MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

MIAMI SYMPHONY ORCHESTRA, EGY KÜLÖNLEGES KONCERT RÉSZLETEI

Miamiban semmi sem lehet átlagos, így egy klasszikus zenei koncert sem. Sem a helyszín tekintetében, sem pedig a felhasznált hangtechnikai eszközöket illetően.

Mivel a Moore Elastika nem kifejezetten előadóművészeti eseményekre specializálódott,  kihívásokkal teli tervezési munka elé állította Peter Diaz Jr.-t, a produkció vezetőjét és stábját.

Az alapvetően keskeny, ám vertikális irányban hosszanti terem földszintjén foglalt helyet a zenekar és a közönség egy része. Ezen felül három félemeleten is helyet kapott a nagyérdemű. Így tehát egy függőleges irányban széles teret kellett egyenletesen lesugározni, kompromisszumok nélkül, hogy valamennyi széken ugyanazt a kimagasló zenei élményt élhesse át a közönség. 

Richard Gomez, a produkció hangmérnökének tervei alapján a nagyobb mennyiségű ponthangforrás alkalmazása beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A választás QSC CP8 aktív hangsugárzókra esett, melyből 16-ot vásároltak. 
A hangsugárzó felfüggesztési módjának variálhatósága és a 90 fokos horizontális lesugárzási szögének köszönhetően sikerült elérni a homogén hangképet a nézőtér valamennyi pontján. Richard elmondta, hogy ugyan tisztában volt a hangsugárzó gyári specifikációjával, ám nem gondolta volna, hogy ennyi erő rejlik egy ilyen kis dobozban. 

A rendszer további részét képezte négy darab QSC KW181 aktív mélysugárzó, melyek segítettek a különböző hangzónákban elérni az egyenletes mélyfrekvenciás lesugárzást. A zenekar részére, valamint a hosszanti irányban nyúló nézőtérre QSC K12.2 aktív hangsugárzókat használtak, melyek a nagyobb méret miatt eleve teljesebb hangképet produkáltak a szükséges helyeken. 

Forrás: svconline.com


2020. augusztus 15. 06:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA