MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

GT-1000 Guitar Effects Processor

PIACVEZETŐ HANGZÁS ÁTÜTŐ BOSS TECHNOLÓGIÁVAL. Páratlan hangminőségével és zenei kifejezőerejével a GT-1000 egy új korszakot nyit az erősítő / effektprocesszorok világában, gitárhoz és basszusgitárhoz egyaránt. Ez a prémiumminőségű készülék az úttörő AIRD (Augmented Impulse Response Dynamics) technológiánkat alkalmazza, amelyet több évtizedes BOSS-kutatással és kategóriájában vezető 32 bites/96 kHz-es feldolgozással valósítottunk meg. A BOSS effektek hatalmas választéka is rendelkezésre áll, rendkívül rugalmas útválasztási lehetőségekkel, valamint mélyreható, valós idejű vezérléssel. A beépített Bluetooth®-nak köszönhetően pedig vezeték nélkül lehet módosítani a beállításokat egy mobilkészülékről vagy dedikált alkalmazáson keresztül. Áramvonalas, profi dizájnba csomagolt erejével a GT-1000 a kreatív kifejezés új korszakát nyitja meg a gitárosok számára a világ minden részén.

Páratlan hangminőség
A GT-1000 kompromisszumok nélküli hangzást kínál a legújabb BOSS technológiákkal. Ez a valaha gyártott első olyan gitár multi-effekt, amely 32 bit-es AD/DA átalakítást, 32 bit-es lebegő pontos processzálást és 96 kHz-es mintavételezési frekvenciát használ, míg az egyedi DSP-motor több mint háromszorosa az előző generációk teljesítményének. Ennek köszönhetően minden eddiginél részletgazdagabb hangzást hoz létre és megkönnyíti a hangszínek gyors beállítását rengeteg paraméter tekergetése és mikroszkopikus EQ beállítások nélkül.

AIRD: A digitális erősítő-processzálás forradalma
A GT-1000 a BOSS átütő AIRD technológiájával olyan erőt képvisel, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A megújult Katana, Waza, Nextone, ésd Blues Cube erősítőktől átvett Tube Logic koncepció alapján az AIRD rugalmasság és felhasználhatóság terén új magaslatokba emeli az erősítő-processzálást.

A gitárosok által közkedvelt csöves erősítőkre interaktivitásuk miatt igazi hangszerként tekinthetünk. A Tube Logic filozófia pont erre az interaktív viselkedésre koncentrál és már számos önálló erősítőben bizonyította hatékonyságát. Számos kihívással kellett szembenéznünk, amikor megpróbáltuk átemelni ezt a technológiát egy gitárprocesszorba, hiszen a gitárosok ezeket a legkülönbözőbb külső erősítőkkel használják, melyek más-más karaktert adnak a hanghoz. Erre a kihívásra a BOSS az AIRD kifejlesztésével válaszolt, mely biztosítja, hogy a GT-1000 átütő hangzása bármilyen összeállításban változatlan maradjon.

Muzikális megszólalású gitárerősítők az AIRD jóvoltából
A GT-1000 rengeteg kifejező gitárerősítő hangzást tárol, melyek mindegyike az ARID technológiát alkalmazza. A hagyományos modellezéssel szemben az AIRD újra alkotja a csöves erősítő alkatrészeinek bonyolult kölcsönhatását a gitárbemenettől egészen a hangszóróig. Ennek eredménye az a komplex rendszer, amely végül egy csúcsminőségű csöves erősítőnek megfelelő élő, lélegző hangszert hoz létre.

Az AIRD lényegét az erősítő/hangszóró reaktív kapcsolata jelenti, mely dinamikaérzet és zenei kifejezés terén azonos a csöves erősítőkkel. Ez az eleven kapcsolat tölti meg élettel a GT-1000 erősítőhangzásait és ezáltal válik a gitárhang rendkívül kifejezővé. Az AIRD-nek köszönhetően mindig jól kézben tartható a hang, ami tökéletesen belesimul a zenébe, így olyan zenei élményben lehet részünk, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt egy digitális gitáreffekt-processzorral.

A GT-1000 rengeteg eredeti BOSS erősítőt tárol a legkülönbözőbb gitárstílusokhoz, a super-clean-től az ultra-heavy-ig. A dinamikus, részletgazdag hangzáshoz számos erősítőtípus használja a Multi-Dimensional Processing (MDP) technológiát, amely képességek terén vetekszik az analóg konstrukciókkal. Historikus csöves erősítők is helyet kaptak a processzorban, az imádott vintage kombóktól a nagy teljesítményű, modern erősítőfejekig. Két erősítő használható egyszerre egyetlen patch-ben, így szabadon válthatunk két hangzás között, összeolvaszthatunk erősítőket komplex hangzások létrehozásához vagy nagy, kiterjed hangot érhetünk el egy sztereó rendszeren keresztül.

Optimális hangzás minden szituációban
Az AIRD lehetővé teszi, hogy a GT-1000 zökkenőmentesen, minimális beállításokkal bármilyen helyzetben megállja a helyét. A rengeteg beépített AIRD Output Select típussal a GT-1000 hozzáigazítható minden külső készülékhez, legyen szó gitárerősítő bemenetről, egy külső erősítő effekt Return kimenetéről, végfokról vagy FRFR monitorrendszerről. A beépített opciókon kívül két felhasználói hely is van további típusok betöltésére a GT-1000 AIRD Output Select Library szoftverrel.

Az AIRD minden szinten integrálva van a GT-1000 erősítőtípusaiban, így az autentikus hangzás és interaktív játékérzet adott bármilyen külső összeállítással. Továbbá különböző AIRD Output Select beállításokat alkalmazhatunk a fő- és az szub-kimenetre, hogy egyszerre két célállomáshoz optimalizáljuk a hangot. Független ground-lift funkciók is rendelkezésre állnak a külső eszközök csatlakoztatásakor fellépő zajok kiküszöböléséhez.

Kivételes effektek
A GT-1000 rengeteg effektet tárol, a BOSS klasszikusoktól és retro stompboxoktól a modern MDP effektekig, beleértve a BOSS 500-as sorozatának fejlett algoritmusait is. A soros és párhuzamos effektkapcsolások beállítása a jól áttekinthető kezelőfelületen könnyen elvégezhető. Az okos Stompbox funkcióval a gyakran használt erősítő-és effektbeállításokat egyszerre kezelhetjük több patch esetében. Mindezek mellet két effekt loop is rendelkezésre áll, kedvenc külső effektprocesszorok és előerősítők csatlakoztatásához.

Új, csúcsminőségű effektek basszusgitárhoz
A GT-1000 most új magaslatokba emeli a basszusprocesszálást, új generációs hangminőséggel, rendkívül rugalmas tulajdonságokkal. Három AIRD basszus preamp áll rendelkezésre az alaphangzás megformálásához, majd ezután nyolc különböző overdrive/distortion effekttel színezhető és erősíthető tovább a gitárhang. Egy MDP basszuskompresszor is kéznél van, továbbá Chorus, Flanger, Touch Wah és sok más effekttípus, kifejezetten a basszusgitárhoz hangolva.

Átfogó vezérlés az élő koncerteken
A tíz lábkapcsolóval és egy lábujj kapcsolóval ellátott expression pedállal a GT-1000 mindenre kiterjedő, kreatív vezérlést biztosít minden játékszituációban. Külső kapcsolókkal, pedálokkal, valamint a MIDI és USB kapcsolattal pedig még mélyebbre áshatunk. A beépített vezérlőkhöz alapértelmezett hozzárendelések tartoznak a preset-kiválasztáshoz és a patch-enkénti vezérlési célokhoz, de könnyedén megcímezheted őket szinte bármilyen funkció vezérléséhez. Manuális és Pedalboard módok is elérhetők, hogy a lábkapcsolókat a pillanat hevében is azonnal újrakonfigurálhassuk a további vezérlés érdekében.

USB Audió/MIDI és vezeték nélküli szerkesztés Bluetooth kapcsolaton keresztül
A GT-1000 elsőként használ beépített Bluetooth funkciót a profi erősítő/effektprocesszorok világában, ami lehetővé teszi, hogy egy IOS vagy Android mobilkészülékkel, vezeték nélkül kezeljük a hangszíneket egy dedikált BOSS Tone Studio alkalmazás használatával. Kényelmesen módosíthatjuk a processzor beállításait mobileszközéről anélkül, hogy le kellene hajolnia a hardveres szerkesztéshez. A GT-1000 beépített looperével még egy riffet is rögzíthetünk, majd a helyszínt bejárva a közönség pozíciójából állíthatjuk be a hangzást.

A többcsatornás USB audió/MIDI interfész rugalmassá teszi a számítógépes zenekészítést, illetve hatékony re-amping lehetőségeket kínál. Egy dedikált felvételkészítési (Recording) mód teszi lehetővé különböző beépített hangszó- és mikrofontípusok kiválasztását, de akár importálhatjuk is ezeket WAV formátumban a GT-1000 IR Loader szoftverrel. Ezenkívül az USB csatlakozás részletes patch-szerkesztést és hangszínrendszerezést tesz lehetővé a BOSS Tone Studio asztali verziójával.

Bővebb információ: https://www.boss.info/hu/products/gt-1000/


 

2022. május 12. 09:22

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA