MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Hammond Workshop

A legendás orgonáról, a gyártó történetéről és a mai modern Hammondról tart workshopot Dirk van der Linden, a Hammond európai kereskedelmi vezetője, orgonaművész, zongorista és gitáros Hollandiából.

Helyszín, időpont:

Hangszer Pláza Hangszerbolt (Budapest, Rákóczi út 30, 1072)
2023. 04. 27. 17:00-19:00

A belépés díjtalan!

Az esemény 2019-ben került először megrendezésre az Európában elsőként Budapesten létrejött Hammond Artist Center megnyitója alkalmából, melynek – csakúgy, mint az eseménynek – a Hangszer Pláza ad otthont.

Dirk Antwerpenben született 1969. augusztus 28-án. Hatévesen kezdett el gitározni.
Tizenkét éves kora óta játszik jazzt, ezzel egyidőben ismerkedett meg a zongorával is.

Jelenleg gitáron, Hammond-orgonán és zongorán játszik, valamint zeneszerző, producer, zenetanár és a Hammond Suzuki európai értékesítési menedzsere.

Annak ellenére, hogy teljesen autodidakta zenész, a Genti Konzervatóriumban tanít Hammond orgonát. 1989-ben hivatásos zenész lett. Abban az időben zenészként játszott számos színházi projektben, és azóta folyamatosan dolgozik a televíziónál és a rádiónál Belgiumban és külföldön.

Mostani állandó formációk:
„Swing Dealers” (zongora)
„Peter Vandendriessche Qwartet” (zongora)
„Chris Peeters Band” (zongora és Hammond)
„Dirk Van der Linden Trio” (Hammond)
„Lauren's B” (gitár)
„Four by Two” (zongora és gitár)
„Blue Trippin' Trio” (Hammond)
„Jean's LBB” (Hammond)
„Yvonne Walter Quintet” (gitár)

Rendszeresen lép fel Belgium, Hollandia, Franciaország, Németország, Svájc, Magyarország, Olaszország, Nagy Britannia, Norvégia, Dánia, Finnország, Dubai, Dél-Afrika, Guadeloupe, Marokkó, Ibiza, Új-Zéland és az USA koncert helyszínein.

Olyan óriásokkal dolgozott együtt, mint Clark Terry, Red Holloway, Deborah Brown, Mark Braud, Charlie Gabriel, Teddy Edwards, Gianni Basso, Steve Houben, Bruce Adams, Leroy Jones, Howard Alden, Scott Hamilton, Bob Barnard, Dan Barrett, Tom Baker, Jim Galloway, Bob DeVos, Bob Mover, Gary Smylian, Mighty bolha Conners, Jean Michel Cabrol, Big Al Carsson, Partick Artero, Bert Boeren, Denise Gordon, Mariana Tootsie, Stephan Holstein, Andy Cooper, Jon Barnes, Andy Mackintosch és még sokan mások.


2023. április 7. 05:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA