MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

PÁLYÁZAT: Zenekaros relikviákról szóló történeteket várunk! Filléres emlékeink

Szimatszatyor, Ricse-kendő, tagsági igazolvány. Egy aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy egy megsárgult levél. Fiatalságunk vágyott és féltve őrzött kincsei. A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva ismét közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit. A 2021 őszére tervezett, a rendszerváltozás előtti magyar könnyűzene és a vizualitás kérdéseit körüljáró konferenciához illeszkedve ezúttal zenekarokhoz, koncertekhez vagy klubokhoz kapcsolódó tárgyakat, illetve ezekről szóló történeteket keresünk.

A Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várunk, amelyek 1.500–3.000 leütés hosszúságban mutatnak be egy, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években aktív magyar zenekarhoz, vagy az említett korszakban történt könnyűzenei eseményhez kapcsolódó, a pályázó tulajdonában lévő plakátot, jelvényt, belépőjegyet, fotót, lemezborítót vagy egyéb tárgyat. A szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a relikvia későbbi sorsát, netán azt, hogy az őrzője számára miért képvisel különös értéket.


A pályázaton mindenki legfeljebb egy írásművel vehet részt. A pályázóknak 3 darab saját készítésű, a tárgyat több oldalról bemutató digitális fotót is mellékelniük kell az írásukhoz.


A legjobban sikerült szövegeket a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közöljük, szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője pedig 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos jutalomban részesül.


A pályázatokat az orokseg@hangfoglalo.hu címre várjuk, a szövegeket Word-, a fotókat pedig jpg-formátumban. A legszínvonalasabb írásokat az eredményhirdetést követően közöljük a blogon.


Írjuk meg együtt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek rajongói kultúrájának történetét!

Beküldési határidő: 2021. május 31.

A nyitóképhez felhasznált fényképek forrása a Fortepan.


2021. április 22. 06:27

Minden jog fenntartva. 2021 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA