MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL DSi 2.0 – Új professzionális mozierősítők

Új DSP, még nagyobb teljesítmény. Ez minden mozi álma!A JBL kaliforniai főhadiszállásán tényleg nem viccelnek és ismét egy új termék érkezését jelentették be, ami a megszokottól eltérően most egy új erősítőcsalád! A DSi név abszolút ismerős, hiszen az előd széria a Crown gondoskodásából jutott el a mozirendszerekbe. A széria vérfrissítését azonban már a hárombetűs northridge-i vállalat vette a kezébe.

Az első JBL márkás mozierősítők legfőbb újítása a korszerű DSP modul mely a régi Crown DSi széria és a sokoldalú Crown CDi DriveCore erősítők tudásának ötvözéséből jött létre, mindemelett teljesen újratervezték a teljesítményáramköröket, hogy még hatékonyabbak legyenek és még minőségibb legyen a hangzás. A DSi 2.0 erősítők mind négycsatornásak és három különböző konfigurációban kaphatók: csatornánkénti 350W, 700W és 1200W teljesítménnyel. Ám ezen felül is van választási lehetőség: analóg vagy analóg+digitális változat közül is lehet választani. Utóbbi Dante/AES67 és SNMP csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik.

„Ahogy a mozi audió rendszerek folyamatosan növekednek és egyre összetettebbek lesznek az 5.1-es, 7.1-es vagy immerzív formátumokkal, a rendszertervezéskor egyre nagyobb hangsúly helyeződik a minél hatékonyabb erősítőzésre, vezérlésre és legújabb követelményként a hálózati audió megoldásokra.” – mondta Karam Paul, a Harman Professional audió részlegének alelnöke. „A DSi 2.0 széria élvonalbeli technológiát és kivételes hangminőséget nyújt. Azok a mozitervezők vagy tulajdonosok, akik maximalizálni szeretnék a teljesítményt, valamint jövőbiztossá tenni a rendszerüket, nyugodtan számításba vehetik a DSi 2.0 szériát.”

Az erősítők 2U magas helyet foglalnak a rack-ben és a 4 kimeneti csatorna természetesen hídba is kapcsolható. A teljesítményeket precízen és gondosan a JBL mozi sugárzóihoz igazították, így soha nem volt még ilyen egyszerű erősítő-szekciót tervezni mozi hangsugárzókhoz. Egyetlen erősítőcsatorna képes akár 4 db JBL surround sugárzót is meghajtani 2 ohm-os illesztéssel, lehetővé téve ezáltal, hogy költséghatékonyabb legyen a rendszer, hiszen kevesebb számú erősítőre van így szükség.

A kategória egyik legjobb 96kHz/32bit lebegőpontos DSP-je dolgozik belül, így egy komplex jelfeldolgozó processzort is kapunk, mely tartalmaz parametrikus EQ-t, FIR processzálást, LevelMAX™ limitert stb. A Crown szabadalmazott DriveCore technológiája révén pedig sokkal kevesebb komponens felhasználásával érhető el nagyobb hatékonyság, megbízhatóság és teljesítmény. A JBL mozihangsugárzók gyári beállításai természetesen előre telepítve vannak a készülékre, beleértve a feszültség szinteket, crossover beállításokat stb.

A digitális modellek AES67 csatlakozási lehetőséget is kaptak így nemcsak Dante hálózatba fűzhetők be, hanem közvetlenül is össezköthetők Dolby Atmos Connect interfésszel, további jelfeldolgozó hardver nélkül, tovább egyszerűsítve a rendszerkonfiguráció folyamatát.

A hálózati audió portokból rögtön kettő is található a digitális változatokon, így elsődleges és másodlagos hálózatra is képes jelet küldeni. Beállítható kapcsolt (sorba kötött) vagy redundáns (csillag) topológiába is. Szintén a digitális változatoknál elérhető csak az SNMP (Simple Network Management Protocol) protokoll mely révén külső vezérlőrendszerekkel és Cinema Control (NOC) rendszerekkel is összeköthetők az erősítők távoli státuszjelentés és hibamonitorozás funkciókkal. A digitális Harman eszközök elmaradhatatlan tartozéka a HiQnet port, melyen keresztül kapcsolat létesíthető a Harman Audio Architect szoftverével, így sima TCP/IQ hálózaton keresztül monitorozható, vezérelhető, konfigurálható az egység.

JBL DSi 2.0 modellek:
SA-4  / SA-4D– 4x350W/8ohm
MA-4 / MA-4D – 4x700W/8ohm
LA-4 / LA-4D – 4x1200W/8ohm

A DSi 2.0 modellek már gyártás alatt vannak és rendelhetők.



 

2020. január 15. 16:42

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA