MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Magyarország első online Dj kurzusa!

Magyarország első Online DJ Kurzusa! Tanulj az ország legjobb lemezlovasaitól és sajátítsd el a tudást, hogy belőled is teljes értékű lemezlovas válhasson. 

Honnan jött az ötlet, mit takar pontosan ez a DJ kurzus?

Tánczos Gábor (Gabriel Dancer)
Az ötlet  Christopher-től származik. Nagyon sokáig beszélgettünk arról, hogyan kellene úgy összerakni ezt az egész dolgot, hogy akár még a mi érdeklődésünket is felkeltse, amikor találkozunk a DJ kurzussal valahol. Aztán, ahogy elkezdődtek a forgatások, szinte önjáró lett a történet. Ez nagyban a kollégák nyitott gondolkodású hozzáállásának és a témákra adott válaszainak volt köszönhető, amelyek abban segítettek, hogy miket tegyünk még bele az anyagba. Így aztán a kurzus egy hatalmas tudásbázis lett, ami segíti a tanulók fejlődését, ráadásul ezt a tudást pályájuk során bármikor felhasználhatják.

Az oktató anyagban többek között arra adunk választ, hogyan lehet a táncparketteket és a hangulatot mindig “MAGAS” szinten tartani, miközben azt játszod, amit igazán szeretsz. Egyes DJ-k „biztonságban” zenélnek, ugyanis a tömeg felrobban a zenéjükre, míg mások „kiürítik” a teljes táncteret, amikor feltesznek egy számot.

Szabados Kristóf (Christopher)
Ebben a kurzusban szó esik olyan fontos elemekről is, amelyekre egy DJ-nek elengedhetetlenül figyelnie kell, hogy meglegyen a kapcsolata a közönséggel. Hogyan mutasd be magad a közönségnek? Ki vagy te, és milyen zenei stílust képviselsz? Mi is történik valójában a DJ pult mögött? Mekkora felkészülést igényel egy szett összerakása a DJ-knek? Ezen kívül szóba kerül a DJ-zés pszichológiája is, hogy az mit is takar pontosan, valamint, hogy hogyan építsd meg magad egyedül, ha ezen tevékenységgel szeretnél foglalkozni.

Manapság az is elengedhetetlen, hogy az embernek saját zenéje legyen. Mi abban is segítünk ezzel a kurzussal, hogy mindenki megtalálja a saját hangját, és hogy milyen stílust szeretne képviselni.

A zenélésen kívül is ad valamilyen plusz tudást a kurzus?

Szabados Kristóf (Christopher)
Igen, mert olyan fontos területek is szóba kerülnek, mint a marketing és a közösségi média fontossága. Mindent elmondunk arról, mi szükséges egy jó poszt elkészítéséhez, a zenéhez és a mixek marketing stratégiájához. Tippeket adunk a közösségi médiával, az élő közvetítéssel és a közönség építéssel kapcsolatban. Tesszük mindezt úgy, hogy oktatóink közel több mint 20 éves zenei múlttal rendelkeznek. Akár fel is tehetném a kérdést: ha nem profiktól, hát kitől érdemes tanulni?

Miért pont most vágtatok ebbe bele?

Tánczos Gábor (Gabriel Dancer)
Az időzítés adta magát, hiszen jelen pillanatban még mindig állunk. Normál esetben nem biztos, hogy ilyen nagy fókusszal tudtunk volna összerakni egy ekkora volumenű dolgot. Szinte biztos, hogy csak a hétköznapok egyes részei maradtak volna a forgatásokra, hiszen hétvégén éjszaka dolgozunk a bulikon, hétköznap stúdió munkák vagy a hétvégék szervezésével megy el az idő, de most lehetett alkotni.

Másrészt az elmúlt egy évben szélesebb körben is elterjedt az online felületek használata, azon belül is az online vásárlás és tanulás. Ma már ez az életünk része pontosan úgy, mint a mobiltelefon vagy a bankkártya napi használata. 

Hogy választottátok ki az oktatókat?

Szabados Kristóf (Christopher)
A kiválasztási folyamat lényegében egyszerű, de ugyanakkor nehéz választás is volt. Felállítottuk a kurzus tematikáját és ahhoz néztük végig a kollégák tevékenységeit. Volt egy pont, amikor a bőség zavarával szembesültünk és ezek igazán nehéz döntések voltak. Szívünk szerint sokkal több oktatót szerettünk volna belesűríteni a programba, de akkor még mindig forgatnánk. Ezért hoztunk egy döntést, hogy az alapkurzus csapatát végül kik alkossák.

A további részekben mások is lesznek, de erről majd később beszéljünk. Mindenesetre fontos leszögezni, hogy az átadni kívánt tudás szempontja alapján választottunk oktatókat. Nem kívánunk korábbi kezdeményezésekkel versenyt futni, mi egyszerűen mást, többet szeretnénk megtanítani az éjszakai élet forgásáról, mint, hogy hogyan mixeljünk össze két zenét hibátlanul. 

Hogy fogadta a szakma ezt az egészet? Nem féltek attól, hogy ezzel sokkal több versenytársatok lesz a pályán?

Tánczos Gábor (Gabriel Dancer) 
A kurzus ötletét alapvetően jól fogadták a szakmabeliek, persze mint mindig, most is vannak, akik előítélettel álltak a kezdeményezéshez, de a pozitiv csalódások száma sokkal jelentősebb volt. Ez a pálya sokkal összetettebb, mint, hogy valaki jól vagy kevésbé jól rakja fel a zenéket egy buliban. Ezzel a legtöbbünk tisztában van. Mi megmutatjuk, hogyan lehet könnyebben eligazodni az éjszakai élet útvesztőjében, de a döntéseket ugyanakkor az egyénnek kell meghozni.

Fontos leszögezni, mi lehetőséget, megoldókulcsot kínálunk, de az ajtót a tanulók nyitják ki és rajtuk múlik, hogyan és mit kezdenek a lehetőséggel. Én személy szerint azt gondolom, ha több és jobb hozzáértő van egy területre, akkor az a minőségi versenynek kedvez, aminek végső soron mindenki a győztese lesz, legyen az lemezlovas, klubtulajdonos, promóter, közönség, stb. 

Hogy lehet online tanulni ezt a gyakorlati tudást igénylő szakmát?

Szabados Kristóf (Christopher)
Legyünk őszinték, ma már rengeteg lehetőség van a gyakorlat megszerzésére. Kérdés az, hogy honnan szerezzük meg azokat. A mi kurzusunk főként az elméleti részekkel foglalkozik, emellett persze mutatunk benne olyat is, amivel izgalmasabbá tehetik a technikákat a tanulók. A kurzusunk igazi ereje abban rejlik, hogy az ország legkeresettebb előadói beszélnek a karrierjük építésének kulcs momentumairól. Fontos ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy ilyen még soha nem volt Magyarországon. 

A későbbi tematikus kurzusokban már nagyobb fókuszt kap egy-egy téma kibontása. Lesz olyan is, ahol kifejezetten technikai megoldásokat kínálunk majd az érdeklődőknek. Célunk, hogy mindenki tudjon fejlődni a kezdőtől a haladókig bezárólag.

Kiknek ajánlanátok ezt a kurzust?

Tánczos Gábor (Gabriel Dancer)
A kurzust minden olyan érdeklődőnek ajánljuk, aki nyitott  a DJ-k világára. Azoknak, akik kíváncsiak arra, miért azok a legkeresettebbek, akik, és mitől működik a karrierjük. A kezdőknek, hogy tudják merre induljanak, a haladóknak pedig azért, hogyan lépjenek tovább a jelenlegi szintjükről.

A kurzushoz kell bármilyen előképzettség, speciális eszközpark?

Tánczos Gábor (Gabriel Dancer) 
A kurzus megkezdéséhez nem szükséges semmilyen előképzettség. Úgy állítottuk össze az anyagot, hogy a teljesen kezdőknek és a már tapasztalt haladóknak is tudjunk hasznos információkat átadni. Ahogy az egyetemen, itt is az a fontos, hogy megszerezd magadnak és elsajátítsd a tudást. Ha ezeket először eszköz nélkül teszed, az később ugyanúgy a hasznodra válik majd. Amennyiben nincs lehetőség saját eszközökön gyakorolni, partnereken keresztül tudunk segíteni ebben is.

Ha befizetem a tandíjat, akkor milyen tudást kapok cserébe?

Szabados Kristóf (Christopher) 
A beiratkozás után a teljes oktatóanyag elérhető lesz. Több órányi videóanyag témáktól függően több oktatóval. A videók mellett elérhető lesz egy jegyzetcsomag is, amely további írásos anyagokat tartalmaz, amelyek szorosan kapcsolódnak a modulhoz és a videókban elhangzottakhoz.

Tegyük fel, hogy átrágtam magam az összes modulon a képzésen, de még vannak kérdéseim, szeretnék még többet tudni. Hogy léphetek tovább?

Szabados Kristóf (Christopher)
A kurzus elvégzése után lehetőség van csatlakozni a mentor programunkhoz, melyben az arra kijelölt kollégák állnak rendelkezésre és válaszolnak a kérdésekre. Ez már az a pont, ahol a tanulókból egyéniség válhat és magabiztosan elindulhatnak azon a bizonyos úton.

Köszönjük a beszélgetést.



 

2021. március 13. 15:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA