MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

MOJO LEMEZ ÉS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Az idei nyári koncertszezon, mint tudjuk, minden kollégának, zenekarnak egy nagyon nehéz időszak. Részünkről: soha sem gondoltuk volna, hogy előállhat egy ilyen fura és feszült állapot. Noha erre az évre nagy terveink voltak egy jól kitalált stratégia mentén, mégis az élet keresztülhúzta a számításainkat. Az idén márciusban jelent meg legutolsó lemezünk, amit egy dán gitáros énekessel, Tim Lothar-ral készítettünk.

A lemezen tradicionális öreg bluesok vannak, öreges hangszereléssel, akusztikus hangszerekkel. Maga a lemezanyag feljátszása is, a régmúlt időket idézte, hiszen egyszerre játszottuk fel, egy térben, ahogy az a folkban és a tradicionális blueszenében szokott lenni. A Dániában megjelent lemezünk, az Old Cinema Session címet kapta, mert egy már nem működő külvárosi moziban rögzítettük a számokat. Sajnos a bemutatót nem tudtuk megtartani a vírus kirobbanása miatt, egy nappal a koncert előtt le kellett mondanunk mindent. Ezt a kellemetlen emléket, ha minden igaz, némi szerencsével, október végén (10.30.án a Bethlen téri Színházban) feledtetni tudjuk a közönségünkkel. Valószínű, meg tudjuk tartani a budapesti lemezbemutatót.


TIM LOTHAR & THE MOJO
Old Cinema Session

Szeged - HUNGI VIGADÓ október 29.
Budapest - Bethlen téri színház- október 30.
Szolnok - Tiszapart Mozi- október 31.
Pécel - Hámori Ház- november 1.


A vírus alatt, annak ellenére, hogy személyesen nem tudtunk találkozni, folyamatosan dolgoztunk, így sikerült, az ez évre tervezett másik nagy tervünk, a saját lemezünk anyagát is elkészíteni. Ez a Mojo anyag, merőben más, mint az imént említett „Old Cinema Session” albumunk. Már régóta dédelgetett álmunk, hogy egy inkább a mai korra jellemző elektronikusabb hangzású CD-t készítsünk. Ezen a lemezen egy kivételével csak saját szerzeményeink vannak.

Sokszor gondolkodtam, hogyha be kellene sorolni a lemezt műfajilag, hova sorolnám. Az az igazság, hogy nem igazán jutottam dűlőre. A lemez zenei anyagát főleg a gitáros énekesünk, Honfi Imre Olivér szerzeményei alkotja, de a hangszerelést, azt közösen készítettük. Így az eredeti nyers, Olivér készítette demóhoz képest, sokat változtak a számok. Mindenki, hozta a saját zenei világát, ötleteit, ezért is van az, hogy az egyik szám egy kicsit latinosabb, rockosabb, vagy bluesosabb. A számok végső rögzítésében és hangzásában sokat segített Pásztor Samu (Anna és a Barbies) illetve Vastag Gábor is. Ezúton is köszönjük munkájukat. – Reméljük, hogy a Kobuci Kertben tervezett lemezbemutatónkat, amit szeptember elsejére időzítettünk, sem az időjárás, sem a vírus nem fogja elsöpörni. Egy gondolat a végére, amikor a lemezünk címén kezdtünk töprengeni, akkor nem igazán akadt fent a hálón olyan cím, ami mindenkinek tetszett volna. Egy merész húzással kitaláltuk, hogy ne legyen címe. Nem egy egyedi dolog ez, hiszen számtalan ismert zenekarnak, előadónak van cím nélküli albuma, pld. Led Zeppelin-nek, Rolling Stones-nak vagy Prince-nek. Valahogy most olyan időket élünk, hogy mindent fel kell címkézni és meg kell magyarázni, ha kell, ha nem. Ma sokszor annak van létjogosultsága, ami mögé bele lehet látni állítólagos elképzeléseket, elméleteket gyártani stb. Ez nem mindig jó! Mi azt szerettük volna sugallni, ezzel a címnélküliséggel, hogy ezek csupán hangulatok, bluesok vagy bluesos dalok, érzések, ötletek, vagyis olyan zenék, amik belőlünk fakadtak és nem egy irányított, egy „mindenképpen akarok lenni valamilyen zenei koncepció”. Egyébként ezt a gondolatot és egyszerűséget akartuk a lemezborító tervezésénél is hangsúlyozni. Egyszerűen szimplán csak, hogy MOJO!

KONCERT: 2020.09.01. KOBUCIKERT, 8:00 óra. A koncert FB eseménye ITT található!
A CD NEVE: MOJO
KATALÓGUSSZÁM: MCD 2020-1
MAGÁNKIADÁS, CD ÉS ELEKTRONIKUS MEGJELENÉS

Fotó: Nagy János


2020. augusztus 26. 16:30

Minden jog fenntartva. 2020 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA