MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 13. hét

Blahalouisiana krimi, izgalmas újragondolások, valamint rap cunami jellemezte az év 13. hetét. Többek között ezekből az újdonságokból állítottuk össze mostani klip- és dalszemle csokrunkat. Kellemes töltődést kívánunk!

PANDÓRA PROJEKT – HETVENKETTES

Az ethno-pop, indie-folk jegyekkel dolgozó Pandóra Projekt első száma, az „Aki érdekel” tavaly februárban jelent meg, amelyhez áprilisban klipet is publikáltak a csajok. A szövegcentrikus, remek vokállal fűszerezett duó még az év végén teljes zenekarrá bővült, így Major Dórát és Végh Janka Zsuzsannát gitáron Major Gábor, basszusgitáron Doór Mátyás, gitáron és perkán Gerendás Ruben, dobon pedig Arató Illés támogatja a jövőben. A „hetvenkettes” zenéjét, szövegét már ez a csapat álmodta meg, a felvételek Schramm Boldizsárnak köszönhetőek, a produceri teendőket Doór Mátyás, Gerendás Ruben, a mix, master feladatokat pedig Major Gábor végezte.


BLAHALOUISIANA - SOKAT BÍR

A világjárvány, a pandémia nyomasztotta elmúlt esztendők rányomták a bélyegét a Blahalouisiana munkásságára is. Ez látható legújabb klipjükben, ami krimi hangulatban forgott. A „Sokat bír” dal a formáció negyedik nagylemezén, a „Hozzánk idomul az éjjel az égen” című albumon található. A dal szövegét Szajkó András írta, a zenét pedig Jancsó Gábor szerezte.

„Valamennyien nehéz éveken vagyunk túl mentálisan a pandémia és az életkorunkból adódó hullámvölgyek miatt. Zenekarként és egyénenként is megvoltak a saját harcaink, sőt, ezek valójában máig nem értek véget. A Sokat bír című számunk arról az érzelmi állapotról szól, amikor kiborulunk és a legszívesebben már feladnánk, de végül mégsem tesszük azt. Ezzel szeretnénk kitartásra, küzdelemre motiválni mindenkit és reméljük, hogy így erőt adhatunk másoknak” – mondta el Schoblocher Barbara.


MITS JAZZ BAND FEAT BIRTA MIKI – TOTOKULUSZ

Mits Marci már egészen fiatalon beírta magát az igényes zene képviselőinek névsorába. A szaxofonos letisztult, virtuóz játéka minden alkalommal ámulatba ejtő. A Mits Jazz Band felállás már több mint 10 éve állja meg helyét, új szerzeményük, a „Totokulusz” pedig egy újabb bizonyíték arra, hogy a formáció tagjai tökéletesen összeértek az eltelt évek során.


CARSON COMA - BÁBU VAGY

A bohókás, humoros, pozitív hangulatú szövegeket alkotó Carcon Coma 2018-ban alakult. Az alternatív rock csapat ezúttal a KFT „Bábu vagy” című dalát dolgozta fel, aminek eredeti változata az új HBO sorozatban, a magyar gyártású „A Besúgó”-ban is feltűnik. A dalhoz forgott klipet Varsics Péter rendezte, az operatőri teendőket pedig Garai Gábor végezte.


THE BIEBERS – ÜZENET A LÁNYOKNAK '22 – NAPKELTE

Minden zenekarnak vannak olyan dalai, amelyek felcsendülése nélkül nem szívesen mennek haza egy koncertről a rajongók. A The Biebers egyik közönségkedvencét az immáron hat éves „Üzenet a lányoknak” jelenti. A csapat azonban igen aktív, így gyakran az új szerzemények kiszorítják ezt a sokak által kedvelt dalt. Hogy a közönség kedvére tegyenek, Puskás Petiék többször is új köntösbe öltöztetik ezt az anyagot, mégpedig olyan formában, hogy hordozhassa a 2022-es The Biebers stílust is. Ezen a héten Peti változata jelent meg, a következő hetekben pedig Puskás Dani, valamint Ekanem Bálint olvasatában is megjelenik.


B. NAGY RÉKA – NÉZZ RÁM

B. Nagy Rékát sokan YouTube-os tevékenysége során ismerhették, szerethették meg, a fiatal lány azonban zenei előadóként is bontogatja szárnyait. Új száma, a „Nézz rám” olyan nőknek szól, akik a nehéz életszakaszokban is bizonyítani tudnak.

„Az elmúlt időszakban számtalan barátnőmmel és nőtársammal beszélgettem arról, mekkora nyomás nehezedik ránk a mindennapokban. Ilyenkor úgy érezzük, még több erőre lenne szükségünk. Éppen ezért szerettem volna kiadni egy olyan számot, ami inspirálhat és kitartásra ösztönözhet ezekben a nehéz pillanatokban. Éppen azok a problémás helyzetek erősítettek meg minket, amelyeken sajnos keresztül kellett mennünk. Igazi túlélők vagyunk. Bízom abban, hogy ezzel a dallal motiválhatom a nőtársaimat abban, hogy jól érezzék magukat a bőrükben úgy, ahogy vannak és hogy soha ne adják fel az álmaikat, mert semmi sem lehetetlen.” – mondta el Réka.

A dalhoz klip forgott Laudon Andi, Kovács Zsuzsi segítségével, amelyben Réka mellett 11 nő jelenik még meg.

„Az volt a koncepciónk, hogy bemutassuk a nők sokszínűségét és azt, hogy hány szerepben kell helytállnunk nap mint nap. Édesanya, feleség, barátnő, társ, beosztott, főnök – hogy csak néhányat említsünk arról a listáról, mennyi mindent kell a vállunkra vennünk. Örülök, hogy ilyen inspiráló nők vesznek körül, akikből én is erőt meríthetek” – tette még hozzá a fiatal lány.


KKEVIN – ÁTOK

KKevin rövid idő alatt nagy utat járt be. A pimasz, csibész előadó olyan dalokkal rukkolt elő, mint a „Hazudtál” (T.Danny, Ginoka), a „Chivas” (G.w.M), a „Töltök még”, vagy éppen az „Ördög”. Az „Átok” szövegét az előadó írta, a produceri teendőket pedig G.w.M, valamint Ginoka végezték.


ALEE – LESZAROM

Alee-t az X-Faktor tizedik évadában kedvelhette meg a nagyérdemű. A fiatal srác a verseny során, valamint azt követően olyan dalokkal rukkolt elő, mint az „EyEy”, a „Nincsen gond”, a „Menned kell”, az „Irigyeim”, a „Vége”, a „Salsa”, a „Nem felejtek”, vagy éppen a „Hey lány”. Úgy tűnik ez a srác nem azon felfedezettek táborát erősíti, akik a tehetségkutató után eltűnnek a süllyesztőben, erre bizonyíték legújabb, „Leszarom” című száma is.


CURTIS X ESSEMM X 4TRESS – ROSSZ KÖRNYÉK

Ütős hiphop kollabb látott napvilágot, amit már csak ez előadók felsorolása is sejtetni enged. A „Rossz környék” elsősorban a csibész lét témáját járja körbe mégpedig Curtis, Essemm, 4tress jóvoltából. A műfaj kedvelőinek egyenesen kötelező esélyt adniuk ennek a dalnak.

Összeállította: Hatos Niki


2022. április 10. 05:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA