MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Fedezd fel a QSC CP aktív hangsugárzók előnyeit!

Egy jól kivitelezett rendezvény sosem múlhat a szerencsén, de a felkészült hangosítón kívül, megbízható technikára is szükség van hozzá, a QSC ezért a legkisebb termékcsaládját is úgy tervezte meg, hogy a jó árért cserébe felhasználóbarát, univerzális eszközt adjon a kezünkbe, amire nyugodt szívvel rábízhatjuk magunkat.

A CP-sorozat bevezetése ötvözte a QSC tradicionális vonalát, a megbízhatóságot és a kiváló hangminőséget egy alacsonyabb árponttal, ennek ellenére egyetlen percig sem érezhetjük, hogy kevesebbet kaptunk volna a pénzünkért!

A széria két típusból áll (CP8 és CP12), melyek nevükben is jelzik a beépített mélysugárzó átmérőjét. Anyagát tekintve egy nagyon könnyű, mégis ellenálló műanyagot használt a gyártó, ami könnyen tisztítható és jól bírja a mindennapos használatot is! Nevének rövidítését kifejtve, a legfontosabb tulajdonságait sugallja, hiszen a „Compact Powered” jelöli a méret és az aktív meghajtásból származó teljesítmény ötvözését. Ha már a teljesítménynél tartunk, a beépített digitális végfok 1000W (800+200) összteljesítményt képes leadni, ami a CP8-nál 124, míg a CP12-nél 126 dB hangnyomást eredményez. Magaslesugárzását illetően az 1.4 colos kompressziós driver 90 (CP8), illetve 75 (CP12) fokban dolgozik.

Belső értékei is figyelemre méltók, ugyanis annak ellenére, hogy nincs rajta kijelző, beépített DSP-vel szerelték, ami azon kívül, hogy odafigyel a bemenetek túlterhelésére (limiter), egy választókapcsolós CONTOUR preszetválasztót is rendelkezésünkre bocsát, ahol különböző hangképek közül választhatunk:

Bemeneteit tekintve, szám szerint 3-at találhatunk rajta, melyből az első kettő XLR, amiből az egyik mikrofon szintű erősítésre is kapcsolható. A harmadik bejárat 3,5mm-es sztereó jack, mely monósítja a bemenő sztereó jelet. Ha jobban belegondolunk, ez már egy alapszintű keverőnek is betudható, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az XLR kijáraton a három bemenet jele gain-arányosan távozik, tehát a továbbfűzött jelfolyam keverve is képes megjelenni a következő hangsugárzó(ko)n.

Ha egy gyakorlati példával szeretnék élni, egy kis ének-gitár alapú szóló performanszban akár magunkat is hangosíthatjuk és míg az egyik CP monitorként/keverőként szolgál, a másik (többi) a közönség felé is szólhat. De miért pont ezt a példát hoztam fel?

A CP-sorozat legnagyobb előnye a hordozhatósága, ugyanis rendkívül könnyű, mégis erőteljes megszólalásra képes, elhelyezését tekintve pedig ugyanúgy használhatjuk állványon, mint lábmonitorként, vagy – a megfelelő kiegészítő füllel – rögzíthetjük a falra is. 
Apropó kiegészítők, ahogy a QSC-től megszokhattuk, dedikáltan kapható mindkét típushoz az előbb említett rögzítőfül (yoke), illetve az időjárásálló, kültéri huzat és a saját hordtáska (tote) is!

A cikk elején említettük, hogy egyáltalán nem érződik a CP-ken, hogy bármelyik aktív QSC széria olcsósított kistestvére lenne, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a gyári oldalon történő regisztráció esetén, ugyanúgy 6 év garanciát kapunk rá, mint a K.2 vagy a KS-szériára.

Sok szerencsét, illetve sok elégedett ügyfelet!

Bővebb információ...


2024. augusztus 24. 08:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA