MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a harmincnyolcadik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év harmincnyolcadik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

WXLFLESS - ELŐRE IS BOCSÁNAT
A saját sikereire reflektál újdonságában WXLFLESS. Az előadó az „Előre is bocsánat”-ban többek között a WMMD artist2watch programba való bekerülésére és a Sávlekötő Camp by OTP Junior tehetségkutató megnyerésére is kitér, persze mindezt karakteres flow-ban, egyedi stílusban tálalva. 


PITVAR - PONT ILYEN
Hat számos EP-vel jelentkezett a nyers, koszos gitárokkal és a sötét, önirónikus dalszövegekkel építkező Pitvar (Kotán Tamás, Schmidt Olivér, Majoros Zoltán, György Imre, Szlovicsák Benedek). A „Pont ilyen” EP-n olyan témákat érintenek, mint a szorongás, az irónia.

„Megvan az, amikor megfogadtad magadnak, hogy “sose leszek olyan mint XYZ” vagy “én ezt biztos, hogy jobban fogom csinálni”, aztán évekkel később észreveszed magadon ugyanazokat a hibákat? A dal ezt a felismerést járja körbe. Vajon tudunk ténylegesen tenni bármit az ellen, hogy továbbvigyük magunkban ezeket a mintákat vagy ez bele van kódolva a génjeinkbe? Hibáztathatjuk a szülőket ezekért a személyiségjegyekért vagy csak magunkat próbáljuk felmenteni vele?" – árulták el a címadó dalról.


ALL MACHINES WILL FAIL – DON’T CARVE ICONS, BUILD BOATS
Kiadta második nagylemezét az Iamyank, Mohácsi Mátyás, Kocsis Máté alkotta All Machines Will Fail. A csapat a rituális, instrumentális, atmoszférikus nehéz zenék eszköztárával építkezik tovább ezen a korongon is.

„Címeket mindig akkor adok amikor már teljesen végleges állapotban van az anyag, az özönvíz sok-sok kultúrában jelenlévő mítosza összecsengett az aktuális közérzetemmel: dühös vagyok amiatt, hogy egyéni és társadalmi szinten is rengeteg teljesen felesleges témában vitázunk, harcolunk, miközben olyan kihívások állnak előttünk amiket fel sem tudunk mérni. Az album és a dalok címei is arra utalnak, hogy már benne vagyunk, készüljünk fel és hagyjuk abba a hülyeségeken picsogást” - kezdte yank. “A felvétel csodálatos csapatélmény volt, úgy rögzítettünk mindent ahogy vágytunk rá: modern trükkök nélkül, együtt játszva, hangosan. A nyers felvételekkel nagyon elégedettek voltunk, de az első keveréseim még nem győztek meg teljesen a csapatot, úgy döntöttünk adunk még időt az anyagnak, hogy kitudja forrni magát. Büszkék vagyunk a végeredményre: élő, lélegző, zajos, koszos, emberi az egész. Ismét sikerült elkerülnünk a túlpolírozást és megőrizni a nyers erőt, aminek nagyon örülök.” - tette hozzá.

írta, összeállította: Hatos Niki


2024. szeptember 29. 07:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA