MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a huszonnyolcadik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év huszonnyolcadik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

KÖKÉNY ATTILA, RAKONCZAI VIKTOR, CHARLIE - EGYÜTT A BÁRBAN
Hangszeres, nyári örömzenével jelentkezett az együtt alkotó kultikus duó, Kökény Attila és Rakonczai Viktor. A páros a legendás Charlie-val gondolkodott közös szerzeményben, így született meg az „Együtt a bárban”.

„Szerettem volna egy olyan életérzést átadni a dallal, amit Atti és Charlie annak idején a vendéglátó világban éltek át, nem véletlenül lett a címe a dalnak - Együtt a bárban. Bakancslistás álmom volt, hogy egyszer együtt énekeljek Charlie-val, annyi hála és szeretet van a szívemben, hogy ez most sikerült! Gyakorlatilag olyan vagyok, mint egy kétéves kisgyerek, aki megkapta a hőn áhított karácsonyi ajándékát!"  - árulta el Viktor.
„Ezer éve ismerem Viktort és Attilát, nagyon szeretek velük dolgozni. Ráadásul az is közös bennünk, hogy az én fiam is baromi jól énekel, csakúgy, mint Attilának” – tette hozzá Charlie.


DESH x YOUNG FLY X AZAHRIAH – BAKPAKK
A csajokat, a bulikat, a piát, a hírnevet, a barátokat, és az albániai kalandokat
állította fókuszba újdonságában DESH, Young Fly, valamint Azahriah.

„A Bakpakk a saját pozíciónkat írja le, azt, hogy mi mindent tettünk már le az asztalra." - foglalta össze Desh. "Szeretünk együtt dolgozni, vibe-olni, nyaralni, hülyülni, ezt az életérzést akartuk áthozni a dalban és a klipben is." - tette hozzá Young Fly.
"Bejött nekünk ez a balkáni vibe, nagyokat mentek a medencés bulik, utána meg érdekes volt bejárni a gettót és ismerkedni a helyi arcokkal." - mondta el Desh a klipforgatásról. "Karakteres volt az ország, sok mindent láttunk és tapasztaltunk pár nap alatt. Ráadásul folyamatosan végigkísért minket a szerencse a forgatás alatt, szinte az ölünkbe hullottak a legjobb helyszínek és karakterek!" – egészítette ki Fly.


GRAZZY & ALPRITE – HOLNAPTÓL
Alprite-tal alkotott együtt az utóbbi időben nagyon is aktív Grazzy. 

„Alprite-tal nagyon sok zenei műfajt kedvelünk és nagyon szeretünk velük kísérletezni is. Mivel a house-nak van egy könnyebben elkapható üteme, feldobtam neki az ötletet, hogy kezdjünk vele valamit… aztán ez lett eddigi életünk leggyorsabban elkészült száma. Most eléggé erős stílusváltás várható tőlem, de nem ebbe az irányba. Igazából nem is gondolkozom feltétlen konkrét zenei irányzatokban, egyszerűen nem tudok sokáig egy adott stílusban mozogni, mert beleálmosodom. Inkább a zenék hangulatára és szövegvilágára figyelek…” – mesélte Grazzy. „A videó készítése során több volt az ösztönösség, mint a szándékosság, de ez egyébként tényleg az a dal, ami lezárja a Garázsmenet-érát, és elindítja az újat, ami várhatóan hosszú ideig megmarad majd.” – tette még hozzá.


DR BRS - CSAK MÉG EGYSZER
Idén tíz éve veszítette el édesanyját DR BRS, a szomorú alkalom évfordulójára egy saját szerzeményét öltöztette új köntösbe a lemezlovas.

„A „Csak még egyszer” három éve született, de az első sorokat már 2014-ben megírtam, amikor anyukám itt hagyott minket. Ő volt a legnagyobb bizalmasom, segítőm, barátom, kritikusom és rajongóm egyben. Ennek már 10 éve és meg kellett tanulnom, hogy minden egyes percet becsülnöm kell, akármilyen kevésnek is érződik. Miután ez sikerült, tudtam csak stúdióba vonulni és méltó zenei formát adni az érzéseimnek. Az évforduló alkalmából a dalból készült most egy akusztikus verzió, mely egy emlékeztető mindenkinek - beleértve magamat is-, hogy becsülje meg a szeretteivel eltöltött időt ” – mondta el DR BRS.


CARSON COMA – Akusztikus pop-up koncert
Egyetlen dalra építette fel legújabb kislemezét a Carson Coma, a számból így a drum and bass, a dubstep mellett például mulatós verziót is készült.

„Néhány nappal a dal megjelenése után láttuk, hogy egyrészt Hundred Sins valamelyik DJ szettjén egy saját készítésű remixet játszik, másrészt pedig régi ismerősünk, granato készített egy súlyos drum and bass verziót ebből a számból. Azt éreztük, hogy ha már megtörtént ez a véletlen, akkor beleállunk, és megkértük még néhány producer barátunkat, hogy készítse el a saját verzióját. Teljesen szabad kezet adtunk mindenkinek, így számunkra is meglepetés volt, amikor meghallgattunk 1-1 új változatot a buszban” - mesélte Fekete Giorgio.  “Ugyan talán a Carson Coma zenei világába nem feltétlenül illik bele, viszont azok számára, akik jobban követik a zenekart és látják, hogy mi milyen arcok vagyunk, milyen a humorérzékünk, valószínűleg egyáltalán nem meglepő, hogy kiadjuk ugyanannak a dalnak a drum and bass, sötét-veretős, chilles, vagy akár mulatós verzióját egy EP formájában” - fűzte hozzá még Héra Barni.

írta, összeállította: Hatos Niki


2024. július 20. 13:06

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA