MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 17. hét

Régen várt, izgalmas lemezek, fantáziadús, jó érzékkel összerakott klipek landoltak ezen a héten is az online világban. Újdonsággal jelentkezett Szakács Gergő, Zolbert, Deniz, a Wellhello, de a Bohemian Betyars is.

SZAKÁCS GERGŐ – EVOLÚCIÓ
Megjelent a Follow The Flow egyik motorja, Szakács Gergő első szólólemeze. Az előadó „Evolúció” albumán tíz dal kapott helyett, ami a zenész-dalszerző elmúlt 10 évét öleli fel. Sok újdonság mellett olyan számok szerepelnek az anyagon, mint a már jól ismert „K-é-p-t-e-l-e-n”, az „Indulj el”, és a „Nincsen út”.

https://open.spotify.com/album/23riFI2eQEqhAYGxLE2imZ?si=muKOLumWR3yj_Ytz8UNy9Q


ZOLBERT – FOCUS
A többszörösen díjnyertes szaxofonos, Zolbert is új, minden eddiginél mélyebb, színesebb, sallangmentes albummal rukkolt elő, ami a „FOCUS” címet kapta. Az anyagon 12 szerzemény hallható, és olyan közreműködők, alkotók bizonyítanak rajta, mint Adam Hawley (USA), Kim Scott (USA), Kayla Waters (USA), Oli Silk (Egyesült Királyság), Balage (USA), valamint Peet (Magyarország). Ez az egyik első olyan hazai korong, amely megfogalmazza a pandémia hatásait, de szerepel rajta témaként Budapest, USA, valamint Zolbert kislányának megszületése is.

https://open.spotify.com/artist/7FbRdIMjKQjzDDx1vgYkz0


BOHEMIAN BETYARS - NE SÍRJ, ANYÁM!
Négy év szünet után, tavaly új lemezzel rukkolt elő a Bohemian Betyars. Ezen a korongon található a „Ne sírj, anyám!”, amely most klipet kapott a speed-folk-freak-punk stílusokat remek érzékkel vegyítő formációtól. Nem csak az az érdekessége az anyagnak, hogy Anyák napján jelent meg, hanem az is, hogy a csapattagok édesanyjai is fellelhetőek benne.

“Mit meg nem teszünk értetek...A forgatás végén nagyon meghatódtam, igazán küszködtem a könnyeimmel, bűn csúnya lett volna rajtam a sok elmaszatolt smink.” - mesélte az egyik anyuka. “Olyan volt, mint 12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el: szédítő-felemelő érzés volt, kizökkentem az időből és a térből.” – tette hozzá egy másik. “Az ciki volt, hogy amit én műveltem a színpadon azt sajnos hallottátok is. Mármint, hogy össze-vissza vertem a dobot, pedig az nem is tehetett semmiről.” – mondta el Dankó Dani mamája.


WELLHELLO X VALMAR – PEZSGŐESŐ
Igazi bulizós dallal jelentkezett a két felkapott, közkedvelt duó, avagy a Wellhello és a Valmar. A srácok ismét pikáns videót pakoltak össze, ahol akad pezsgődurranás, de bicikliző meztelen nő is.


DENIZ - BEDROGOZVA 
Új albumra készül Deniz. A rapper erről a korongról hozta el első számát, „Bedrogozva” címmel. Őszinte, sallangmentes, nagyon bólogatós, gondolatébresztő kis anyag lett. Egyszerűen telitalálat!

Összeállította: Hatos Niki


2022. május 8. 04:09

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA