MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Soha ne felejtsd el! – Asphalt Horsemen lemezbemutató és Matyasovszki Géza emlékkoncert az Instant-Fogas komplexumban

A születés és a halál az élet két kapuja. Az Asphalt Horsemen kilencszázhuszonhat nappal az előző, tíz évvel az első lemeze után a Never forget címmel új albummal (sorrendben a negyedikkel) jelentkezett, amely a tavaly elhunyt alapító gitáros, Matyasovszki Géza emléke előtt is tiszteleg mégpedig úgy, hogy a dalok őrzik Géza játékát is. Sőt, a lemez Géza születésnapján jelent meg a Grund Records gondozásában.

A tragédia új, addig nem ismert érzelmeket és alkotói energiákat hozott felszínre a zenekarban és az eredetileg az előző, Brotherhood című lemezük folytatásának szánták, ám a zenekar körüli tragédiák (a gitárosukon kívül két közeli barátjukat is elvesztették) a Fatherhood munkacímen készülő anyagot az emlékezésnek ajánlották és átkeresztelték. A szomorú körülmények ellenére az új Asphalt Horsemen lemez egyáltalán nem melankolikus: a zenekar a tőlük megszokott stílusban és kirobbanó energiával játszik. Bencsik István dobos, Lőrincz Károly énekes, gitáros, Matyasovszki Géza gitáros és Megyesi Balázs basszusgitáros mellett Brucker Bence gitározik, Varga Lilla és Pocsai Kriszta vokáloznak és először a zenekar történetében bővült a hangszerpark Tömpe Gábor billentyűs hangszereivel és Simkó-Várnagy Mihály csellójával. A tizenkét dalban szövegileg az album két, egymással összefüggő témát jár körül: a felnőtté, apává válást, illetve a halállal, elmúlással és búcsúval való szembenézést.

Október 19-én (szombat) 20 órai kezdettel mutatja be a zenekar az új lemezét. Vendégek: Hegyi Kolos (Magma Rise), Szöszö (The Joystix), Tömpe Gábor, Szabó Dávid (Slowmesh), Szilágyi Zsombor, Végh Miklós, Szedő Szilvi, Garda Zsuzsa és Varga Lilla.

FB esemény a képre kattintva:


2024. október 17. 04:40

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA