MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

PreSonus AR, Analog - Recording keverőcsalád

„Zenészbarát” analóg keverők digitális hangfelvevő funkciókkal. A PreSonus új keverőcsaládja kifejezetten a zenészek számára készült, mivel a hangosítás mellett hangfelvétel készítésre is alkalmas a beépített SD felvevőre, vagy USB hangkártyakánt a tartozék Capture szoftverre. A keverők használhatók stúdióasztalként is, erre a célra stúdió monitor kiementet is beépítettek. A funkcióiban azonos három változat legnagyobbikán keresztül bemutatjuk mire képesek a StudioLive „recording” keverői.

StudioLive „hibrid” – analóg keverő digitális funkciókkal

A PreSonus új modelljei a bemenettől a kimenetekig analóg keverők, de a beépített 16 sztereó effekt digitális, továbbá digitális funkció a beépített SD kártyás hangfelvevő, amelyre 96 kHz/24 bites (vagy MP3-mas) hangfelvétel készíthető a főkimenetről. Szintén digitális funkció a 16x4-es USB hangkártyaként történő használat: a 16 bemenet USB-n keresztül felvehető, 4 sáv pedig visszajátszható a Capture szoftver segítségével. A soksávos felvétel vágásához, keveréséhez, masztereléséhez tartozék Studio One 3 szoftver.

A plusz: PreSonus „szuper-csatorna”

Mindhárom modellnél a szokásos mikrofon- és vonalbemeneteket kiegészíti egy sztereó „szuper csatorna”, amely egyidejűleg négy sztereó hangforrás jelét tudja fogadni: A bemenet lehet a beépített Bluetooth egység segítségével iPhone vagy iPad, vagy kapcsolhatóan számítógépről bejátszott zene. Emellett a szuper csatorna két analóg sztereó hangforrást fogad RCA és mini-jack csatlakozón.

StudioLive AR16 USB

Az AR keverőcsalád legnagyobb változata 12 mikrofonbemenetű, vagy 8 mikrofon- + 4 sztereó vonalbemenetű, továbbá – a 12 és 8 csatornás változathoz hasonlóan – a 16 bemenet kiegészül a sztereó szuper-csatornával, így valójában a keverő 18 csatornás. Zenészbarát funkció, hogy az első két csatorna lehet hangszerbemenet. Az A-osztályú mikrofonbemenetek kapcsolható fantom-táposak. A csatornák 3 sávos hangszínszabályzójának középfrekvenciás szűrője az első nyolc csatornán kvázi-parametrikus (a Q érték nem állítható), a sztereó csatornákon fix frekvenciás szűrőkkel (80 Hz, 2.5 kHz, 12 kHz). Minden csatornához gain szabályzó, mélyvágó szűrő, panoráma szabályzó, PFL és MUTE kapcsoló, 1 sztereó effektbusz és 2 monitor busz, valamint 60 mm-es toló poti tartozik. Toló potis a sztereó kimenet mellett a sztereó effekt-return és a két monitorkimenet is. A sztereó effekt kimenet megjelenik egy sztereó jack kimeneten is, így a beépített helyett használhatunk külső effektet is, az effekt lábkapcsolóval kikapcsolható. A szabályozható hangerejű fejhallgató kimeneten a főkimenet mellett belehallgathatunk a csatornákba és a monitor kimenetekbe is. Az AR16 USB rackbe szerelhető a tartozék rack-idomokkal.

StudioLive AR12 USB, AR 8 USB

A két kisebb változat funkciói kezelőszervei azonosak az AR16 USB-vel, a különbség csak annyi, hogy a „mini” változat toló potik helyett nagyméretű forgatógombokat kapott.

A PreSonus új „recording" keverői ősz elejétől kaphatók a forgalmazónál és viszonteladóknál, az AR8 USB ára 125 000 forint, az AR12 USB 170 000 forint, míg az AR16 USB 189 000 forint.

http://www.digitalpro.hu


2016. november 14. 13:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA