MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

LANOU - Öröm a zene - Interjú

A Lanou  egy olyan zenekar, amely otthonosan mozog a folk, a pop és a világzene határain. Az együttes hangzásvilágát tagjainak különböző zenei háttere is színesíti mint pl. népzene, reggae, jazz és rock. A Lanou 2018 januárjában alakult, azóta számos sikeres koncertet adtak Budapesten és vidéki helyszíneken, valamint meghívott fellépői voltak több fesztiválnak (Művészetek Völgye, Ozora fesztivál, Ipolyfeszt) is. Koncerteztek a prágai Ungelt Jazz Clubban és többször zenéltek a Tilos Rádióban. Az együttes 2020. februárjában bekerült a Szimpla Lemming Tehetséggondozó Programjába. A zenekar első nagylemeze „Fellegek (Of Clouds)” címmel, szerzői kiadásban jelent meg 2020 novemberében Lantos Zoltán hegedűművész közreműködésével. 

Nem sokkal az Öröm a zene 2020-2021-es sorozat döntője után beszélgettünk a Lanou  zenekarral, akik nemrégiben új klippel is gazdagodtak.

"2021 számukra a beteljesülés éve volt, hiszen számos elismerést kaptak így méltón zárhatták le az évet. A Lanou zenekar is egy élő példa arra, hogyha megfelelő mennyiségű gyakorlást, tehetséget és jókedvet ötvözünk, akkor elérhetjük az áhított célt."

A zenekar tagjai:
Tóth Eszter (ének, citera, ír bouzouki, zongora)
Simon Gyuri (elektromos gitár)
Öllős Dávid (basszusgitár)
Papp Gergő (ütőhangszerek)

Lanou: https://www.facebook.com/lanoumusic
Öröm a zene: https://oromazene.hu/


 

2022. február 18. 11:40

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA