MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a harminckettedik, harmincharmadik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év harminckettedik, harmincharmadik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

KACAJ – AHOGY SZERETNÉM
Új szakasz indul a 2020 óta aktív KACAJ életében, hiszen Kozmáry Benedek Kozma helyére új tag érkezett a formációba. A banda legfrissebb száma, az „Ahogy szeretném” a szerelem és vágyakozás témáját dolgozza fel önfeledt miliőben.

„Tavasszal volt egy 6 állomásos közös turnénk a Parno Graszt zenekarral, az alapötletet ők inspirálták. A koncertek utáni hazautakon mindig előkerülnek a buszba a hangszerek, javarészt ez is így készült el: útközben. A dal írása és szerzése közösségi munka eredménye. A prekórus dallama volt meg legelőször a fejemben, végső formáját Pécsett, a zenekar saját stúdiójában nyerte el, ahol minden új ötletet éjszakába nyúlóan rögzítünk. A produceri munkában jelentős szerepet vállalt a bőgősünk, Eitlinger Misi, aki szintén egy friss lendületet hozott a zenekar életébe. Ez egy olyan dal, amit mindenki saját magára tud vonatkoztatni. Remélem, hogy éppúgy megérinti majd a hallgatók szívét, ahogy minket is megérintett az alkotása alatt.” - árulta el Katona Bálint Baka.

„Minden kapcsolat egy idő után monotonná tud válni, ilyenkor sokszor a nagybetűs “feltétel nélküli szeretet” elhalványul és a rutin meg a megszokás veszi át a helyét a szürke mindennapokban. Ezt a jelenséget egy hirtelen fellángoló szerelmi három-, vagyis inkább négyszög kedves kis történetével igyekeztünk elmesélni. Ez az első, de biztos, hogy nem az utolsó saját rendezésű videoklipje a zenekarnak. Én találtam ki az alapkoncepciót, ami később átesett egy közös ötletbörzén. A rendezést is én láttam el, a kivitelező és kameraman pedig Csortos Szabolcs barátunk volt. A főszerepre mindenképp egy hozzánk közel álló hölgyeményt képzeltem el, hogy a lehető legtermészetesebben tudjuk imitálni a storyt, mert ugye egyikünk se profi színész. Így esett a választás egy gyerekkori barátunkra, Körmöndi Alízra. Nagyon jó volt a csapat, a dinamika, a kémia, a brigád spontaneitásának és a cirka egy hetes felkészülésnek köszönhetően a vártnál is jobban, gyorsabban és gördülékenyebben ment az egész.” – tette hozzá még.


THE TROUSERS – GARAGE NIGHTS REVISITED
Ősszel kezdi el felvenni hetedik nagylemezét a budapesti garázs rock, hard rock zenekar, a The Trousers (Kőváry Zoltán – ének, gitár, Locke Péter – gitár, Lázár András -basszus, vokál, Gulyás Antal Samu- dob). Kőváry Zoliék azonban addig sem hagyják unatkozni közönségüket, piacra dobták feldolgozás EP-jüket,  ami főhajtás a Metallica híres 1987-es feldolgozás EP-je előtt. A felvételek a budapesti Artist Factoryben készültek a banda korábbi dobosának és állandó stúdiósának, Cs. Szabó Zoltánnak a vezetésével, valamint Csányi Rita (vokál – The Anahit) vendégszereplésével. 


LOTFI BEGI, LUVOLI, KÁLLAY SAUNDERS - YOUNG AND IN LOVE
Júliusban adta ki közösét LuvOli és Kállay Saunders. A „Young And In Love” videóját azóta több mint 340 ezren látták YouTube-on, most pedig új formát kapott a Fonogram-díjas lemezlovasnak, Lotfi Beginek köszönhetően.

„Nincs alaprecept, folyamatos kísérletezés van, ha egy remixet készít az ember. A fellépéseim során – mely emberpróbáló, jelenleg is 20-25 bulim van egy hónapban – alig van alkalom, hogy az eredeti felvételt hallaná a közönség. A remixben az a jó, hogy más, zenei stílust szerető hallgatókat is képes megszólítani” – mondta el Lotfi Begi.  „Felkért LuvOli és menedzsmentje, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy remixet a „Young And In Love” című trackhez. Meghallgattam Oli korábbi munkáit és azok alapján nagyon tehetségesnek tartom. Minden túlzás nélkül szerintem ez a dal és a hozzá tartozó videóklip is nemzetközi színvonalú. Úgy gondoltam, hogy érdemes csinálni egy dance verziót belőle, amitől még mozgalmasabb lesz. Nem mellesleg, örülök, hogy egy fiatal előadóval dolgozhattam együtt, a tehetséggondozás régóta fontos számomra” – mesélte a dj.


BREAKPONT, OLÁH MARCELL – MIND CHAINS 
Ezúttal közreműködésben gondolkodott a modern metalt, metalcoret képviselő Breakpoint (Czeglédi Gergő - szólógitár, Szabó Bence - ritmusgitár, Balog Máté - basszusgitár, Varga Márk - dob, Stier Olivér, Balogh Flóra - ének). A banda ezúttal Oláh Marcellel alkotott közösen, akivel a „Mind Chains” számukat komponálták meg együtt.


SZAKÁCS ERIKA – ELFÁRADTAM
Mély, érzelmes dallal jelentkezett a The Voice Magyarország 2023 fiatal győztese, Szakács Erika.

„Nagyon szerelmes voltam és borzasztóan fájt a szakítás. Ez a dal volt az, amitől úgy éreztem, meg tudok nyugodni, mert kiadtam magamból vele mindent. Így dolgoztam fel, ami történt, tulajdonképpen ezzel gyászoltam. Nagyon intenzív volt az egész, két nap alatt született meg a dal. Szerettem volna, ha a szöveg mellett a hangzás is igazodik ahhoz, amiről szól, és az éneklésnél is figyeltem rá, hogy érezhető legyen a szakítás utáni nyomott hangulat, a melankólia” – kezdte Erika. „Olyan mese ez, aminek az elején azt hiszed, a másik fáradt bele, még reménykedsz is talán, de a végén rájössz, hogy igazából te fáradtál el abban, hogy ő nem tud szeretni téged. Szerettem volna, hogy megjelenjen egy férfialak. Egy barátomat kértem meg, hogy szerepeljen, mert tudtam, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni. Azt írtam neki, hogy tudnék rá úgy nézni, mintha szerelmes lennék belé, és szerintem tényleg így is tűnik a klipben, hiába nem róla szól a dal valójában. A vízelemeket is nagyon fontosnak tartottam, az eső hangja és az elázottság nekem összemosódik a szakítás utáni állapottal.” – tette még hozzá.

írta, összeállította: Hatos Niki


2024. augusztus 18. 07:27

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA