MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Ismét elektronikus zenei pályázat

A Hangfoglaló Program hetedik évadában is két feltörekvő, elektronikus zenei előadó és producer kaphat támogatást az Induló Előadói Alprogram pályázatának köszönhetően. Újdonság, hogy idén alkotóközösségek is jelentkezhetnek a másfélmillió forintos támogatásra. A pályázatok beadásának határideje 2020. szeptember 10-e.

Tavaly hirdette meg először az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma az Induló Előadói Alprogramon belül a feltörekvő elektronikus zenei előadóknak és producereknek szóló pályázatát, amelyen 2019-ben ZSÜD és a MADDOW kapott támogatást. Az első támogatási időszak sikerét, illetve az elektronikus zenei szcéna utánpótlás nevelésének szükségességét látva döntött úgy a Kollégium, hogy a Hangfoglaló Program hetedik évadában is kiírja ezt a pályázatot, annyi különbséggel, hogy ezúttal már alkotóközösségek is jelentkezhetnek.

A teljes pályázati kiírás elérhető a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program honlapokon keresztül. Az elektronikus zenei szcéna feltörekvő képviselői a 779144/111-es altémára 2020. szeptember 10-én éjfélig pályázhatnak.

A kollégium idén is olyan, a pályájuk elején járó alkotók jelentkezését várja, akiknek eddig maximum kettő, nem szerzői kiadású kislemezük (EP) jelent meg, az előző évben legfeljebb húsz fellépésük volt, illetve csak két olyan dallal rendelkeznek, amelyeket ötnél többször játszottak országos rádióadók. A pályázati felhívás szerint elektronikus zenének számít minden olyan DAW-ban (Digital Audio Workstationben) készült zenemű, amelyben a zenei producer túlnyomó részt szoftver szintetizátorokat, analóg vagy digitális szintetizátorokat, samplereket, hangmintákat használ, az alkotó folyamatok során a hangsúly pedig a hangfelvételek, hangszínek manipulálásán van. Hagyományos hangszerek (pl. gitár, zongora, vagy akár ének) alkalmazása is lehetséges, ha azok az elkészült műben kisebb arányban szerepelnek, mint az elektronikus úton előállított hangszínek.

A beérkezett pályázatokat idén is a szcéna tizenöt meghatározó képviselőjének bevonásával bírálja majd el a Hangfoglaló Program Kollégiuma. Döntés október végén várható, míg a két támogatott kihirdetésére december elején kerülhet sor, így a 1,5-1,5 milliós pályázati forrás felhasználása 2021-re eshet majd.



 

2020. augusztus 14. 08:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA