékból, de nem adtak lehetőséget a válogatásra. Vagy volt, vagy nem. Ez változik meg most. A szemfülesek már láthatták a nemzetközi kínálatban a különféle kinézetű és színű sorozatokat, valamint a gyári weboldalon a Design Store fület.

De hogy is néz ez ki a gyakorlatban? Minden angol gyártású, nem szignált Marshall rendelhető személyre szabva. Fontos leszögezni, hogy a személyre szabás kizárólag kozmetikai, azaz az erősítő vagy láda külalakjára vonatkozik.

Minden a Marshall angliai gyárában készül, ugyan ott, ahol az összes többi angol cucc. Választható huszonegy (21) féle vinyl, mint a kígyóbőr, elephant grain, western, vagy több más szín. Hasonló a helyzet a hangfalszövetekkel is, itt hét opció választható. Ki ne csípne egy ilyet, főként ha a piping, a fül és a felirat is választható?

És most jön a csavar. A választható vászon helyettesíthető egy színes nyomattal is. Itt egy nagy felbontású grafikát kell eljuttatni a gyártónak és az rákerül a kívánt cuccra, akár úgy, hogy a full stacken végig fut a minta.

Mit kell tenni? Besétálni a kiválasztott opciókkal a kedvenc hangszerboltunkba és pontosan leadni a kívánt rendelést, majd várni türelemmel. Az átfutás nagyjából két hónap.

Mennyibe kerül? A színes, kép nélküli verzió ára a bolti árnál körül-belül 5-10%-kal magasabb, ha képet is szeretnénk rá, akkor 10-15% százalék felárral kell számolni. Ezek mindig függnek a kívánt tárgy méretétől, lévén egy fejen elhelyezett nyomat mindig kisebb, mint egy kombón vagy egy ládán. De ki ne szeretne egy a zenekara logójával ellátott Marshall stacket?

Hajdu Zoltán

http://www.audmax.hu


2016. december 25. 09:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA