MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 37. hét megjelenései

Nincs mese, gőzerővel dübörög a szeptember. Szerencsére az előadók kedvét semmi sem szegi, aktívan alkotnak az őszi szezonban is. A hónap második hetét olyan előadók rázták fel újdonsággal, mint a Margaret Island, a Tornóczky All Access, Dzsúdló, vagy éppen Király Viktorék.

MARGARET ISLAND – IDEGSZÁLAIVAL
Újragondolt Csóri Sándor, Tóth Árpád verseket, népdalokat, Palya Bea dalszöveget tartalmaz a Margaret Island legújabb kislemeze, avagy az „Idegszálaival”. Az EP-n Toldi Miklós producerrel közösen dolgozott a zenekar.

„A szerzeményeink általában egy zenei ötletből, dallamból születnek, ritkán dolgozunk kész szöveggel. Most azonban mind a négy szám esetében ez történt” – kezdte Füstös Bálint. „Néha mások gondolatain keresztül kerülhetünk közelebb önmagunkhoz. A saját megéléseinket és az upliftingebb számainkat a tizedik születésnapunk kapcsán megjelenő stúdiólemezünkre tartogatjuk a jövő évre” – tette hozzá Lábas Viki. „Nagyon közel áll hozzám az zeneiség, amivel megfogtuk ezeket a dalokat. Alig vártuk, hogy végre megjelenjen ez az EP, az egyik legelgondolkodtatóbb és legmélyebb anyagunknak tartom. Figyelem, ez komoly lesz és mélyre megy. Most már elárulhatom, imádok ezekre a felvételekre táncolni, szeretem azt a koreográfiát, amit a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagja, Czár Gergely álmodott meg hozzájuk. A tánc segítségével még színesebben tudjuk kifejezni az érzéseinket.” – árulta még el a frontasszony.


TORNÓCZKY ALL ACCESS – ELKEZDTÉK, FOLYTATJUK…!
Tavaly nyáron több mint huszonöt sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította dinamikus, autentikus, sallangmentes zenekarát, amelyben Nagy Ricsi énekel, Temesi Berci basszusgitározik, Zombori Atus dobol. Immáron minden digitális zenei platformon, valamint saját webshopjukon keresztül is elérhető első nagylemezük, az „Elkezdték, folytatjuk…”! Az albumról két dalt már ismerhet a nagyérdemű, ugyanis májusban videóklipet kapott a „Kémia”, majd augusztusban az „Ördög vigye el” szerzemény is. Az „Elkezdték, folytatjuk…”! korong minden szerzeményét közösen, egy próbateremben álmodták meg a srácok, a dalok a végleges formájukat pedig Lombos Marci szövegeivel nyerték el.

„A legfontosabbat az album címe árulja el. Sokan vannak, akikre felnézünk: Szappanos Gyuri, Póka Egon, Tornóczky Feri bácsi... A barátaink, a példaképeink. Rajtuk kívül még sorolhatnánk azokat, akik értéket képviselve itt hagytak minket, létrehoztak rengeteg olyan mondanivalót, zenét, szöveget, amit mi szeretnénk továbbadni a következő generációnak.” – kezdte Temesi Berci. „Az életünkről, a megélt szituációinkról, a mindennapokról mesélünk. Gitárcentrikus zenét hozunk.” – tette még hozzá. „Számomra az volt a legfontosabb, hogy olyan dalok szülessenek meg a korongra, amelyek stílusukban belepasszolnak a zenekar arculatába. Mindenképpen súlyos riffekre épülő power blues zenét szerettem volna, feltétlenül magyar szövegekkel.” – csatlakozott a névadó gitáros, Tornóczky Feri.

https://bfan.link/elkezdtek-folytatjuk


RÁCZ GERGŐ, ORSOVAI RENI – BLA BLA BLA
Rácz Gergő, valamint Orsovai Reni párosát aligha kell valakinek bemutatnunk, hiszen az elmúlt években olyan dalokkal, slágerekkel nyerték meg a közönség szívét, mint a „Mostantól”, az „Aha”, „A titkod nem leszek”, a „Szánalmas”, vagy éppen a „Miért ne”. A tracklista új szerzeménnyel frissült, ami ugyancsak a bonyolult női-férfi kapcsolatokat állítja fókuszba. A számhoz Gergő rendezésében, Radics Tamás operatőri teendőivel, valamint kettejük közös utómunkájával készült klip.


DZSÚDLÓ – KINCUGI
Az ősz elhozta Dzsúdló harmadik, veszteséggel, gyásszal, mentális problémákkal foglalkozó albumát, ami a „KINCUGI” címet kapta. A mind zeneileg, mind szövegileg jóval kísérletezőbb korongon Temboval közösen alkottak, a stem mix és master teendők pedig Horváth Attilának adtak munkát.

„Ebben vagyok. Ezek a dalok komorabb képet festenek így együtt, mint az eddigiek. Most már teljesen végig tudom hallgatni a kész anyagot, pont a leadáskor volt egy ráeszmélésem, hogy ez nem egy mosolygósan tapsikolós lemez lett. Inkább látlelet arról, amiben vagyok, és van rajta csomó minden, amit már korábban meg akartam csinálni, de valahogy csak most jött ki a lépés. A vibe, a hangom, a karakterem pedig erősebb, mint valaha.” – mondta el Dzsúdló.

https://bfan.link/kincugi


4TRESS - MI CAMINO
Karcos hangtónus, velős szövegek, remek vokál fűszerezi 4TRESS minden munkáját. Nincs ez másként újdonságával sem, amiben a szerettek, a biztonság, a haladás, a kitartás, a célok fontosságára hívja fel a figyelmet.


SIDE FX - WAITING FOR THE NIGHT
Új projekttel jelentkezett Tóth Ádám. A végeredmény igen eklektikus lett, amelyben olyanok bizonyítanak, mint Király Viktor, Slashkovic, a Gudics ikrek, Binder Norbert, valamint Zolbert. A mix, master teendőket Ferencz Péter Peet látta el.


DEL.GRADY – TRAPPED
Új kislemezt készített del.grady, amelynek magyar nyelvű, camden alsói hangzású előfutárát már ezen a héten leszállította „trapped” címmel. 

“A “trapped” a kislemez nyitó trackje, ami a fontosságát hangsúlyozza. A szöveget hallgatva/olvasva elég nyilvánvaló lehet miről is szól; nem üres boomerkedés, hanem nyitott szemmel átélt életszakaszokat felölelő lenyomata az itthoni hiphop kultúra útjának. értékrendek és prioritások hullámvasútja, underground és mainstream választóvonalainak elmosódása, üstökösök és hullócsillagok konvergenciája, valamint az örök klasszikusok hatása” – árulta el az előadó. 


TANDI FLORA – FEHÉR ÁRNYÉK
Veterán, white terrier kiskutyájának állított emléket egy dal formájában Tandi Flora.

„A Fehér Árnyék a kutyámról szól, de igazából minden gazdiról és gazdihoz szól, akinek valaha volt egy kis társa az életében, akitől feltétel nélküli szeretet kapott. Bobynak hívták, és 16 évig volt hűséges társam. 13 éves voltam, mikor Boby hozzám került és majdnem 30, amikor elköszöntünk egymástól. Kifejezetten westie kutyát szerettem volna, de mi azelőtt nem voltunk egy kutyás család. Nagyszülőknél is inkább macska volt, és nekünk is voltak cicáink, de sosem tudtam velük igazán kapcsolódni. Így a szüleim is feltételhez kötötték, hogy legyen kutyánk. Kitűnő bizonyítványt kértek, amit meg is fejeltem 6 tantárgyi dicsérettel, hogy biztosan megkapjam a kutyust. Aztán elmentünk a tenyésztőhöz, egy díjnyertes vérvonal sarja volt Boby, teljes nevén Snowberry Boby, de mi nem vittük versenyekre, neki a kertvárosi házunk lett a terepe. Ő választott ki bennünket, nem pedig mi őt.” – mondta el az énekesnő.


LENKKE_ - GÖDÖR
Az idei Kikeltető kiemelkedő előadója lett Lenke_, aki egy rendhagyó csillebérci live session anyag kíséretében publikálta új kiadványát.  A „Gödör” című szerzeményéhez Heilig Andrissal és Ipolyi-Gáts Hunorral kreált videót a fiatal lány.


PAKSI ZITA – A SZÍVEM BÍZOM RÁD
Tavasszal rukkol elő első saját számával Paksi Zita, most pedig itt egy újabb több stílust ötvöző dal, amit a Hársházi Szabolcs – Kotsy Krisztina szerzőpáros jegyez.

„Mindig is imádtam a 60-as 70-es évek doo-wop zenei stílusát. Így extrán izgalommal tölt el amikor napvilágot lát egy olyan szerzeményem ami visszanyúlik ehhez a vokális zenéhez”. – árulta el Hársházi Szabolcs a dal zeneszerzője és hangszerelője.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. szeptember 24. 08:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA