MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

SD-1 Super Overdrive

Limitált kiadás az SD-1 Super Overdrive (SD-1-4A) negyvenedik évfordulójára. Az MT-2 folyamatos gyártásának 40. évfordulójára hoztuk létre ezt a limitált kiadású verziót, amely 2021-ben lesz elérhető. Ez a fekete színű, ünnepi pedál sárga feliratokkal és aranyszínű potméterekkel készül. Az elemház kinyitására szolgáló kézi csavar vintage ezüstszínű, a dobozán pedig a 40. évforduló egyedi logója látható.

A BOSS legendás Super Overdrive hangzása
1981-es megjelenése óta az SD-1 Super Overdrive gitárosok generációi számára jelentette az elsődleges gain pedált, minden zenei műfajban. Az OD-1 Overdrive - amely egyike volt az 1977-ben megjelent első három BOSS kompakt pedálnak - forradalmian új, aszimmetrikus túlvezérlési áramkörére alapozva az SD-1 gazdag, sima és rendkívül zenei overdrive hangokat garantál, amelyek mind a mai napig inspirálják a gitárosokat.

Az „overdrive” -ot meghatározó túlvezérlési áramkör
1977-ben a BOSS egy teljesen új kategóriát hozott létre, mivel kompaktpedál formájában az OD-1 biztosított elsőként overdrive hangzást a gitárosok számára. Páros sorrendű, harmonikusokban gazdag jelével az egyedülálló, aszimmetrikus túlvezérlési áramköre csöves erősítők kellemes hangzását és játékérzetét idézi, de szabályozható hangerő mellett. Négy évvel később ebből az innovatív megoldásból fejlődött ki a még sokoldalúbb SD-1, amely aktív hangvezérléssel biztosította a magas tartomány reagálását, illetve lehetővé tette a mélyek még precízebb beállítását.
 
Overdrive tökéletesség
A konstrukcióból adódó természetes viselkedésének és a középtartomány finom kiemelésének köszönhetően az SD-1 azonnal inspiráló hangzásokat nyújt kezdők és profik számára egyaránt. Lendületet ad a hangnak ott, ahol ez a legfontosabb, biztosítva ezzel, hogy a gitár meleg, tiszta és gazdag jelenléttel, minden pillanatban tökéletesen illeszkedjen a zenei környezetbe. Az enyhén torzított beállítások kiválóak a ritmusjátékhoz, míg a magasabb beállítások ideálisak a telt, "énekló" szólókhoz. Az SD-1 nagyon érzékeny a bemeneti hangerőre, így lehetővé teszi, hogy egyszerűen a gitár hangerejének beállításával érjük el az overdrive hangzás különböző árnyalatait.

Egy pedál, melyet egyetlen gitáros sem nélkülözhet
Organikus hangkarakterével, érzékeny torzításával és hangvezérlésével az SD-1 bármilyen hangstílushoz megfelelő hangzást nyújt. Lépj a pedálra a kedvenc clean vagy kissé torzított erősítőhangzásoddal, ha enyhe vagy közepes túlvezérlést szeretnél elérni, amely ideális a klasszikus rock-tól az energikus blues-on át ​​a pop-ig, country-ig, jazz-ig és számos egyéb stílusban.Booster-ként az SD-1 a high-gain erősítők világában is otthonosan mozog, fókuszált középtartományt, határozott basszust és sima magas hangokat biztosít, melyek tökéletesek a keményebb hangzásokhoz és szólókhoz.

•​Műfajteremtő BOSS overdrive hangzás
•​Egyedi aszimmetrikus túlvezérlési áramkör, amely csöves erősítőkhöz hasonló hangkaraktert nyújt
•​Enyhén vagy közepesen torzított hangzások a középtartományra fókuszálva, határozott mélyekkel
•​Ideális a clean vagy kissé torzított erősítőhangzásokhoz
•​Remekül működik, amikor a high-gain erősítőhangzás definiáltságán szeretnénk javítani
•​Jól használható együtt boost, overdrive és distortion pedálokkal
•​• Öt év BOSS garancia

Bővebb információ: https://www.boss.info/hu/products/sd-1/


 

2021. május 26. 08:47

Minden jog fenntartva. 2021 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA