MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 18. hét

Ezen a héten a férfi előadók taroltak. Érzelmes, mély dalok, remekül építkező, rafinált klipek landoltak a hazai zenei színtéren.

DESH – ADIEU
A fiatal előadó klipet forgatott „Adieu” című számához. A dal szövegében tinikoráig zajló vívódásairól mesél a szerelmi csalódástól kezdve a nem túl támogató környezeten át a magányig, míg a Büki Balázs rendezte videóban a mai eltorzult társadalom elemeit jelenítik meg. A klipben akadnak maszkok, töviskoszorú, és kortárs jelleg is.

"Két éve, még elég depressziósan írtam ezt a dalt egy lány miatt. Türelmesen megvártam, hogy megadja az Isten, hogy hype legyen körülöttem, és új köntösben mutathassam be a régi tracket. A refrén nem csak egy szerelmi elbúcsúzásról szól, úgy gondoltam, ha addigra, mire kijön ez a dal, már nem leszek, akkor ez egy elbúcsúzás a világtól is. A leginkább a hozzá készült klip mutatja be, miről is szól.” – kezdte Desh.

“A mai világ trendje sokszor okoz csőlátást nekünk, gondolok itt az internetes felületekre, a szépségideálokra és az ezekből fakadó különböző megfelelési kényszerekre. A kívül eső világot pedig ezekben az állapotokban alig látjuk, mint egy kocsi elé befogott ló a forgalomban. A VR szemüveg ezt a fajta beszűkült látásmódot jelképezi, ami bárkire hatással lehet, akire felkerül. A klip nekem az érzelmi kiszolgáltatottság kezdetéről és végéről szól, a dalszöveggel karöltve egyfajta visszaemlékezésként.” – tette hozzá Büki Balázs.


TEMESI BERCI - I THINK IT WILL GET BETTER
Ötödik nagylemeze hetedik klipjével indította a májust Temesi Berci. „Mindig él bennem az az érzés, hogy minden jobbra fordul. Bármi is történik, okkal történik. A tapasztalatom az, hogy nincs rossz döntés, csak döntés van, és minden változás az ember életében jobbat hoz a későbbiekben. Nyilván ez az én személyes tapasztalatom, nem általánosíthatok.” – kezdte az „I think it will get better” kapcsán Berci, aki ennek a dalnak a megalkotásához olyan társakat hívott segítségül, mint Fekete-Kovács Kornél, Zana Zoltán, Mike Gotthard, valamint Gudics Marcell. A Bubenyák Zoli által hangszerelt, kevert, maszterelt dal érdekessége, hogy Berci pengetőt használ benne, ami még sosem történt meg korábban.

„Gudics Marcit először gyerekként Székesfehérváron láttam, még 2012-ben, a Peet Project megalakulását követően. Dolgoztunk együtt rengeteg formációban, többek között a sajátomban, a már említett Peet Projectben, a Garami Funky Staffban, Kaszai Tibinél, Nyári Károlynál, de olyan műsorokban is, mint az Ének iskolája, vagy az X-Faktor. Marci a testvérével, Martinnal közösen nemzetközi szinten is nagy sikereket ért el. Igazán figyelemre méltó dobos tehetség, aki kihagyhatatlan karaktere a lemezemnek.” – mondta még el Berci


SZAKÁCS GERGŐ – VAN-E MÉG?
Nemrégiben hírt adtunk Szakács Gergő első szólólemeze, az „Evolúció” megjelenése kapcsán. Az előadó újabb klipet hozott el erről a korongról, amelyben a csodás Trokán Nóri adja át képileg Gergő sorait. A „Van-e még” egy nagyon személyes, mély, érzékeny, egy szál gitáros alapú nóta.

“Trokán Nóri zseniálisan adja elő a dalban kavarodó érzéseket. Mind a klipnél, mind a hangszerelésnél a lehető legtermészetesebb es letisztultabb irányt követtük. A klip rejtett vágásokkal készült, egysnittes jellege van. Még a dobokat is gitáron kopogva vettük fel Somogyvári Danival, a basszust is ugyanazon a gitáron, csak lejjebb hangolva, és pitchelve játszottuk fel.” – árulta el Gergő.

Összeállította: Hatos Niki


2022. május 14. 08:04

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA