MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Könnyűzene Kollégiuma: Alkotói támogatás új zenemű létrehozására

A Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzene Kollégiuma az egészségügyi veszélyhelyzet a könnyűzenei szférát érintő negatív hatásainak mérséklésére, a könnyűzenészek helyzetének javítása érdekében nyílt pályázatot hirdet újonnan írt, kb. 3 perces, könnyűzenei (ideértve a jazz-t is) műfajú, instrumentális vagy szöveggel ellátott szerzemény megalkotására.

A pályázatot egyéni alkotók (zeneszerzők, szövegírók, előadók) magánszemélyként nyújthatják be, de a pályázat elbírálásához benyújtandó, elkészítendő hangfelvétel (demo) az alkotótársak bevonásával kell történjen. A hangfelvételt legalább három előadóművész közreműködésével kell elkészíteni.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A támogatás forrása: a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

A keretösszeg fedezetét a közös jogkezelő szervezetektől a szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezeléséről szóló 2016. évi XCIII. törvény 42-45. § alapján a Nemzeti Kulturális Alapnak átadott szerzői jogdíj bevételből származó bevétel biztosítja.

Egy pályázó egy pályázatot nyújthat be, egy adatlapon összesen 5 zenei projektben való részvételre pályázhat.

Minimum 3, maximum 5 közreműködő vehet részt a produkcióban, a betétlapon szükséges feltüntetni a projekteket, és megnevezni a többi közreműködőt is. Az NKA Kollégiumainál korábban alkotói támogatásban részesült művel nem lehet pályázni.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 125 000 000 Ft
Igényelhető támogatás: projektenként 50.000 Ft, legfeljebb 250.000 Ft

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2020. augusztus 03-án éjfélig lehet.

A felhívás teljes szövege elérhető az NKA honlapján ITT.


2020. július 18. 03:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA