MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 21. hét

Ezen a héten főleg szóló anyagokkal rukkoltak elő az előadók, ebben a formában jelentkezett új dallal Pribelszki, Audiopoeta, valamint Luca is. Feldolgozásban gondolkodott viszont Sidd DeVille, valamint Dér Heni is, aki Lotfi Begivel karöltve rázta fel a május utolsó hetét.

PRIBELSZKI – HIGH SCHOOL
PRIBELSZKI munkásságára sokan még a Pøla formáció során figyelhettek fel, ám az előadó lassan egy esztendeje, hogy a saját útjára lépett. PRIBELSZKI ismét hiphop-ban gondolkodott, a „High School” szövege nem nélkülözi sem az öniróniát, sem pedig a fricskákat. A dalhoz forgott klip forgatókönyvét is maga Norbi írta, operatőrként pedig Horváth Csaba segítette.

„Éppen akkor született az új dalom, a „High School”, amikor kifelé tartottam a depressziómból és a jó dolgokat is kezdtem ismét észrevenni, beleértve saját magam. Arra koncentráltam, hogy igenis jó, amit csinálok és gondolhatja a felszínen valaki, hogy ez beképzeltség, de kérdem én: ha magunkban nem hiszünk, hogyan szerethetne bárki más?” – árulta el az előadó.


SIDD DEVILLE - HIGHWAY TO HELL
Amikor 1 héttel ezelőtt előjött első szóló anyagával, Sidd DeVille elárulta azt is, hogy stílusokat átívelő kortárs popzenével szeretne foglalkozni. Nos, erre itt egy újabb bizonyíték, hiszen a Guns N' Roses Experience UK, a Machine Mouse, a Holiday Crüe, vagy éppen a Helldorado formációból is megismert énekes egy AC/DC klasszikust gondolt újra.

„Bár sosem voltam fanatikus AC/DC rajongó, de ezzel a dallal foglalkozni szerettem volna. Pop-dance alapokra ültettem át progresszíven, táncolhatóan, az eredmény pedig szerintem egy újszerű kuriózum. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogadják majd a hallgatók.” – mondta el Sidd, akit Kovács Axel (Kerozin) segített. “Axellel mindketten az Ady Endre Gimnáziumba jártunk. Ő fölöttem járt. Annyit láttam belőle, hogy egy fekete sztreccsnacis, Skid Row pólós, hosszú hajú rock n’ roller srác, rojtos bőrdzsekiben, aki mindennap más csajjal mászkál. Én meg voltam a hátrányos helyzetű, Metallica pólós tinédzser, felnéztem rá. Főleg, amikor kiderült, hogy szintén énekesi bravúrokra tör. Tesi óra előtt folyton bement az öltöző zuhanyzójába, Bon Jovi dalokat ordítozott ott. Később összehaverkodtunk, lejártam a koncertjeire. Aztán ugyanarra az egyetemre is jártunk, angol szakra. Neki akkor indult a Kerozin, nekem a zenekarosdi. Sok évvel később újra összespanoltunk, 2018-ban dolgoztunk pár dalon. Párszor gitároztam a Kerozinban. Axel sokat segített nekem most is az énekfelvételek során.”  - tette hozzá.


LOTFI BEGI  X DÉR HENI - FREED FROM DESIRE
Hamarosan érkezik egy olyan különleges lemez, ami kifejezetten a Fradi szurkolóinak szól majd. Ennek a korongnak az egyik előfutárát szállította Lotfi Begi, ráadásul nem is egyedül. Társául ezúttal Dér Henit választotta, akivel a ’90-es évek egyik nagy slágerét, a „Freed From Desire”-t gondolták újra. A dalhoz 10 ezer ember előtt, a Groupama Aréna zöld gyepén forgott videó.

„GALA eredeti felvétele nagyon sok, nemzetközi válogatott, mint például a belgák első számú kedvence annak euforikus hangulata miatt. Itthon is előszeretettel kántálják a zeneszámot a Fradi-drukkerek egy saját verzével kiegészítve, de eddig még nem született belőle hivatalos verzió” - kezdte Begi. „Jugoszláviában született nagyapám és nagy focikedvelőként rádión keresztül hallgatta a mérkőzéseket. Egyszer lehetősége nyílt elmenni egy szerb-magyar meccsre a szerbek szurkolói oldalán, de titkon Fradi szurkolóként ment. Annyira kitört belőle egy magyar gólnál az öröm, hogy ujjongva felugrott mindenki nagy meglepetésére. Ez a rajongás és szeretet teljesen belém ivódott és viszem tovább.”- tette hozzá Heni.


AUDIOPOETA - BOURBON
„Keserű Savanyú Édes” címmel jelent meg a sokoldalú, társadalomkritikus, jó humorú Audiopoeta konceptalbuma. A korong igazi stílus kavalkádot jelent, amelyről most a „Bourbon” dal kapott klipet.

„A Bourbon első hallásra egy bulisabb – a három ízből pedig az Édes kategóriába sorolható - szám a kiadványról, de egyúttal szerettem volna görbe tükröt is tartani, mennyire káros a társadalmunkban uralkodó, eltúlzott férfiasság és a bulizásba burkolt, féktelen alkoholizmus. A videóklip is erre szinkronizál, benne olyan abszurd jelenetekkel, amitől sokan hátrahőkölhetnek majd.” – mesélte Misi.


LUCA - SZUPERERŐCSEPP
Lucáról legutóbb az „Itt hagytál” kissé szomorkás szerzeménye kapcsán írtunk, ami a magunkba burkolózást, valakinek az elvesztését állította fókuszba. A most megjelent „sZUPEReRŐcSEPP”-et Luca húga ihlette, a kissé elborult klipet pedig Lehóczki Dániel (Leho) rendezte.

„A producerem, Somogyvári Dani csinálta a zenei alapot, nagyon érdekes, egyből megtetszett. Amikor elkezdtem írni a dalt a húgom nehéz időszakon ment át, sokat beszélgettünk, és ez is inspirált a szöveg megírásában. Ez az elveszettség, kedvtelenség lustaság érzése egyenes úton a depresszió felé. Sokszor van nálam is ilyen szakasz, nincs kedvem semmihez, még enni se, nem akarok kimozdulni, ha kimozdulok nem sokáig érzem jól magam. Benne van ebben az introvertáltság és a szociális szorongás is. Amikor leírtam, hogy szupererő csepp akkor ezekre a gyógyító olajokra gondoltam, mert volt idő, hogy elhittem, hogy ennyi lehet a megoldás - olyanokat cseppentgetni meg kenegetni -; most már nevetek ezen, de persze azért van még itthon pár…” – mondta el Luca.

Összeállította: Hatos Niki



 

2022. június 5. 07:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA