MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Mezőgazdasági trip-hopba ágyazott elektronika

Hosszú hallgatás után újra itt az Interurban. Az elmúlt néhány hétben különféle hírek szivárogtak ki az Interurban zenekar háza tájáról, miszerint stúdióznak és új énekproducálási módszereket tanulnak. Mindezek eredményeként egy év után végre új dallal jelentkeznek, mely a Zavaros címet viseli.

Az Interurban elektronikus zenei formáció viszonylag hosszú szünet után jelentkezett be új Zavaros című dalával. „Az egy éves szünetet személyes tragédia indokolta, mely után igencsak nehéz volt talpra állni. Ha ez nem is sikerült maradéktalanul, már jut figyelem a zenére, melynek első bizonyítéka a most megjelenő elektronikus átirat”- mondja Márti a csapat énekesnője.

Az átirat jelző szándékos, az Interurban ugyanis tovább folytatja tevékenységét a magyar népdalok megszerettetését illetően, teszi mindezt úgy, hogy jellegzetes sötét hangulatú, helyenként disszonáns elektronikával vegyíti, ráadásul igencsak határozott hangvétellel. Az elektronikus formáció jellegzetessége, hogy hétköznapi zajokat alakítanak elektronikus hangokká és a zene szerves részeként használják, erőteljes hangulatot teremtve ezzel. A Zavarosban például mezőgazdasági nagygépek munkahangjai tűnnek elő. Az új dal érdekessége még, hogy most mutatják meg magukat először a trip-hop műfajban.

Mostanában szerencsére egyre több zenész nyúl magyar népzenei inspirációhoz, (mint például az utóbbi évek legismertebbike Deva). „Ez egy rendkívül jó dolog szerintünk, kitűnő művek látnak napvilágot. Ami minket megkülönböztet ezektől a projektektől az a zenénk intenzitása, az erőteljes, harapós elektronikus hangvétel az ő lágyabb, nőiesebb megközelítésükhöz képest.” – mondja Márti és Imó. Ezt a kijelentés a késő őszre tervezett album dalai egyre inkább alátámasztják majd. A Zavaros című új dal pedig az Interurban Spotify oldalán hallgatható meg.

Weboldal: www.interurban.hu
Facebook: www.facebook.com/thisisinterurban
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3uDOI5qPhOQ1aCO2s4f5Dx


2023. április 20. 14:10

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA