MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle: 2022. 8. hét

Jelentkezünk az utolsó februári klip-és dalszemlével. Az előadók valószínűleg már a tavaszra időzítik újdonságaikat, vagy gőzerővel készülnek a koncertszezonra, mert ezen a héten kevés friss, hazai anyagot fedeztem fel az online világban. Íme a trió:

OPITZ BARBI – VÉLEMÉNY
A magyarországi X-Faktor hatodik szériájának győztesét, Opitz Barbit sem kerülik el a negatív kritikák, kommentek. Úgy tűnik immáron ő is beállt azon előadók sorába, akik visszaszólnak, sőt még dalt is írnak a jelenségről, a tapasztalatokról. A „Vélemény” szövegét, zenéjét Barbi álmodta meg, a produceri munkálatokat pedig The King BJ végezte. A dalhoz forgott fekete-fehér klip rendezői, operatőri, vágó feladatait leholegacy látta el.


FOLLOW THE FLOW – COUNTRY
Újabb lelket, elmét felrázó dallal bővült a Szakács Gergő, FuraCsé, BLR alkotta Follow The Flow slágerek listája. A „Country”-t a már jól megszokott csapat álmodta meg, a zenét Szakács Gergő mellett Somogyvári Dániel, a szöveget pedig a három frontember szerezte. A mix, master teendőket Somogyvári Dániel, Godó Zoltán végezték. A dalhoz ezúttal klip nem forgott, animációs szövegvideóban gondolkodtak a fiúk, amelyet Galambos Gergő készített el, ezzel pedig publikálták a FTF „Ég és föld” lemezének utolsó olyan dalához is a képi anyagot, amelyhez még nem volt ilyen alátámasztás. Egy biztos, a srácok nem véletlenül a hazai hiphop egyik legfelkapottabb produkciója, mindig képesek valami újjal meglepni a közönségüket.


RADICS GIGI – KÁVÉ
Úgy tűnik Radics Gigi zeneileg aktív évet tervez idén, hiszen alig 1 hónapja még Király Viktor oldalán rukkolt elő, a toxikus kapcsolatok témáját boncolgató, modern hangzású „Nem szóltál” dallal. Új fejezetet nyit az életében Gigi. A fiatal énekesnő rengeteget fogyott, új hajszínre váltott, sőt, úgy érzi megtalálta végre valódi önmagát. A zenében is. A Megasztár győztes (2012) előadó úgy véli: új számával, a „Kávé”-val minden eddiginél önazonosabb, rátalált a saját hangjára, arra a hangzásra, amiben jól érzi magát. A dal zenéjét és szövegét is Gigi álmodta meg, a hangszerelés, a mix, a master feladatokat Mackó Miki látta el. A Gödöllői Királyi Kastélyban forgott klip megtekintői között sokan Beyonce stílusára ismernek rá, legalábbis a Kerényi Virág divattervező által elkészített szettek, a megjelenés tekintetében. A képi világot Gigi találta ki, a videó rendezője, vágója pedig testvére, Radics Tamás volt.

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 1. 05:36

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA