MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Intelligens mikrofonok a fizikai távolságtartással bonyolított beszélgetésekhez

Azok közül, akik a karantén miatt már több hete otthonról dolgoznak, sokan hiányolják megszokott irodai környezetüket, és a kollégákkal folytatott eszmecseréket. A munkaadók a munkahelyen tartózkodók számának fokozatos növelése érdekében szorgalmasan dolgoznak a munkába történő visszatérést célzó terveken – ügyelve a higiéniai szabályok és a fizikai távolságtartás betartására. Valójában egyre több gyártó cég találkozik az alkalmazottak részéről azzal az igénnyel, hogy vissza szeretnének térni irodájukba. „Embereink saját akaratukból térnek vissza” – mondta például egy világhírű sporttermék-gyártó cég elnöke. A mennyezeti mikrofonok, mint például a Sennheiser TeamConnect Ceiling 2, pontosan ezekre a helyzetekre kínálnak megfelelő higiéniai megoldást.

A mennyezeti mikrofonok, mint például a Sennheiser TeamConnect Ceiling 2, érintésmentesen gondoskodnak a megbeszélések hangjának rögzítéséről és továbbításáról.
 

Távolról is együtt

A munkavállalók egészségének védelme mindenkor elsődleges szempont, így a vállalatoknál a konferenciatermek használatára a karantén feloldását követően is szigorú szabályok vonatkoznak. Ez az „új norma” olyan intézkedéseket igényel, amelyek a fertőződés kockázatának elkerülését célozzák: pl. a résztvevők közötti megfelelő távolság, a helyiségek megfelelő szellőzése és a felületek használatot követő, alapos tisztítása. Ezek a fertőződést megelőző intézkedések sokkal könnyebben elvégezhetők, ha az asztalokon nincsenek fertőtlenítésre szoruló mikrofonok. Ilyen esetekben a mennyezeti mikrofonok használatával idő és pénz takarítható meg.

Tökéletes megoldás közepes és nagyméretű tárgyalókhoz

„A TeamConnect Ceiling 2 ideális megoldás a közepes/nagyméretű tárgyalókhoz, más szóval az olyan helyiségekhez, melyek területe 50-60 m2, illetve befogadóképessége 14-16 fő között van. Természetesen, ha okosan határozzuk meg a fizikai távolságtartást célzó lépéseket, a biztonság érdekében kevesebb résztvevővel bonyolíthatók a megbeszélések” – magyarázta Jens Werner, a Sennheiser üzleti kommunikációs termékeinek portfóliómenedzsere, aki a konferenciamegoldások területéért felel. „A megbeszélésen résztvevő személyeknek például biztonságos távolságot kell tartaniuk egymás között a konferenciabeszélgetések közben, kikerülve a konferenciaállomás körüli tömörülést. Több mennyezeti mikrofont kombinálva nagyobb lefedettség érhető el, amire például nagyon nagyméretű vagy kedvezőtlen alakú helyiségekben lehet szükség. Működési alapelvének köszönhetően a Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 a szigorú higiéniai követelményeknek is megfelel. Tökéletes megoldás minden olyan konferencia- és tárgyalóterem számára, ahol kiváló beszédérthetőségre, egyszerű kezelésre és a meglévő környezetbe történő zökkenőmentes beilleszkedésre van szükség.”

A szigorú higiéniai követelményeknek is megfelel: a TeamConnect Ceiling 2 a video- és telefonos konferenciák során magasfokú beszédérthetőséget biztosít, ugyanakkor lehetővé teszi a fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályok betartását. 

Mennyezeti mikrofon-array, szabadalmaztatott hangnyaláb-formálási technológiával

A kifejezetten mennyezeti telepítésre tervezett TeamConnect Ceiling 2 mikrofon-array elegánsan integrálható minden teremkörnyezetbe, miközben használatával a résztvevők hozzászólása – a teremben történő elhelyezkedésüktől függetlenül – kiváló hangminőségben továbbítható.

A TeamConnect Ceiling 2 – a 28 db, DSP-mátrixon keresztül intelligens módon összekapcsolt kondenzátorkapszulával – az egész helyiséget lefedi; a jelfeldolgozás magában a mikrofonházban történik. A mennyezeti mikrofon a jelszinttől függően pontosan beazonosítja, hogy a felszólaló a terem mely pontján található, és a hangrögzítő nyalábbal a megfelelő területre „fókuszál”. A többi területről érkező hangot ennek megfelelően figyelmen kívül hagyja.

A TeamConnect Ceiling 2 arra fókuszál, aki éppen beszél.

A dinamikus hangnyaláb-formálás azt jelenti, hogy a mennyezeti mikrofont nem kell a különböző üléselrendezésekhez vagy a résztvevők számának változásához igazítani. A rendszer ezért ideális a rugalmas együttműködési forgatókönyvekhez vagy az alkalomszerűen tárgyalóként használt helyiségekhez, mivel lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy a TeamConnect Ceiling 2 által lefedett területen belül szabadon mozogjanak és bárhol beszéljenek, anélkül, hogy emiatt a beállításokat újra kellene konfigurálni.

Egyszerű kezelés: az ingyenesen elérhető Sennheiser Control Cockpit szoftver rendkívül megkönnyíti a TeamConnect Ceiling 2 beállítását és kezelését.

Az audio jelek továbbítása analóg kapcsolat (külső hangprocesszor, videokonferencia-kodek) esetén egy háromérintkezős Phoenix csatlakozón, míg digitális forgatókönyv esetén két Dante porton (elsődleges/másodlagos, 2xRJ45) keresztül történik. A tápellátást PoE (Power-over-Ethernet) biztosítja. A rendszer beállítása és az AV-munkafolyamatok kezelése legkönnyebben a Sennheiser Control Cockpit 4.0.0 használatával végezhető el. Ez a szoftver támogatja az evolution wireless G3 és G4, valamint a SpeechLine Digital Wireless sorozatot, továbbá a forradalmi Digital 6000 rendszert. Alternatív megoldásként a TeamConnect Ceiling 2 médiavezérlő rendszerekkel is kezelhető.

A tartozékok széles választékának köszönhetően az 590x590x43 mm (HxSZxM) méretű mennyezeti mikrofon telepítése rendkívül egyszerű. RAL színekben egyedi színezés is megoldható. A Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 rendszer Microsoft Teams Rooms tanúsítvánnyal rendelkezik (megfelelően hitelesített DSP-vel), valamint kompatibilis a Zoom alkalmazással is.

Kapcsolódó termékek


2020. július 10. 07:06

Minden jog fenntartva. 2020 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA