MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Hajógyár

A Hajógyári szigetről szinte mindenkinek a könnyűzene ugrik be. Ezt az asszociációt erősíti tovább a Petőfi Kulturális Ügynökség, amely Hajógyár néven mostantól új, átfogó multimédiás felületet biztosít a magyar popzenei élet számára.

A több mint 15 videós műsort összefogó felület és tartalma a Hajógyár saját Youtube csatornája mellett a többi közösségi média színterén is megjelenik.

A kortárs könnyűzenei kultúrának nem csak otthona, hanem naprakész híradója is lesz a Hajógyár, amelyen a naponta frissülő videós és szöveges tartalmak mellett podcastok és videósorozatok mutatják majd be a zenei alkotókat. A tartalom azonban nem csak és kizárólag zenéről szól, a kulturális élet számos módon megmutatkozik majd, legyen szó képzőművészetről, gasztronómiáról, irodalomról vagy épp táncművészetről. A hajógyári portrék a tervek szerint olyan átfogó képet adnak majd a művészekről, amely ez idáig – ilyen, egységesített platformon, egységes formában – még nem valósult meg.

Mi is vár ránk a Hajógyárban?

Természetesen a zenéé a főszerep, amelyet többek között a Muzik minikoncertek biztosítanak. A művészekről szól az Ütem és az Életút, illetve a kulturális élet számos aspektusát dolgozza fel a Varroda, a Kézmívesek, az Ecsetvonás, a Fényes élet, a Gyerekkor íze, a Négy Évszak vagy épp a Divatos elnevezésű műsorblokk.

Az újszerű struktúra és a nem mindennapi tartalmak mellé különleges helyszínek is társulnak, amely tudatos döntés a Hajógyár részéről: szeretnék a magyar kortárs kulturális életet a most felnövő generáció számára releváns kommunikációs csatornákon keresztül, könnyed módon, de mégis átfogóan bemutatni.

Bár a hajogyar.hu csak 2022-ben debütál, a tartalmai már most is elérhetők a YouTube csatornán, illetve a saját Facebook és Instagram oldalai is követhetők.

A Hajógyár 2021. szeptember 29-én mutatkozik be a nagyközönségnek, a nyitóeseményre az A38 Hajón kerül sor, ahová – helyszíni regisztrációt követően – délután fél hattól várnak minden érdeklődőt. Az est folyamán olyan tehetséges előadók live actjeivel találkozhatunk, mint a slammer Bárány Bence, az itthoni és nemzetközi színtéren is egyre látványosabban sikeres Ohnody és Esterházy Fanni táncművész közös produkciója, Solére, vagy Saiid és az ék koncertjei. Fél kilenctől az afterpartyn pedig iamyank, az Analog Balaton, Adis Abbé és a Quixotic live lép fel, hogy együtt mutassák be: a Hajógyárral megszületett a magyar popkultúra új otthona.

 Petőfi Kulturális Ügynökség


2021. szeptember 29. 15:41

Minden jog fenntartva. 2022 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA