MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 20. hét megjelenései

Május harmadik hetét is lendületessé varázsolták a hazai zenei előadók. Új dallal lepte meg közönségét a Leander Kills, a The Anahit, Tolvai Reni, elkészült első klipjével a Tornóczky All Access, valamint lemezben gondolkodott Rácz Gergő.

LEANDER KILLS - FALAKON TÚL
Február közepén érkezett a hír, hogy új felállásban folytatja tovább az alkotást Köteles Leander egyik zenekara, a Leander Kills. A frontembert jelenleg gitáron Barkóczi Bence, Nyerják Gábor, dobon pedig Jankai Valentin támogatja. A friss-ropogós „Falakon túl” számukból pedig kiderül, hogy bár stílusban változtattak, de szerencsére továbbra is jelen vannak a frontemberre jellemző sajátos elemek. A zenei anyaghoz Bikali Sándor forgatott klipet.


TORNÓCZKY ALL ACCESS – KÉMIA
Tavaly nyáron több mint 25 sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította saját dinamikus, autentikus, sallangmentes zenekarát, amelyben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint Nagy Ricsi (ének), Temesi Berci (basszusgitár), vagy éppen Zombori Atus (dob). A rock-blues csapat júliusban mutatkozott be hivatalosan, azóta húsznál is több videót publikáltak a legnagyobb videó megosztón, többek között egy stúdió session sorozatot olyan fantasztikus előadókkal kiegészülve, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila. A produkció fontosnak tartja a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, Török Ádám, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. Ez indokolja az ősszel megjelenő első saját nagylemezük címét is, avagy az „Elkezdték, folytatjuk…”-ot.

A korongról most elsőként a „Kémia” dalt ismerhetjük meg, amit egy Czoller Bence rendezte videóklippel tálal a produkció. A kisfilmben a 2023-as The Voice egyik női zsűrije, Trokán Nóra, valamint Serbán Attila színész ajánlásának köszönhetően Náray-Kovács Zsombor alakítja a két főhőst. A forgatás nem volt komplikációmentes, ugyanis az egyik jelenethez a Tankcsapda gitárosát, a motorok szerelmesét, Sidit kérték fel, ám ő sajnos érhető okokból nem tudott a forgatáson részt venni. Az alkotók a forgatás napján hívták fel Vilkót, a gitáros pedig két órán belül, jelenlétével megmentette az eredeti terveket. A klip felvételeit a zenekar kiemelt fotósának, Bikali Sanyinak köszönhetjük.

„A Kémia volt az első dal, amit megírtunk, amikor elkezdtünk a lemezen dolgozni. A történet egy fiatal srácról szól, aki iskolába jár, vonzalmat érez a kémia tanárnője iránt, a köztük lévő kapcsolatba kölcsönösséget képzel bele. Erre a vonalra húztuk rá magát a videóklipet is. Ahogy a zenekarban mindannyian, szerintem a hallgatók is könnyen azonosulhatnak majd a dalban felmerülő érzésekkel.” – avatott be minket Tornóczky Feri.

„Nagyon hálásak vagyunk a három főhősnek, a gyerekeknek, a szüleiknek, hogy hozzájárultak a klip sikeréhez. Alsónémediben, az általános iskolában forgattunk, ahol hatalmas szerencsénk volt a rugalmas igazgató úrral, valamint a kémiatanárként is bizonyító igazgatóhelyettessel, Csilla nénivel. Ezúttal is köszönjük neki a táblán látható kémiai képleteket.” – mondta el Berci. „Az egyik nagy kedvencem a lemezről a Kémia, így örülök, hogy erre forgattuk le az első klipünket. Tudtam, hogy nagyon jó lesz a végeredmény, mivel mind a zenekar tagjai, mind a stáb, amellett, hogy nagyon profik, irtó aranyos emberek! A forgatás nagyon rugalmas volt, mindenki tudta, hogy mit kell csinálnia, egy nap alatt végeztünk. Számomra minden szempontból szerelem zenekar a Tornóczky All Access!” – csatlakozott Zombori Atus, dobos.

„Közel áll a szívemhez ez a videó, illetve maga a dal. Czoller Bencével nagyon szeretek dolgozni, professzionális, mindig összeszedett. A zenekarral szuper viszonyban vagyunk, ami jó hatással van a közös munkákra is. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát a munka során, volt elegendő segítség, a színészek pedig ügyesek voltak, az ember nem is kívánhat ennél többet egy klipforgatáson.” – árulta el Bikali Sándor.


PRÉDIKÁTOR, BÉRCZESI RÓBERT – SZÓZENE 
„Hát zenéljen a szó, szóljon a zene, itt a „Szózene” – mondta el újdonsága kapcsán Pajor Tamás. A „Szózene” élményét Bérczesi Róbert melódia- és harmóniaérzéke emeli fel az égig.


THE ANAHIT – BOSSBITCH
Még forró a The Anahit „#VÁLSÁGPOP” című, minőségi nagylemeze, de máris itt van egy új single Csányi Rita formációjától.

„A zenei alap különlegessége, hogy tiktokon viccből samplingeltem egy wc spray hangot és csináltam belőle egy demót, amit aztán Soma továbbfejlesztett. Akkor még csak azt tudtuk, hogy egy igazán erőt adó mégis nagyon cool r&b dalt szeretnénk létrehozni. Aztán időközben megszületett a chorus, ami enyhén magyar népzenei énektémákra hajaz, és az egész dalból egy ilyen csodálatos káosz lett, aminek mégis van értelme és ereje. Van úgy az életben, hogy azt érzed, hogy minden teljes káosz. Nem találod a helyed, de nagyon tudod, hogy hova akarsz eljutni és harcolsz a céljaidért, viszont senki sem érti körülötted, hogy mit művelsz. Ezekből az érzésekből született a bossbitch  dalunk.” – árulta el Rita.


RÁCZ GERGŐ – MIÉRT NE (album)
Új albumot adott ki „Miért ne” címmel Rácz Gergő. Az előadó korongján a címadó anyagon túl olyan dalok kaptak helyet, mint a „Ja nem”, a „Bla bla bla”, az „A holnap nem számít”, a „Sose hagyj békén”, a „Jó és rossz vagyok”, a „Benne vagyok”, a „Mondd a szemembe”, a „A kulcs a hűtő mellett”, vagy éppen a „Ne kérdezz”. A zenei anyagokon közreműködők is akadnak, így hallhatjuk rajta Orsovai Renit, Sziszit, Lotfi Begit, HR flow-t, valamint Horváth Tamást is.


TOLVAI RENI – NYAKADON A LÁNC
Pop-RNB dallal vezeti fel új, ősszel érkező lemezét Tolvai Reni. A korong produceri munkálatait Fehér Holló látja el, de Alprite is támogatja az énekesnő alkotásainak megszületését.

„Az album a pop-r&b-trap-rap-dance stílusokat fog képviselni. Lesz egy őszinte és sebezhető oldala, illetve egy szexi, bulizós és szókimondóbb része is. Ez a lemez én vagyok, az én dallamaim, érzéseim, gondolataim, az elképzeléseim, amikben régen nem hittem, de most már bízom bennük és imádom őket. Az összes dalötlet vagy az otthonomban vagy a kocsimban született, majd ezt a stúdióban dolgoztuk ki. Ez nekem sokkal értékesebb, mintha kapnék egy kész számot, amit csak feléneklek. Az nem én vagyok, csak a hangom van ott.” – kezdte Reni. „Nem egyszerű a nőknek a zeneiparban, viszont sosem foglalkoztam a siránkozással, hanem csinálni kell akkor is, ha valami nem jön be, mert egy nap befog jönni a megfelelő kitartással.” – tette hozzá még.


KOLLÁNYI ZSUZSI – MARADJ MÉG
Kollányi Zsuzsi hangját sokan az egykori Majka Live vokalistájaként ismerhették meg, aki mellett végül énekesként is előre léphetett, így alkottak meg olyan dalokat, mint a „Valahonnan”, vagy éppen az „Eléglesz”. Zsuzsi egy ideje szólóban jelentkezik, olyan számokkal, mint az "Elegem van", a "Jó, hogy itt vagy velem", vagy éppen a napokban kiadott "Maradj még". Az új megjelenés szövegét maga az előadó, zenéjét Németh Zsolt Ritmo, mix, master teendőit pedig Ritmon túl Ferencz Péter Peet látták el.

Összeállította, írta: Hatos Niki


2023. május 28. 09:05

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA