MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Íme a Yamaha DM7 digitális keverőpult széria

A Yamaha DM3 után megjelent a DM7 széria, mely a Yamaha legújabb fejlesztésű keverőpultcsaládja. Több mint 30 évvel a Yamaha első digitális keverőpultjának, a DMP7-nek a megjelenése óta a professzionális hangzásvilágban folyamatosak a technológiai fejlesztések és innovációk, amelyek jelentősen befolyásolták a keverés és a rögzítés stílusait.

A DM7 sorozatú keverőpultok jelentős előrelépést jelentenek a forma, a funkcionalitás és a rugalmasság ezen evolúciójában az intuitív felhasználói felület, kompakt kialakítás és funkciók terén.

Yamaha DM7 digitális keverőpult széria

A DM7 termékcsalád két új keverőpult típust tartalmaz, a DM7, és a DM7 Compact modelleket. A két keverőpult mellett elérhető a DM7 Control Expansion Panel névre keresztelt kiegészítő eszköz, melynek segítségével plusz funkciógombok és kezelőfelület érhető el.

A keverőpult egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes két teljesen elkülönített keverőpultként üzemelni, amely nagy segítség olyan esetekben, amikor két hangmérnök dolgozik a felületen, vagy két külön workflow-ra van szükség.

Yamaha DM7 Control Expansion Panel

A DM7 széria fizikai konzol be-és kimenetekkel rendelkezik, ugyanakkor természetesen tartalmaz Dante interfészt is, amivel 144 ki- és bemenet érhető el, 96kHz-en.

A buszrendszereket illetően a DM7 48 mix buszt, 12 mátrix buszt, és 2 sztereo buszt tartalmaz. A PY Slot-ok segítségével egyéb más protokoll- és csatlakozófelület is elérhető a DM7 rendszerekhez. Mindezek mellett a DM7 beépített USB interfésszel is rendelkezik, amellyel 18 csatornát rögzíthetünk, illetve játszhatunk vissza.

A kezelőfelületet tekintve a DM7 esetében 2db, a DM7 Compact esetében 1db 12,1” érintőkijelzőt kapunk. A DM7 modellekben is elérhető a Yamaha-tól már jól megszokott VCM Plugin csomag, valamint a Dan Dugan Automix, 64 csatornás verzióban!

A DM7 sorozat képességei új mércét állítanak fel a kezelhetőség és a munkafolyamatok terén a streamingtől és a zenei produkcióktól kezdve az élő hibrid eseményekig és koncertekig, miközben hűek maradnak a Yamaha „természetes hangzás” hagyományához.


A Yamaha professzionális audio eszközeit 2006 óta forgalmazza Magyarországon az INTERTON Group.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a Yamaha DM7 keverőpultokról, keress minket elérhetőségeinken!


 

2023. június 17. 07:21

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA