MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 10. hét

Alaposan elláttak bennünket, zenekedvelőket a hazai előadók a hosszú hétvégére. Az év tizedik hetében érdekes albumokat, rendhagyó közreműködéseket, szókimondó anyagokat kaptunk tőlük.

Carson Coma - „Digitális/Analóg” (album)

Március tizenegyedikén előrukkolt első teljesen magyar, „Digitális/Analóg” című lemezével a Fonogram-díjas Carson Coma. Erről az albumról a „Pók” és a „Kék Hullám Kemping” nótákat már jól ismerheti a közönség. A hagyományos indie, zongora alapú softrock, mocsár-blues anyag felvétele Kőbányán készült. A dalok szövegeit tekintve a formáció eddig is bátran fogalmazott, ám most minden korábbinál nyíltabban boncolgatják a hétköznapi problémákat.

„Miután elkészültünk a teljes hanganyaggal egy elég hosszú estét töltöttünk azzal, hogy megbeszéljük a dalsorrendet, a borítóterveket és más művészeti és promóciós koncepciókat, azonban Giorgio az énekesünk az előhívott fotókkal érkezett...végül ezek közül lett kiválasztva, amit már láthattok. Zsombor, a gitárosunk ennek eredetijébe karcolta bele a zenekar nevét és a lemez címét – mesélte Héra Barnabás dobos.

https://bfan.link/digitalis-analog


Deego – ASZTB (EP)

Új, 8 dalt tartalmazó, nagyon ütős rap kislemezt rakott össze Deego. Az előadó ezen a fergeteges szövegekkel rendelkező, fülbemászó korongon olyan témákkal foglalkozik, mint a kamu emberek, a trash anyagokat szállító előadók, a célorientáltság, a kitartás, a család-barátok szeretete, a kéretlen vélemények, a bizonytalanság, a felesleges görcsösség, vagy éppen az alkotás. A műfaj kedvelőinek egyenesen kötelező!


Cloud 9+ feat. Csongor Bálint – "Level Up”

Hétvégén az Akvárium Klubban ünnepelte 10. születésnapját az elektronikus rockot játszó Cloud 9+. Szivák Zsoltiék fergeteges bulit adtak, itt debütált élőben a heti újdonságuk, a Subscribe és USEME formációkból jól ismert Csongor Bálinttal közös „Level Up” is.

"Már régóta szerettünk volna egy közös dalt csinálni, hiszen régre nyúlik vissza a barátságunk. A zenekartól nem áll távol a metál zene, Csongor Bálinttal kiegészülve pedig egy igazán kemény számot sikerült összehozni." – árulta el a Cloud 9+ frontembere, Szivák Zsolti.


MIVIANA – „Éjjelente”

MIVIANA rendkívüli tehetsége, fantasztikus hangja, bájos arca sokaknak lehet ismerős. A fiatal tehetség olyan formációkban bizonyított korábban, mint az Omega, az Audiopoeta, vagy éppen a 4S Street. A dalszerző énekes zenéjének izgalmas fűszerezettségét az adja, hogy bátran kísérletezget a különböző stílusokkal, illetve többek között hegedűn, brácsán is játszik. MIVIANA tervei szerint innentől több, az eddigieknél kiforrottabb saját zenével jön majd ki, ennek az első előfutára a nőnapon debütált „Éjjelente”.

„Egy üres lakásban álltam, vártam a tulajra, hogy a kulcsok átadásra kerüljenek. Hamarabb odaértem mindenkinél. Sétáltam a falak között, latolgattam a történéseket: Biztosan ez-e a helyes döntés? Megrohantak az emlékek, igyekeztem nem megfulladni a súlyuk alatt. Próbáltam előre tekinteni, felszívni magam, azt mutatni, hogy velem minden rendben. Nem volt tudatos, de végig dúdolgattam, hol halkan, hol hangosan, így enyhítettem a fájdalmam. Élveztem a tér akusztikáját, hogy az üresség visszaverte a tiszta hangokat. Nem hittem magam áldozatnak, képes voltam haragudni, megélni a folyamatot. Egy pillanatra sikerült, egy 3 perces pillanatra. Elkészült a teljes dal, szöveggel, dallammal, szerkezettel. Az utolsó hangjegyzet felvétele után fordult a kulcs a zárban” – mesélte a szám történetéről MIVIANA.


Tóth Andi x Desh – „atedalod”

Szintén nőnapon rukkolt elő újdonságával Tóth Andi. A fiatal énekesnő nem először kollaborált, ezúttal a YouTube egyik felkapott sztárját választotta partneréül. Desh és Andi közöse „atedalod” címet kapta, amelyhez Andi, Nagy Bence, valamint Leholegacy rendezésében forgott klip.


RED BULL PILVAKER – „Szeptember végén”

A RED BULL PILVAKER projekt egyik legnagyobb kedvencét egyértelműen az immáron 7 esztendős „Szeptember végén” szerzemény jelenti. A dalban eredetileg olyan előadók bizonyítanak, mint Singh Viki, Deego, Marsalkó Dávid, vagy éppen Fluor Tomi. A héten  a legnagyobb videómegosztón landolt a dalnak egy új, rövidített, akusztikus változata, amelyben Singh Vikit és Marsalkó Dávidot Füstös Bálint (gitár), valamint Cséry Zoli (zongora) kíséri.


Bokor MaRIAnna – „Most van itt a perc”

Az Amigo Rock’n’Roll and Rockabilly Clubban, LeHoLegacy rendezésével, RIA LIVE zenekarának szereplésével forgatott klipet friss, ropogós számához Bokor MaRIAnna. A „Most van itt a perc” szövegét maga az énekesnő szerezte, a hangszerelés, mix, master teendőket pedig Kulcsár Attila végezte. A dal tulajdonképpen egy óriási löket ahhoz, hogy ne halogassuk a dolgokat, az önmegvalósítást, tegyünk meg mindent a céljainkért. Most!


Rico x Miss Mood x Azahriah, Desh – Fless

Úgy tűnik, mostanság együttműködésekben gondolkodik Azahriah, Desh kettőse. Amíg Deshről fentebb írtunk, Azahriah kapcsán a múlt héten adtunk hírt (4tress: Köd). A srácok ezúttal a szintén duót alkotó Rico X Miss Mood párossal jelentkeztek. Aki szereti bármelyik előadó munkásságát, az biztosan imádni fogja ezt a „Fless”-t, brutálisan erős, minőségi anyag lett, fantasztikus dallammal. Bízom benne, hogy sokszor hallhatom majd élőben is felcsendülni ezt a szerzeményt a jövőben.


Essemm - Megvan az ára
Továbbra sem kell csalódnia Essem közönségének. A minőségi rap nagykövete a hét utolsó napján futott be a „Megvan az ára” nagyon ütős szerzeményével, amely ismét igen szókimondó, ugyanakkor fülbemászó lett.

Összeállította: Hatos Niki


2022. március 18. 10:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA