MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

RE-202 Space Echo

A legendás Roland RE-201 Space Echo élmény, egy modern funkciókkal rendelkező, korszerű delay pedálban tér vissza. Egy remekmű modern kori visszatérése. Az 1974-ben bemutatott, Roland RE-201 Space Echo, a valaha gyártott legnépszerűbb és legkeresettebb effektek közé tartozik. Ezt a szalag alapú klasszikust, több mint 14 évig gyártották. Jellegzetes ritmikus visszhangja, meleg karaktere és kiválóan játszható hangzásvilága mind a mai napig inspirálja a zenészeket, producereket és hangtechnikusokat.
Az intenzív kutatás-fejlesztés és a legújabb innovációink által támogatott RE-202 minden eddiginél hitelesebben adja vissza a Space Echo hangzását és viselkedését. Az eredetit tervező cég készíti ez a fejlett pedál, amely tökéletes részletességgel kelti életre az RE-201 varázslatát, a mágnesszalagtól és a motor tulajdonságaitól a rezonáló rugós zengetőig és a színes előerősítő áramkörig. Ráadásul a régi Space Echo élményt számos új funkcióval bővítettük, a mai kor zenéihez hangolva.
 

Szalagos visszhangmágia
A Tape echo volt az első delay effekt és az egyik első effekt processzor, amely elérhető volt az elektronikus zenészek számára. A mai CPU-alapú digitális készülékekkel ellentétben a szalagos visszhang egy egyszerű berendezés, amely motor segítségével húzza el a mágnesszalagot egy vagy több felvevő/lejátszófej előtt. A meleg, telt és dinamikus szalagos hangzást számos tényező befolyásolja. A folyamatosan változó bemeneti szint különböző mértékű szalagtelítettséggel és tömörítéssel színezi a hangot. Ezenkívül a motorsebesség-ingadozások, a súrlódások, a wow és flutter, valamint más összetevők vonzó modulált karaktert hoznak létre, amely finoman és folyamatosan változik.

RE-201 Space Echo: Egyszerűen legendás
Az RE-201 a Roland etalonterméke és korának egyik vezető szalagos visszhangja volt. Három egyenlő távolságban elhelyezett fejet tartalmazott, amelyek szélesebb visszhanghatást hoztak létre, mint a tipikus egyfejes megoldások, valamint egy innovatív, szabadon futó szalagrendszert, amely kiváló teljesítményt nyújtott minimális szalagkopással. A kényelmes vezérlők lehetővé tették a gyors hozzáférést a tiszta, egyszeri delay effektekhez vagy különféle fejkombinációkhoz a sűrű, ritmikus visszhangok eléréséhez. Egy rugós reverb is bekerült a csomagba, így az RE-201 minőségi téreffektek megszólaltatására is képes. És végül, de nem utolsósorban, az analóg előerősítő áramkör a Space Echo gazdag hangreceptjének másik kulcsfontosságú összetevője volt.

Egy remekmű újjászületése
A legújabb technológiával és számos régi RE-201 – köztük a BOSS és Roland gyár archívumából származó érintetlen, eredeti pedálok – mélyreható elemzésén keresztül megvalósított RE-202 a teljes Space Echo élményt életre kelti ebben sokoldalú modern pedálban.
A korábbi BOSS-tervek adták a Space Echo valódi hangzásvilágát és alapvető jellemzőit, az új fejlesztések pedig lehetővé tették számunkra, hogy sokkal mélyebbre nyúljunk, mint valaha. A RE-202-ben mérnökeink tökéletesen reprodukálták az összes összetett, nem lineáris viselkedést, melyek nagyban hozzájárulnak az RE-201 halhatatlan hangkarakteréhez. Mindent alaposan megvizsgáltunk, ami a hangzást befolyásolja és teljesen új algoritmusokkal újra létrehoztuk, beleértve a szalag útját, a felvételi/lejátszási mechanizmust, a motorvariációkat, az előerősítő színezetét, a szalag korát, a rugós reverb karakterét és még sok mást.

Azonnali retro hangzás
Az RE-202 tökéletesen adja vissza az RE-201 vintage hangulatát – rendszeres szalagcsere és hardverkarbantartás nélkül. Az összes eredeti vezérlő rendelkezésre áll, beleértve az ikonikus 12 állású üzemmódválasztót is. Minden viselkedésbeli tulajdonságot precízen modelleztünk, például a fokozatos hangmagasság-változást, amely akkor következik be, amikor a Repeat Rate potmétert forgatjuk, vagy a jellegzetes kifutó visszacsatolást, amely akkor történik, amikor az Intensity potméter a maximumra van állítva.
A választható korú szalagok és változtatható kezelőszervek segítségével a vadonatúj Space Echo-n kívül a kedvelt vintage effekt kopott karaktere és  furcsaságai szintén beállíthatóak. A Saturation szabályozót gondosan kalibrálták az RE-201 tényleges mágnesszalag és előerősítő viselkedése alapján, így a hang melegebbé és tömörebbé válik, ahogy feltekered a gombot. A kifejező Wow & Flutter vezérléssel pedig megidézheted az összes természetes modulációt, amely elengedhetetlen a Space Echo hangzáshoz.

Hangzásbeli bővítések
Az RE-202 számos új funkciót tartalmaz, amelyek aktualizálják a Space Echo-t a mai zenészek számára. Kétszeres késleltetési idő is elérhető, valamint egy negyedik virtuális szalagfej is rendelkezésre áll, amely öt további hangkombinációt jelenet. Van egy visszhangtípus is, amelynél az eredeti effekttel szemben a fejek közötti távolság is megváltoztatható. A monó RE-201 effekttel ellentétben az RE-202 valódi sztereó kimeneteket/bemeneteket és választható működést biztosít gitár- vagy vonalszintű készülékekhez. A száraz hangzáshoz választhatsz a meleg és kövér RE-201 előerősítő hang, vagy az egyáltalán nem processzált tiszta jel között.
Továbbá tartalmazza az RE-201 eredeti rugós reverb hangzásának sztereó változatát is, valamint hall, plate, room és ambience típusokat is, sokoldalúsága további bővítése érdekében. Kifejező Warp és Twist effektek is rendelkezésre állnak, amelyek lehetővé teszik, hogy előadás közben egy lábkapcsoló megnyomásával a világűrbe repítsd a hangot.

Modern vezérlés
A vintage szív és lélek kiegészítéseként az RE-202 minden olyan modern funkcióval rendelkezik, amely egy fejlett delay pedáltól elvárható. Négy beépített memória alkalmazható a kedvenc hangzások tárolására és behívására, valamint további 123 memória érhető el MIDI programváltással. A Tap Tempo beállítás  is kéznél van, valamint a memóriaváltáskor kiválasztható Delay Carryover funkció. Lehetőség van a száraz jel elnémítására is, párhuzamos effektbeállításokhoz és stúdióhasználathoz. Kibővített vezérlés érhető el külső lábkapcsolókkal, Expression pedállal és MIDI-n keresztül, beleértve több paraméter egyszerre történő, valós idejű vezérlését is.

A legendás Roland RE-201 Space Echo hangzásának és viselkedésének autentikus újjászületése

Bővebb információ... 

2022. május 21. 06:35

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA