MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 21. hét megjelenései

Május negyedik hetét is lendületessé varázsolták a hazai zenei előadók. Új dallal lepte meg közönségét többek között a Wellhello, Desh, vagy éppen a Góbé.

WELLHELLO – RÉSZEGEN EGY ROLLEREN
Megjelent a Wellhello pályafutásának egyik legérzékenyebb dala, a „Részegen egy rolleren”.  A megoldhatatlan problémákkal fűszerezett kapcsolatokat leíró számhoz a szükséges pluszt Papp Szabi fantasztikus hangja tette hozzá.

„Ez a dal az érzelmi szélsőségekről, az ellentétpárokról szól, amikor az ember számára könnyebb lenne menekülni egy kapcsolatból, de mégsem teszi meg. Vagy lángoljon a város, vagy bújjunk össze: a szöveg nagy kontrasztja a videoklipben is visszaköszön, hiszen a főszereplő hol élete filmjét éli, hol pedig teljes letargiában van. Viki egyszerre érzelmes és vadóc karakter, ezért választottuk őt a klipbe.” – árulta el Fluor Tomi. „Amikor Tomi először mutatta a szöveget, mélyen megérintett. Hozzám nagyon közel állnak az ilyen jellegű dalaink: miközben nem egy klasszikus bulizós szám, szerintem tud működni majd a fesztiválokon is. Benne van az a fajta összeölelkezős, együtténeklős feeling.” – tette hozzá Diaz.


DESH – INKASSZÓ
Bár még mindig szemtelenül fiatal, mindössze huszonkét éves, máris két sikeres albumot mutathat fel Desh. Az előadó egy ideje picit visszavonult, nem véletlenül, hiszen az utóbbi hónapokat stúdióban töltötte. A héten megérkezett ennek a munkafolyamatnak az első eredménye, a visszaemlékezős, őszinte „INKASSZÓ”, amelyhez Vitó Zsombor rendezett rafinált klipet.


LOTFI BEGI - PATAKY ATTILA - ÁLMODTAM EGY VILÁGOT
Lotfi Begi az Edda Művek örökérvényű „Álmodtam egy világot” rockhimnuszát öltöztette új köntösbe nemrégiben.

„Előfordul, hogy a rock előadók szkeptikusan állnak az elektronikus zenéhez, de Pataky Attila az első pillanattól kezdve nyitott volt és örömmel mondott igent a felkérésemre. Számomra óriási élmény volt látni azt, hogy több mint ötven év után is ugyanazzal a stenkkel állt mikrofon elé a stúdióban, majd pedig a Puskás Aréna gyepén, mint annak idején. Az újraálmodott dal érdekessége, hogy egy olyan szintipopos hangzást kapott, ami egyszerre jelent nosztalgikus pillanatokat az idősebbeknek, miközben a fiatalok is rákaphatnak ennek az ízére – elég csak a Stranger Things című sorozatot megemlítenem.” – nyilatkozta Begi.


GÓBÉ, OSCAR BEERTEN – REBEKA
A csavaros népi popzenéből építkező Góbé egy belga hegedűs-dalszerzőt, Oscar Beertent kért fel közös alkotásra.  Ennek eredményeképpen jöttek elő a hét elején a „Rebeka” című anyaggal.

„A magyar népzene és a folklór évek óta nagy hatással van rám. A zene intenzitása, harmóniája, a gyors tempójú és finom hegedű dallamai és a dalok megbabonáztak. Azonban soha nem volt alkalmam igazán megtapasztalni ezeket személyesen is. Számomra a Góbé egyike azon kevés nemzetközi turnézó magyar revival folk zenekaroknak, akik sikeresen ötvözik a tradicionális magyar népzenét a városi hangzásvilággal” - mesélte Oscar. „Elképesztően izgalmas és tartalmas alkotási folyamat volt ez Oscarral. Egyrészt bő egy hetünk volt megalkotni a dalt - lehet, hogy többet is? -, másrészt új fúzió-alapanyagra leltünk barátunk zenéjében, ami nagyban merítkezik a skandináv folkból, harmadrészt angolul kellett egyeztetnünk minden egyes gondolatot, ütemet. Ezutóbbi egyikünknek sem okozott megugorhatatlan akadályt, de a zenekar több tagjának – köztük nekem is – újszerű volt az élmény, ami egyszerre volt inspiráló és fárasztó. Oscarban ráadásul egy igazán kedves embert ismertünk meg, aki a lehető legnagyobb alázattal nyúl a zene bármely részéhez. Élmény volt vele alkotni. Az itt-tartózkodása előtt már küldözgettünk egymásnak ötleteket, és ott úgy látszott, hogy inkább egy country-s, bluegrass-es szerzemény fog születni. Hát ez áll a legtávolabb a Rebekától. Egy igazi folkkocsma hip-hop lett belőle, ami persze - ahogy minden friss dalnál lenni szokott - egyből az új kedvencünk lett.” - mondta el Czupi Áron, a Góbé dobosa.

Összeállította, írta: Hatos Niki


2023. június 3. 05:43

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA