MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Presonus StudioLive 32 Series III

Harmadik generációs PreSonus keverő... Motoros faderek, nagyméretű érintőképernyős kijelző, beépített SD kártyás hangfelvevő, AVB hálózat használata, Androidos távvezérelhetőség – csak néhány az új generációs PreSonus keverőasztal újdonságai közül.

A PreSonus új keverőjének első modelje, a 40 bemenetes StudioLive 32 Series III 32 analóg mikrofonbemenetéből 16 vonal-bemenetként is használható XLR kombó csatlakozós, a további 16 mikrofonbemenet kapcsolható fantom tápos kondenzátor-mikrofon fogadásához.

A keverőbemenetek átkapcsolhatók digitális bemenetre AVB-n, USB-n, vagy külső számítógépről történő sávok megszólaltatásához, illetve a beépített SD kártyáról történő bejátszáshoz.

A 32 mikrofonbemenet mellet 4 sztereó jack szimmetrikus aux bemeneteket fogad, az RCA csatlakozós sztereó bemenetet használhatjuk bejátszásra, míg a másik pár RCA csatlakozón a szetreó főkimenet jelenik meg. Kétcsatornás zenebejátszás történhet BlueTooth-on keresztül is, pl. mobil telefonról.

A három XLR csatlakozós szimmetrikus főkimenet (bal-, jobb-, center) mellett a keverőnek van 12 – például monitorkimenetként használható – XLR csatlakozós direkt kimenete, 4 TRS (sztereó jack) szub-grup kimenete, és 2 TRS cstlakozós monitor kimenete. A szereó főkimenet digitális csatlakozón is (AES EBU) megjelenik. Természetesen van fejhallgató kimenet monitorozás (főkimenet, sávok behallgatása) céljából, valamint XLR csatlakozós utasító-mikrofon bemenet.

A 32 csatornafader rugalmasan használható többféle felosztásban: például egy gombnyomással a baloldali 24 bemeneti fader mellet a főkimeneti fader jobboldalán található 8 tolópoti lehet a 8 szubgrup, vagy a 8 DCA (digitális VCA), vagy a 8 monitor send, vagy a 8 aux send/return fadere. Ha például a nyolc jobboldali fadert VCA faderként használjuk, akkor bármelyik VCA grup fader feletti Selet nyomógomb használatával az adott grup csatornái jelennek meg a baloldali 24 faderen.

A csatorna-beállítások, a a "Fat Channel"  dedikált kezelőszervei mellett azok paraméterei elérhetők a nagyméretű érintős kijelzős felületről is, ugyanezen tudjuk a keverő többi paramétereit is beállítani. Az újra tervezett csatorna-processzor (Fat Channel) az eddig megszokott PreSonus EQ, dinamika-szabályzó beállítások mellet vintage hangzású (pl. "brit" FET-es és csöves "Pultec" hangzású kompresszor szimulációs) preseteket is tartalmaz.

A beépített digitális effektek (zengető, delay) négy belső aux-csatornán keresztül hazsnálhatók.

Az öszes kimeneten 6 sávos parametrikus hangszínszabályzót használhatunk, a kritikusabb kimenetek közül hatnál 31 sávos grafikus hangszaszabályzó áll rendelkezésre, például terem-korrekcióhoz, vagy a monitor utak gerjedésgátlásához.

Soksávos hangfevétel háromféle módon is készíthető az újgenerációs StudioLive 32-vel: történhet külső számítógépre USB csatlakozón keresztül 38x38 hangkártyaként, de sokkal kényelmesebb módja a felvételkészítésnek a beépített SD kártyás hangfelvevő/lejátszó használata, a beépített Capture szoftver és a dedikált transzport gombok segítségével. (Az SD kártyás rögzítés Broadcast WAV file-ok mellett a keverőbeállításokat is eltárolja.) A harmadik kehetőségez az AVB protokol nyújtja: EtherCon csatlakozón keresztül a 55 be- és kimenet érhető el. A bemenetek bővítéséhez több StudioLive 32 Series III keverő összekapcsolható AVB-n keresztül.

A harmadik generációs StudioLive 32 III keverő – a PreSonus AI keverőknél megszokott módon –akár több iPad-ról is vezérelhető (például a monitor-utak beállításakor a szinpadról és a nézőtérről egyidejüleg) az UC surface segitségével. Itt az újdonság, hogy immár Android-os tabblettet, mobiltelefont is használhatunk a távvezérléshez. Természetesen tartozék a Studio One zenefelvevő, editáló, keverő, maszterelő szoftver. A StudioLive 32 III hamarosan kapható, ára 1 millió forint alatt lesz, forgalmazó: Digital Pro.

www.digitalpro.hu


2017. április 9. 10:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA