MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 14. hét megjelenései

Alaposan megfűszerezték újdonságaikkal a Húsvét ünnepét megelőző napokat a hazai előadók. Friss-ropogós anyaggal jelentkezett többek között Tkyd, DENIZ, Tóth Andi, Dér Heni, valamint bongor.

TKYD – VÁNDOROK
Új dallal rázta fel az év 14. hetét hazánk egyik legintelligensebb, legbravúrosabb rappere, Tkyd. A „Vándorok” az élet hullámvasútjairól, a szaporodó sebhelyekről, a helyes irány megtalálásáról szól. Tkydet a zenében M-Squad (Rizkay, Tibbah), master terén pedig Smithmusix támogatta.


DENIZ, ORSOVAI RENI – SZABADON
Röhögni a főnök rossz poénjain? Segítséget adni, miközben ártunk is? A globális világban sok-sok démon akad, amelyekkel sokan küzdünk meg a mindennapok során. Ezt a világot járja körbe Orsovai Renivel közös dalában DENIZ. A „Szabadon” megalkotásában Calidora, Naz, Vékony Zoli támogatta az előadókat, a klipet pedig Rádli Bencének köszönhetjük.


DECADANCER – HA KELL A FÉNY
Legutóbb március végén publikált magyar nyelvű dalt hamarosan megjelenő albumáról a post-wave stílusban mozgó Decadancer. A srácok munkásságában a rock, a pop és az elektronikus zene sokszínűsége elevenedik meg. Erre bizonyíték a néhány hete kiadott „Egy szikra elég”, amely után a napokban újra meglepték közönségüket, „Ha kell a fény” címmel.


TÓTH ANDI - LAST ALBUM
Tóth Andi nemrégiben egy fél órás videóban mondta el, hogy többek között a megmondó emberek miatt hagy fel énekesi karrierjével. A nagyközönség sokszor a poénos, könnyed, trashnek számító dalokat kapja fel, míg a nagyívű számokra jóval kevesebben kíváncsiak. Ugyanezen a felvételen azt is bejelentette, hogy vannak kész szerzemények a fiókjában, amiket még szeretne kiadni. Így kaptuk meg a napokban a „Last album”-ot, amin olyan dalokat hallhatunk, mint a „Lépek”, a „Félek”, a „Korán elmegyek”, vagy éppen a „Nem megy már”.


MEZTKER VIKI, ANDRO, EMERGENCY HOUSE - DÜBÖRÖG A HÁZ
Új köntösbe öltöztette az egyik leghíresebb Emergency House számot Metzker Viki és Andro. A dalötlet négy évvel ezelőtt született meg a lemezlovasokban. Hölgyek-Urak bulihimnuszra fel!


G.ZSOLTI, BONGOR - VERY BIG
Görbe tükröt tart a wannabe rapperek előtt bongor. A „Very Big” című dallamos rap újdonság valójában egy közreműködés, mégpedig G.Zsoltival karöltve. És persze videóklippel tálalva.

„Legyen olyan, mint egy groteszk színházi jelenet. Milyen egy igazi rap videóklip? Legyenek benne autók, fegyverek, kamerába rúgások és keménykedés. Szövegileg pedig igyekezzen minél nagyobbnak mutatni magát az előadó. Biztosan neked is van egy ismerősöd, akinek, ha mesélsz egy meghökkentő, kivételes történetet, valószínű lesz rá egy "az semmi"-vel kezdődő sokkal érdekesebb saját sztorija. Ez lehetne akár az ő személyes dala is. A végtelenségig vitt mértéktelenség, nagyzolás, kivagyiság jellemzik ezt a számot, amit, ha jelenségként akarunk definiálni, hívhatjuk röviden „VERY BIG”-ségnek” – árulta el G.Zsolti. „Lehet, hogy elsőre nehéz értelmet találni a VERY BIG-ben, mert sokszor teljesen indokolatlan elemek keverednek benne, de szerintem ez adja meg igazán a klip hangulatát és humorát. Zsolti egy nagyzoló, sztereotip rappes arcot figuráz ki, én pedig egy önelégült, hataloméhes képviselő perspektívájából rappelek. Azért választottam ezt a nézőpontot, mert ha kizoomolunk, akkor láthatjuk, hogy az aljasság, milyen méreteket ölt, és a sportkocsival való flexelés eltörpül ahhoz képest, ha valaki kaszinókat sajátít ki, vagy tendereket osztogat. A forgatás iszonyat jó hangulatban telt, és nagyon örülök, hogy a harmadik szereplő, Badar Béla, művésznevén “Rozsda” karaktere is ilyen viccesre sikerült.” – tette hozzá bongor.


BATBOY - ENGEDJ EL
Te is tapasztalod, hogy mennyien nem kommunikálnak őszintén? A nagylemezt készítő BatBoy ezt a témát járja körbe az „Engedj el” esetében, megspékelve a se veled, se nélküled típusú kapcsolatok jellemzőivel. A számhoz leholegacy rendezésében forgott klip.

„Ez nem volt egészséges kapcsolat, most már egyértelműen látom. Két évig voltunk együtt, de később kiderült, hogy rendszeresen visszajárt az exéhez is a lány. Amikor rájöttem, hogy megcsal, a kapcsolatnak ugyan véget vetettünk, de próbáltunk barátként továbbra is találkozni. Úgy éreztem, közben mintha ő jeleket küldene felém, hogy mégiscsak velem szeretne lenni. Egyre inkább éreztem, hogy ez így nem egészséges. Amikor végre úgy éreztem, hogy sikerült... felhívott újra. Viszont ekkor már volt elég erőm nemet mondani neki. Rengeteg kimondatlan érzés maradt bennem, amiket most beleírtam ebbe a dalba. Remélem másoknak is segíteni fog, hogy ne hagyják soha ennyire elmérgesedni az ilyen helyzeteket." – mondta el BatBoy.


DÉR HENI, BURAI KRISZTIÁN – AJJAS TREKK
Amíg Tóth Andi nem képes hosszú távon alkalmazkodni a mai trendekhez, addig vannak előadók, akiknek könnyedén megy ez a vonal. Pontosan ilyen Burai Krisztián, valamint Dér Heni is, akiktől megszokhattuk, hogy közös számaik esetében bátran szemtelenkednek. Az „Ajjas trekk” egy elég polgárpukkasztó anyag lett. Szándékosan!


KAROLA - MAJDNEM SZERELEM
Karola az elmúlt fél évben olyan számokkal jelentkezett, mint a „Kígyó”, vagy éppen a Stoke oldalán jegyzett "Ég veled". A fiatal énekesnő április első hetében kiadta a "Majdnem szerelem" újdonságot, amelynek klipjében (Kajatin Mihály) pikánsan, de még ízlésesen mutatja meg nőiességét.

Összeállította: Hatos Niki


2023. április 16. 07:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA