MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 19. hét megjelenései

Május második hetét is lendületessé varázsolták a hazai zenei előadók. Új dallal lepte meg közönségét többek között a Blahalouisiana, ByeAlex, friss korongot adott ki a Follow The Flow, és bemutatkozik Paksi Zita.

FOLLOW THE FLOW – EGYEDÜL A SÖTÉTBEN
Megjelent a Follow The Flow nyolc számból álló LP-je, ami az „Egyedül a sötétben” címet kapta. Szakács Gergő, BLR és Fura Csé ezzel a koronggal megmutatja, hogy az egyedüllét mennyire sokféle lehet. Olyan témák akadnak a sokszínű zenei anyagon, mint a toxikus kapcsolat, a visszavonulás, vagy éppen a függőségek.


BLAHALOUISIANA – SZERESSETEK
Vadas Géza rendezésében új klippel lepte meg közönségét a 2012 óta aktív Blahalouisiana.

„A legújabb daluk, a ’Szeressetek’ kicsit a hetvenes-nyolcvanas évek végi pszichedelikus zenéit idézi, a szöveg pedig lényegében egy játékos gondolatkísérlet. Mit mondana az előadó a közönségnek, ha egyszer az előre megírt szöveg helyett teljes őszinteséggel kellene vallania arról, hogy mi bántja éppen? Talán a kiszolgáltatottságáról énekelne, hogy legalább annyira szüksége van az emberek elismerésére, mint bárki másnak, hogy amilyen szép az együttérzés, annyira valóságos az önzés is. A popzenében esetenként komikus intenzitással keveredik az, ami a hétköznapokban is, hogy az ember egyszerre akar adni és kapni.” – mondta el Schoblocher Barbara, a zenekar énekese.


BYEALEX ÉS A SLEPP – VAJON (HOGY HALOK MEG?)
ByeAlex az év elején megjelent anyagaiban olyan közreműködőkben gondolkodott, mint Marics Peti, a BSW formáció, vagy éppen Luca. Legutóbb a „Csokko”-t adta ki, ami kissé elrugaszkodott a tőle megszokott zenei világtól, ám a közönség erre az újdonságra is vevő volt. Most pedig itt a „Vajon”, ami sokak szerint Alex zenei munkásságának korai szakaszát idézi. A zenében Somogyvári Dani támogatta, a vizuált pedig Artim Rebeka álmodta meg.


T.DANNY – FÉLEK
Napjaink egyik legnépszerűbb hiphop előadója egyértelműen T. Danny. Nagy siker ide-oda, a rapperben mai napig ott él a félénk kisfiú, aki nem mer lépni. Minap megjelent számában, a „Félek”-ben legalábbis ezt a szitut vázolja el, amelynek megalkotásában Závodi Marci, LehoLegacy, Aranyosi Norbi, Mackó Miki támogatták. A dalhoz Rádli Bence rendezett klipet.


ANIMAL CANNIBALS, DR.BRS – EZITTAZ
DR BRS zenei pályája kapcsán már megszokhattuk, hogy egykori nagy slágereket öltöztet új köntösbe. Ezúttal az Animal Cannibals egyik klasszikusához, az „Ezittaz”-hoz nyúlt hozzá, Monkeyneck producerrel karöltve. A végeredmény új klipet is kapott, amit a matuz pictures készített.


CSERIHANNA - MA SE CSINÁLTAM ROHADTUL SEMMIT
Édes-önironikus homemade videóklippel jött elő az altpopot képviselő cserihanna. A fiatal lány első nagylemezén, a „KIKÖTŐ”-n 13 dalt kapunk, erről szállított egy újdonságot „ma se csináltam rohadtul semmit” címmel.

„Mivel a szám is azt a jelenséget igyekszik iróniával körbejárni, hogy milyen is, amikor a feladataim elvégzése helyett netflixezek, meg felelősöket keresek a múltban, ezért úgy gondoltam, hogy ezek a másfél éves koromban készült felvételek pont ideálisak lesznek ennek a “pszichologizálásnak” a bemutatására. Valami talán ott romlott el, ezekben a régi pillanatokban, és ezért vagyok képtelen válaszolni az e-mailekre!” – mesélte Hanna.


PAKSI ZITA – KŐ ÉS RÓZSA
Nem ismered Paksi Zitát? Nem csoda, hiszen mindeddig „csupán” feldolgozásokkal jelentkezett, így még kevesen ismerik őt a könnyűzenei műfajt kedvelő nagyközönség köreiből. A héten azonban megjelent első saját dala, amit Hársházi Szabi zeneszerző-producer és Lombos Marci dalszövegíró jegyez.

„Szabi pillanatok alatt ráérzett, hogy mi állna nekem jól, azonnal megtetszett a dallam, amikor megmutatta. Lombos Marci szövege pedig elvarázsolt. Abszolút megértette, hogy mit szeretnék a dallal közölni, nagyon tetszik a végeredmény.” - nyilatkozta az énekesnő. A számhoz Gerócs Balázs készített klipet.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. május 21. 07:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA