MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 20. hét

Dögös klipek, zúzások, nagy klasszikusok, ismerős érzések, valamint humor fémjelezte a 20. héten megjelent anyagokat. Új dallal jelentkezett Ya Ou, Tolvai Reni, DENIZ, a Brains, a BAAB, az Ocho Macho, valamint a Honeybeast is.

YA OU - NE SIESS
Ya Ou egy igen sokszínű, sokoldalú, sokrétű fiatal előadó. A héten megjelent „Ne siess” számban például egy elektronikus gitárral vezeti be hallgatókat az ő vágyakkal teli rock’n’roll világába. A dalt egy dögös klippel fűszerezve publikálta.

„A „Ne siess”-t abszolút a zenélés szeretete szülte, ami egy teljesen felszabadult, kötöttségek és szabályok nélküli zenélgetés eredménye. Sok oldalam van: ez meglátszik a formációk sokszínűségében, amiknek része vagyok és a saját dalaim változatosságában is. Mindig vallom, hogy szerencsés, ha az előadó képvisel egy stílust, irányt, de miért ne lehetne ezt a szabályt is felrúgni kicsit?! Ha megkérdeznék, hogy hogy látnám magam szívesen a jövőben, akkor pont ezt a dalt játszanám egy tomboló tömegnek gitárral a nyakamban, zenekarral a hátam mögött. Most ezt érzem és ezt élem.” – nyilatkozta az énekes.


BRAINS X KID PANEL - HÚSZAS
A Brains némi kihagyás után új dallal jelentkezik, vagyis dalokkal, egészen pontosan hárommal. Ennek a csokornak az első felvonását jeleni a „Húszas”, amit a srácok máris felvettek a koncertek repertoárjába.

„Az utóbbi időben sokat dolgozunk otthon, igyekeztünk új, saját utakat keresni. A három új dal nagyon különböző lett, ami annak köszönhető, hogy mindenki beleadta a saját világát. Szerintem a Húszas lett a legütősebb, ehhez – amit ritkán szoktunk - ezúttal behívtunk egy külsős zenei producert. Kid Panel - az elektronikus zenében nemzetközileg elismert szerző – írta a zenei alapokat. A Húszas határozott állásfoglalásunk a mostani trendekről, beleérve a közösségimédia felszínes használatát is. Mi elköteleztük magunkat egy zenei és emberi út mellett, és bármilyen változás van a világban, azon az úton haladunk tovább, amin elindultunk. A dalhoz most egy szövegvideó készült, ezzel is azt akartuk, hogy a mondanivalót erősítsük, ne vigye el a figyelmet a vizualitás.” – mondta el MC Columbo.


OCHO MACHO - FUTBALLARIUM BARCELONA
Újabb Ocho-i klasszikussal jött elő a formáció. A csapat dalát a kalandos véletlenek, a pezsgő energiák, valamint Barcelona ihlette.

„Van egy barcelonai vendéglő, ami az utóbbi években már egy zarándokhely lett a magyarok körében, ugyanis a legnagyobb magyar focistáknak is emléket állít kiállításaival az étterem. A Futballarium Barcelona egyik tulajdonosa, Büki Péter ráadásul a szomszéd utcánkból, Szombathelyről indult el a nagyvilágba szerencsét próbálni. Borzasztó boldog vagyok, mert őszinte és hiteles lett, és visszakanyarodtunk önmagunkhoz”– árulta el Kirchknopf Gergő.


BAAB - MEGY AZ ELSZÍVÓ
Eddigi talán legzúzósabb számával rukkolt elő a BAAB. A „Megy az elszívó” egy vicces szófordulatokkal tűzdelt, pörgős rock nóta lett, amelyben többek között a jelenlegi globális helyzetekre reflektálnak.

“A dal alapja már régóta ült a fiókban, várta, hogy rátaláljon a megfelelő szöveg. A manapság zajló események, és az, amerre a világ tart szülte meg a végleges koncepciót. Arra gondoltunk, hogy ha már az az elv juttatta ide a világot, hogy ‘valakit valamiért utálunk’, miért nem változhat ez meg végre, és kezdünk el végre a ‘valakit valamiért szeretünk’ gondolat mentén élni. Így ez a dal egyben reflektálás kifelé, másfelől egy figyelemfelhívás, hogy a hallgató is “térjen magához”. Témája ellenére a dal nem egy szomorú merengés, inkább cselekvésre ösztönző anyag lett. A nyers hangzás is ezt erősíti, amellett, hogy az idén várható további újdonságaink hangzásvilágát is előrevetíti.” – mondta Horváth Barna.


HONEYBEAST X NEW LEVEL EMPIRE - NEM HAGYLAK EGYEDÜL
Az elmúlt időszakban többször is gondolkodott kollaborációban mind a Honeybeast, mind a New Level Empire felállása. A két formáció útja többször is keresztezte már egymást, többek között a 2014-es A Dal című műsorban tűntek fel mindketten. A „Nem hagylak egyedül” könnyed, vidám szám egy mindenki számára sokat jelentő ígéretet jár körbe. Az anyaghoz szintén mulatságos klip is forgott, Czoller Bence rendezésében. A sztori szerint Zola rajongóként próbálja megközelíteni a fényűző életet élő Zsófit, akit persze testőrök is védenek.

„Azt hiszem egyértelműen kijelenthetjük, hogy életünk legviccesebb klipjét sikerült leforgatni. Amikor a zenekar tagjai megjelentek a személyi testőr egyenöltönyben és kis fülessel a fülükben, majd elkezdtek pózolni Zsófi mellett, én azt hittem összeesek a röhögéstől. Önfeledt, poénos szitukkal teli forgatást és végeredményt hoztunk össze. Szerintem a dal hangulatához és tartalmához tökéletesen passzoló képi világ született” – mesélte Zola.


TOLVAI RENI - LOVE GOT YOU
Múlt héten jelent meg Tolvai Reni „Máshol jársz” elektronikus, érzelmes száma. Az anyagnak elkészült az angol verziója is, „LOVE GOT YOU” címmel, amelynek ugyanaz a szerzőgárdája, mint a magyar számnak, avagy Fehér Holló, Bánki Beni, valamint Alprite.


DENIZ X ORSOVAI RENI - HÁNYADIK

A "Bedrogozva", valamint a "Jobban tudnád" után ezen a héten is új dallal jelentkezett DENIZ. A rapper ismét Orsovai Renivel közösen adja elő a szerelmi vívódással, bizonytalansággal teli „Hányadik” című számot, amit szerzőként Triek segített meg.

Összeállította: Hatos Niki


2022. május 29. 08:24

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA