MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a huszonhetedik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év huszonhetedik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

SIWAG – ORDÍTSÁL
Szivák Zsolti korábbi elektronikus formációja, a Cloud 9+ három nagylemez, valamint számtalan hazai, külföldi turné után tavaly októberben feloszlott. Zsolti azóta új produkción dolgozott, amelyben a zseniális Wagner Emil lett legfőbb támasza. A SÏWÄG a héten adta ki első saját számát, „Ordítsál” címmel. A track zenéjét Zsolti és Emil álmodták meg, a szöveget Zsolti mellett Bánki Benjámin szerezte, a hangszerelés Kosztyu János kezeit dicséri. A dalhoz Emil rendezésében készült videóklip. A kisfilm operatőri teendőit Bikali Sándor, utómunkálatait Nagy Botond látta el.


GODFATER. - ELKÉPZELT HŐS
Egyetlen nap alatt vette fel teljes második albumát a godfater. zenekar. Erről a korongról szállítottak le egy előfutárt az „Elképzelt Hős” formájában. A dal érdekessége, hogy javítások nélkül hallható. Az „Elképzelt hős” zenéjét Szebényi Dániel szerezte, a szöveg a Szebényi-Hegyi-csakmag hármas tollából született. 


KIRÁLY VIKTOR, NIKI BELUCCI - THIS HOUSE
Nem akármilyen fába vágta fejszéjét Niki Belucci. A DJ tervei szerint egy éven keresztül mindennap kiad egy mixet, a projekt pedig a „365 Radio Show” címet kapta. A minap Király Viktor oldalán rukkolt elő a „This House” szerzeménnyel.


CSERIHANNA - EMBER NEM ÉLHET TÖRÖTT LÁBBAL
Az általunk sokszor kiszínezett történetekről mesél cserihanna újdonsága, avagy az „ember nem élhet törött lábbal”. A napokban ráadásul az alt-pop énekesnő az év hátralévő részéig a Spotify EQUAL egyetlen magyar nagykövete lett.

„Szeretnénk felerősíteni a nők hangját, akik világszerte hullámokat vernek. Mivel Te országunk egyik legizgalmasabb és legbefolyásosabb hangja vagy, örömmel hívunk meg, hogy legyél az EQUAL Magyarország 2024 második félévének nagykövete” – ez áll a Spotify Magyarország személyes meghívólevelében.


ANYU EZ HANGOS – MOST JÖVÖK ÉN
Megjelent a MusicMobil győztes, a 2020-ban alakult Anyu, ez hangos zenekar (Potyka Tamás, Siffel István, Bozsóki Márk, Józsa Marcell, Domokos Miklós) első nagylemeze, avagy a „Most jövök én”.

„Január végén beköltöztünk egy hétre a Grenma Stúdióba Botlik Matyihoz és felvettük a tíz dalos anyagunkat. Napközben tekergettük a potmétereket, este a kontrollereket a szállásunkon." – árulta el Siffel Isti, a banda gitárosa.


AUREVOIR. – HÉJANÁSZ
Egy erdélyi népdal adta az aurevoir. újdonságának alapját. A „Héjanász” a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) támogatásával jött létre. A klipet Fejér János rendezte, operatőrként János mellett Liszkay Lilla dolgozott, az utómunkát a zenekar egyik frontembere, Fejér Mihály végezte.

„Ahogy azt korábban is mondtuk, a pontnem egy egyszeri alkalom volt, egy buli, amiben újréltük a gyerekkorunkat. A Héjanász egy sokkal átgondoltabb dal, ami viszi tovább a klasszik ‘oreóhangzást’, kicsit meg is újítva azt.” – mondta el Agócs Márton. „A sztoriban pedig végre gengszterek vagyunk, akik életük melóját szervezik és viszik végig.” – tette még hozzá.


WXFLESS, DOÓR – HIDEGVÉRREL
Megnyerte a Sávlekötő Camp by OTP Junior alternatív dalszerzői tehetségkutatóját, majd pillanatokon belül kiadta legújabb klipjét WXFLESS. A „Hidegvérrel” anyagát Doór Mátyással, azaz DOOR-ral közösen alkották meg.

írta, összeállította: Hatos Niki


2024. július 14. 06:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA