MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Idén 30 éves a Fusio Group

Egy különleges jubileumi koncerttel, valamint egy új albummal jelentkezik a zenekar!

A zenekar 2022 Április 24-én tartja 30 éves jubileumi, és lemezbemutató nagykoncertjét Budapesten, a Trafóban. A sorban nyolcadik, XXX című albumuk ezen a koncerten debütál, majd ezt követően országos koncertsorozatra indulnak. A koncert sok meglepetést tartogat majd, semmiképp sem érdemes kihagyni e különleges és rendhagyó alkalmat!

A jegyvásárlás linkje:
https://trafo.hu/programok/zene_fusio_group_30_koncert

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1782926398568565

A Fusio Group 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven, Szendőfi Péter és Studniczky László “Zsatyi” közös ötlete alapján. Saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatóak. 2005-ben Emerton-díjat kaptak “Az Év Jazz Együttese” címmel. Számtalan hazai koncertsorozatuk volt, valamint számos külföldi fesztiválon is részt vettek /Londonban, Németországban, Szlovákiában, Belgiumban/.

A zenekar ezidáig 7 albumot jelentetett meg:

A 30 éves zenekar jubileumi albumán - ahogy a korábbi albumokon is - kizárólag új, saját szerzemények kerülnek felvételre. A zenekar alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt fix téma részekkel ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, amint az élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra.

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja a sajátos hangzást.

A zenekar tagjai mindnyájan Magyarország élvonalbeli művészei:

Szendőfi Péter - dob
Elek István - szaxofon
Kormos János - gitár
Tálas Áron - billentyűs hangszerek
Szuna Péter - basszusgitár


2022. április 8. 06:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA