MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 19. hét

Ezen a héten első sorban a rap, hiphop műfajban születtek friss anyagok, klippel jelentkeztek például a Rico X Miss Mood, valamint a DENIZ X Orsovai Reni párosok. De új irányba, új útra lépett Sidd Deville, Tolvai Reni, továbbá Hadas Alfréd is.

FATAL ERROR – SZÓHOZ JUTNÉK
Újabb klip forgott a Fatal Error „Művirágok karneválja” duplaalbumához. A korong második felvonásán szerepel a „Szóhoz juthatnék”, amelyhez az Akvárium-ban, valamint a Fészek klubbakban is készültek snittek.

“A konfliktuskerülő embereknek ismerős lehet az az érzés, amikor nem szeretnél konfrontálódni a másikkal, különösen, ha az illető közel áll hozzád. Mindeközben megvan a véleményed az adott kérdésről, amit vagy végül magadban tartasz, vagy csak a „cenzúrázott verziót” mondod el a másik félnek, amivel nem éred el a célt. A videoklipben szerettük volna megmutatni, hogy milyen is egy Fatal Error koncert, és úgy gondoltuk, hogy ehhez talán a legjobb választás egy pörgős dal. A két helyszín jól lefesti, hogy a kisebb és nagyobb színpadokon is milyen érzés együtt lélegeznünk a közönséggel. Köszönjük a lelkesedést és a bulikat a közönségünknek, és a keménymagnak, az úgynevezett Fatal Error Familynek!” - mondta el Rimóczi Zsola.


RICO X MISS MOOD - MEGLÁTNI, MEGSZERETNI
Friss anyagot hozott legújabb, „GOLD” című albumáról a Rico és Miss Mood páros is. A SMiTHMUSiX  által mixelt, masterelt „Meglátni, megszeretni” egy igazi szerelmes, nagyon pozitív anyag, ami valószínűleg a nyár egyik nagy slágere lesz.


DENIZ X ORSOVAI RENI – JOBBAN TUDNÁD
Mindenki jobban tud mindent. Erről a jelenségről, mentalitásról szól DENIZ újdonsága, amelyen ismét Orsovai Renivel, Kóródi Tamással, Jancsovics Mátéval, Frimmel Jakabbal dolgozott együtt. Fülbemászó zene, ének, sajnos nagyon igaz, aktuális szöveg jellemzi a „Jobban tudnád”-ot.


SIDD - ELSŐ LETTÉL
Sidd DeVille (Boda Ákos) zenei karrierjét túlnyomó többségben a hagyományos rock n’ roll tette ki, ám időről-időre más irányba is elindult. Ilyen volt például, amikor 2017-ben M.O.T.R. formációjával modern, technos fűszerrel szórták meg kedvenc muzsikáikat. Az előadó bizonyított olyan felállásokban, mint a Guns N' Roses Experience UK, a Machine Mouse, a Holiday Crüe, a Helldorado, Jolly Roger, Candy Shop, vagy a már említett M.O.T.R. Zenélt az EU legtöbb országának kis- és nagyvárosában, klubjában, fesztiváljain. Most pedig saját útjára lép a sportolni sokat szerető Sidd DeVille, akinek ötletei, ihletei mozgás közben születnek meg leginkább. Így alakult ki benne kortárs popzenével fémjelzett, stílusokat átívelő szólókarrierje új iránya is, amely során kizárólag önmagának akar megfelelni.

„Az egyik legfontosabb célom, hogy nyomot hagyjak a világban. Engem ez az elmúlt 2-3 év a teljes lezárásokkal, az otthon maradásokkal és társaival arra ébresztett rá, hogy mennyire fontos a szabadság. Durva terrorként éltem meg ezt az időszakot, mert mindig a szabad akaratban hittem. Arra inspiráltak ezek az évek, hogy még több mindent kiadjak magamból, hogy többet kreatívkodjak, nekem ez a legfőbb gőzkieresztési lehetőségem. Szembesültem azzal, hogy milyen könnyen elveszíthetünk mindent. Ebben a szakaszban volt árulás, csalás, átverés, csajokban csalódás, magamban csalódás. Az egyetlen valóban fontos dolog számomra a zene, amit igyekeztem pozitívnak megőrizni. Ha már ennyi mocskos dolog történik velünk, a világban, legalább a zene maradjon pozitív.”

Sidd-nek nem volt könnyű gyerekkora, mindig sokat kellett dolgoznia, küzdenie, hogy feltörjön. Ám úgy gondolja, hogy addig jó, amíg lázban égünk, amíg teszünk, tervezünk, tovább lépünk. „Most jutottam el arra a szintre, hogy a saját zenei képességeimből, az összerakott technikámból olyan zenét csináljak, ami valóban engem tükröz. A zenéim a komoly történések ellenére sem lesznek negatívak, nem lesznek reménytelenek, lehúzóak. Az első, most megjelenő dalom hip-hop alapokra épült, amit annak idején az első zenekarommal már kipróbáltam, a Bioharazard/Public Enemy nyomán, de nagyközönség előtt még soha nem rappeltem. Énekesként viszont ezt is ki akartam próbálni, mert számomra nincsenek tabuk. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok rapper, ezt meghagyom azoknak, akik erre tették fel az életüket, de ez az életrajzi ihletésű téma valahogy hozta magával ezt a vonalat. A szám egyfajta köszönet azoknak, akik életben tartottak, támogattak. Barátok, barátnők, csajok, jó emberek, akik soha nem hagytak elsüllyedni. A refrén egy kis biztatás nekik, mert sokan elvesztik néha a hitüket a világban. Ne érdekeljen, ha furcsán néznek, semmivel sem jobbak nálad! Addig jó, míg lázban égünk, és nem hagyjuk, hogy lenyomjanak minket. Erről szól ez a dal, meg arról, hogy aki alulról jön, mindig meg kell találnia a módot arra, hogy megküzdjön az álmaiért, a sikereiért. Ha ez a dal kifejezi valamennyire a hálámat, a köszönetem, már megérte az egész.”- árulta el.

https://open.spotify.com/album/60NeUSkyExEBl5Q5cwL6WT


TOLVAI RENI – MÁSHOL JÁRSZ
Egy elektronikus, érzelmes dallal jelentkezett Tolvai Reni, amelyen olyanokkal dolgozott, mint Fehér Holló, Bánki Beni, valamint Alprite. A dalhoz Mátrix filmet idéző, futurisztikus kisfilm forgott, amelyben Reni megjelenése már jól megszokottan merész. A szám hamarosan angolul is megjelenik „Love Got You” címmel.

„Új zenében szerettem volna kipróbálni magam, beleszerettem a trance, house, techno stílusokba, így azt érzem, most ez illik hozzám a legjobban. Rengeteg elektronikus buliba jártam, ahol bőven volt lehetőségem inspirálódni. Egy fiatal, hihetetlen ügyes, kecskeméti producerrel, ALPRITE-tal dolgoztam az új számon. Szívesen működök együtt olyan friss tehetségekkel, akikhez korábban nem volt szerencsém, de nagyra becsülöm a munkájukat. Ahogy felvettük a demót, leültünk Kissmarkkal ötletelni a videóklipen és szinte egyből a zöld lézer motívumát tűztük ki fő iránynak a hangzásból adódóan. Az egyik jelenethez Asztalos Kriszta készített nekem UV-zöld és fekete testfestést, ami 6-7 órát vett igénybe, a videóban, pedig szinte csak néhány másodpercben látható - de azt gondolom, megérte! A zöld haj az én ötletem volt, valahogy úgy éreztem, hogy jól passzol  ez a frizura a Ferrari mellett” – árulta el Reni.


HADAS ALFRÉD – TÁNCOLJ!
Latin ritmus, humor, túlfűtött rapbetét, feel-good hangulat járja át Hadas Alfréd újdonságát, a „Táncolj!”-t.  A dalhoz sokszínű klip forgott légikatasztrófával, mexikói bárral, medencés bulival, valamint olyan szereplőkkel, mint Pribelszki Norbi, Fehér Holló, Závodi Marci, vagy éppen Alfréd szerelme, Mardoll.

„A videóklipben Mardoll velem csalja meg filmbéli párját. Bizarrnak bizarr volt! De a legjobb a mi kapcsolatunkban, hogy mindketten őrültek vagyunk kicsit… Cathie fiktív partnere, Roland amúgy egy nagyon jó barátom. Úgy fogtuk fel, mint egy nagy poént! Ha hárman találkozunk, biztosan felemlegetjük és éveken keresztül nevetünk majd rajta!” – mondta el Alfréd.

Összeállította: Hatos Niki


2022. május 22. 07:38

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA