MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 24. hét

Nem kellett unatkoznunk az év 24. hetében sem, hiszem remek zenékkel láttak el bennünket a hazai előadók. Több újdonsággal jelentkezett a Down For Whatever, Szakács Gergő, Meszecsinka, de friss anyaggal rukkolt elő Sidd DeVille, valamint Lotfi Begi is.

DOWN FOR WHATEVER - VOLTAM / LESZEK, MESSZE MÉG A VÉGE 
Alaposan felrázta közönsége hetét a 2015-ben alakult Down For Whatever. Diószegi Kiki metalcore-t, modern metált játszó formációja ugyanis két dallal jelentkezett, az egyik ráadásul egy fantasztikus közreműködés. A hullámvölgyeket-hegyeket körbejáró „Voltam / Leszek”-ben így az Anna and the barbies egyik motorja, a hazai frontasszonyok legnagyobbika, Pásztor Anna bizonyít még. Számomra ez a dal jelenti az idei együttműködések csúcsát. Kikiék másik újdonsága pedig a „Messze Még A Vége”, ami ugyancsak brutálisan erősre sikeredett.


SIDD DEVILLE – EGY KORTYOT A FÉNYBŐL
Sidd májusban indult el szóló pályáján, amelynek ezúttal hatodik állomásához érkeztünk el. Az első dalt az életrajzi ihletésű „Első lettél” jelentette, ezt követte az új köntösbe öltöztetett AC/DC klasszikus, a „Highway to Hell”, a dance-pop-rock világba elkalauzoló „Örökké nem eshet (Vad szívvel)”, majd a lázadó hangulatban született, lendületes „Echoes in the night”. A hatodik anyag ismét magyar nyelven csendül fel.

„Azt a kortárs popzenét, amit elterveztem magamnak a szóló pályám kapcsán, ez a dal reprezentálja az eddig megjelent számok közül a leginkább. Slágeres, könnyedén fogyasztható, barátságos hangzásvilágú. Egy tehervonat erősséggel belém csapódó vámpír-jellegű románc, kaland nyomán született. A szöveg kicsit költőibb, mint az eddigiek, nyakatekertebb. Mindig is az ilyen szövegeket szerettem, amelyek mélyek, tele vannak utalásokkal, hasonlatokkal, rejtett mondanivalókkal, nem egyértelmű gondolatokkal. Ezek azok, amelyeket többszörösen, különböző helyzetekben, különböző módon lehet megfejteni.” – mondta el.


SZAKÁCS GERGŐ – VAN-E MÉG?, NINCSEN ÚT, DOLGOM VAN
Szakács Gergő zseniális hangját 2014-ben szerettem meg, amikor még cover anyagokat készített a YouTube-ra. Az énekes tábora azóta jócskán megduzzadt, ami szerencsére nem csak a Follow The Flow formációnak köszönhető, hiszen Gergő szólóban is hatalmas zenéket alkot meg. A fiatal előadó nemrégiben jelentette meg első szóló lemezét, az „Evolúció”-t, ami azóta már platina lett. Erről a korongról szállít most az énekes akusztikus, live verziókat, amelyekhez az egyszerűen nagyszerű videókat a Füvészkertben vették fel. A dalok során Gergőt Tempfli Erik kíséri zongorán, a videókat pedig Nagy Bence rendezi.


LOTFI BEGI, NÁKSI, ÁMOKFUTÓK, DR BRS - A HOLD DALA
„A hold dala”-t aligha kell valakinek is bemutatnunk, hiszen ez az Ámokfutók gigasláger sokaknak fémjelzi egy időszakát, még a ’90-es évekből. Lotfi Begi most ehhez készített egy vérpezsdítő klubverziót, nem is egyedül. Begi ezúttal Kozsón kívül együttműködött még DR BRS-sel, valamint Náksival is.

„Nagypapám faszobrász volt és nagyon megmaradt egy hold alakú, faragott műve. Annak idején gyerekként ez volt az első meghatározó pillanatom ezzel az égitesttel. Utólag visszagondolva azt érzem, ha nem írom meg ezt a dalt, talán abba is hagytam volna a zenélést!” – mondta el Kozso.


MESZECSINKA – ÁRNYÉK (full album)
Immáron tíz éves a Meszecsinka első albuma. A héten hatodik lemezét szállította a produkció, amely változatos, letisztult, remekül hangszerelt, továbbá az „Árnyék” címet kapta. A korongon hat dalt kapunk, ebből négyet Oláh Annamari énekesnő dalszövegelt. Akad itt táncos dal, pszichedelikus, drámai, vészjósló anyag is. Érdekesség még, hogy az album képeslap formában is kapható egy QR kóddal fűszerezve, amely által hallgathatjuk a dalokat.

Összeállította: Hatos Niki



 

2022. június 26. 16:32

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA