MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

„Happy End” – Valentin-napi albumpremier a Blue Canarro Group-tól

Egy szakítás utáni dalt tartalmazó lemezzel, és egy új klippel kedveskedik február 14-e alkalmából a Blue Canarro Group formáció azoknak, akik egy nehéz döntés meghozatala után egyedül töltik a szerelmesek ünnepét. 

A Blue Canarro Group a budapesti klubzenei élet ismert zenekara, a gipsy swinget játszó Canarro testvérzenekaraként jött létre a vírushelyzet alatti lezárások idején: első hivatalos, bemutatkozó EP-jük egy élettel teli, brazilos lüktetésű dal, amely új megvilágításba helyezi a Valentin-napot. „Legyen ez ünnep azoknak is, akik épp benne- vagy már túl vannak egy nehéz döntésen” – vélekednek. A formáció tagjai az alapítás óta igyekeznek kifordítani a valóságot, ellenkező előjelet tenni a boldog/szomorú pillanatok elé, humorral kezelni a nehéz élethelyzeteket, szarkazmussal az örömteli szituációkat. Így volt ez 2020-as, szilveszteri bemutatkozó koncertközvetítésük esetében is, melynek során egy szilveszteri buli felhőtlen hangulatával szándékosan szembemenve a zenekar egy 40 percnyi, kizárólag szomorú dalokat tartalmazó, online repertoárt állított össze. „A Happy End című EP Valentin-napi megjelenése és címadó dala is tartogat hasonló, ironikus fordulatokat a hallgatók számára” – árulták el. A formáció első klipjének animációját a lemezen szereplő, Emlékszel, Ivett? című dalhoz kapcsolódóan Gergelyi Júlia készítette. A dalt a zenekar dobosa, Cseh Balázs szerezte, míg a szöveget a zenekarvezető Szakál Tamás írta:

A címadó, Happy End című dalhoz szintén készül klip, ehhez kapcsolódóan a zenekar mindenkit vár egy táncos flashmob-ra áprilisban, amire az alábbi linken lehet csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/1024994991564519

Blue Canarro Group:
A formáció alkalmi felállásként indult az általuk “szomorú-szilveszterre” keresztelt műsorukkal, amely a Covid miatti lezárásokra adott fricska volt, de tekinthető a sírva vigadós magyar hagyomány újragondolásának is. “Itt nem fogtok mulatni” - hirdette a műsor mottója, amelyet Jedermannból közvetítettek 2020. szilveszterén.

A zenekar ötlete egy belvárosi lakásban született meg: “Kezdetben nem is terveztünk (új) formációt, csak a zenekar csatornáin, Canarro és barátai néven közvetítettünk spontán zenéléseket, afféle online aktivitásként a lezárások alatt” – mondta az indulásról Szakál Tamás, a zenekar vezetője, hegedűs, énekes. Ezt követően azonban a budapesti zenei klubok és romkocsmák kulturális közegében különböző szegmenseket képviselő kilenc zenész a vírus által okozott nehézségekre adott szatirikus válasz gyanánt megtartotta az említett online koncertet. A zenekari tagok mindegyike kedveli a természetes, akusztikus hangzást, ezért a szilveszteri koncertet – amelyben az ének mellett voltak háttérvokálok, vonósok, trombita, zongora, gitár, bőgő, dob – egyetlen sztereó mikrofonnal rögzítették. A felvétel ide kattintva hallgatható meg. BCG Szomorú Szilveszter.

„Az online koncert után egyre több pozitív visszajelzés és érdeklődés érkezett az új felállás iránt. Ezzel realizálódott bennünk, hogy érdemes a közös zenélést folytatni a Canarro testvérzenekaraként, más tagokkal, más stílussal, de mégis a Canarro-val egy fórumot használva. Olyan nevet kerestünk, ami utal is a Canarróra, de az eltérést is kifejezi. Több körös egyeztetés után végül a zenekar, Darvas Kristóf ötletét elfogadva, a Blue Canarro Group nevet szavazta meg. A “blue” angolul a kék mellett szomorút is jelent, rövidítve pedig BCG, mint az oltás. Ez az az időszak volt, mindenki nagyon várta már a vakcinát” – mesélte a hegedűs-zenekarvezető. Hozzátette:“Mindig is akartam egy olyan produkciót, amiben nem én vagyok végig a főhős, hanem bizonyos dalokban csak közreműködök a háttérben. Ebben a zenekarban majdnem minden zenész énekel is, hol szólóban, hol duettben, hol pedig kórusban. A zenekarnak nincs állandó frontembere, mindig valaki másé a főszerep a színpadon, minden dal másvalaki stílusához köthető.” 

A Blue Canarro Group 2021 februárjában az A 38-on adott közönség nélküli koncertet, majd a tavaszi fellendülés után stúdiómunkába kezdtek, aminek eredményeképp mostanra, 2022 februárjára jött el “a Happy End”.

TAGOK:
Szakál Tamás - hegedű, ének
Sebestyén Patrik - trombita
Kertész Endre - cselló
Darvas Kristóf - zongora
Petz Bálint – gitár
Burján Orsolya – ének, hangszerelés
Pataki Anna – ének
Soós Márton – nagybőgő
Cseh Balázs – dob

Felvétel, keverés és mastering: Válik László
A felvétel az L.V. Hang stúdióban készült 2021. májusában.
Megjelenés: 2022.02.14. (Spotify, Youtube és a nagyobb zenei stream-szolgáltatók oldalain)

www.bcgmusic.hu
www.facebook.com/BlueCanarroGroup
www.instagram.com/blue_canarro_group/

2020.12.31. - A “szomorú-szilveszteri” koncert - “Itt nem fogtok mulatni”: https://youtu.be/tj0l35IXQk0
2021.02.17. - A38 közönség nélküli koncertfelvétel: https://www.youtube.com/watch?v=dQZNbHu_j9U


 

2022. február 19. 13:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA