MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ORIGAMiES – Memoár

Nyári feeling a lakótelepről egy nagy adag nosztalgiával fűszerezve – Megjelent a paksi ORIGAMiES zenekar legújabb videóklipje a „Memoár”

A fennállásuk óta eltelt alig másfél év kreatívan és termékenyen telt az ORIGAMiES együttes háza táján. Jelentkeztek több dallal, videóklippel, részt vettek jótékonysági projektekben, létrejött számtalan médiamegjelenés, mind rádió, tv, online újság és vezető zenei blog premier formájában. Meghatározó mérföldkő volt, hogy beválogatták őket a legjobb 10 zenekar közé és részt vettek a Fülesbagoly Tehetségkutató 2020-as budapesti döntőjében az Analog Music Hall-ban.

A napokban debütált Memoár már a hetedik dalmegjelenés, egyben a hatodik videóklip melyet készítettek, többek között a kifejezetten táncparkettre íródott Szombat, a hazai sportsikereket megelevenítő Ne érezd úgy, valamint a nyugodt, lassú lüktetésű zenei alappal aláfestett komoly mondanivalót rejtő kortárs pop dal a Selyemfény után.

A srácok a tinédzserkorukat elevenítették meg a dalszövegben, melyet hűen követnek a videó képkockái. Céljuk volt, hogy minél kevesebb rendezéssel, de annál nagyobb természetességgel mutathassák be azt az életérzést, amit annak idején nyaranta átéltek.
A recept egyszerű volt: fogj egy stábot, egy régi sulis boombox-ot, néhány rekesz sört, vonulj végig a lakótelepen, azokon az ikonikus helyeken keresztül, ahol a legszebb nyarakat töltötted, és az egészet az operatőrök hajtépésével karöltve rögzítsd képileg. Másnapra pedig hívd el a haverokat abba a bizonyos iskolaudvarba, ahová állandóan belógtatok, és mutasd meg nekik a legújabb számotokat.

A lokálpatrióta ORIGAMiES így tett, végigcsinálta, a Memoár klipjében végigvezetnek minket szülővárosuk, Paks/Atomcity számukra meghatározó helyein, ahol délutánonként együtt lógtak, koriztak, söröztek, mielőtt belemerültek volna az éjszakai pezsgésbe a másnapi melókezdésig.

A produceri munka és a nagyon menő, modern, kortárs popzenére jellemző hangszerelés ismét Kerner Péter, azaz petione érdeme.
A videóklip hajtépéssel megáldott operatőrei ezúttal is Babai István, Gazdag Martin és Papp Miksa voltak.


2021. július 8. 19:04

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA