MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Esemény és pályázat a magyar dalszövegek népszerűsítésére: bemutatkozik a Mai Dal

Magyar dalszövegeket népszerűsítő rendezvénnyel várják az érdeklődőket május 25-én a Muzikum falai közé, ahol népszerű szövegíró-zenészek fognak minket bevezetni a szerzői folyamatok rejtelmeibe. Ennek felvezetéseként dalszövegíró versenyt hirdetnek a szervezők.

A Mai Dal név egy egynapos eseményt és annak felvezető kampányát fedi, mely felhívja a zeneszerető közönség figyelmét a minőségi magyar dalszövegű zenékre. A május második felére tervezett esemény első programjaként népszerű együttesek dalszerzői, frontemberei fognak egy kerekasztal beszélgetés során a szövegek üzenetével kapcsolatban tapasztalatot cserélni. A kerekasztal résztvevői: Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Lázár Domokos (Esti Kornél, Lázár Tesók), Szendrői Csaba (Elefánt).
Ez után Varga Livius (A Kutya Vacsorája, Quimby) tart egy előadást a dalszerzés történetéről, hátteréről.
A résztvevők az est zárásaként egy interaktív dalszerző játékon vehetnek részt Egri Bálint színész (Azegrivár) vezetésével, aki a kerekasztal moderátora is lesz.

Az alkotás iránt érdeklődő közönségnek lehetősége van a dalszövegeit nevezni egy versenyen, melynek szakmai zsűrije a meghívott előadók egy részéből áll össze.
A pályázaton 3 művet díjaz a zsűri, valamint a beküldött dalszövegeket közönségszavazásra is bocsátják (abban az esetben, ha a szerző hozzájárul).
A díjazottak különböző összetételű ajándékcsomagokat nyerhetnek (melyek az est előadóihoz köthetőek). A fődíj ezek mellett egy személyes mentoring óra Varga Liviusszal.
A jelentkezési határidő május 15, érvényes jelentkezést az alábbi linken keresztül lehetséges beküldeni (egy ember több művet is nevezhet): bit.ly/MaiDalJelentkezes A jelentkezésnek különösebb feltétele nincsen, a szervezők szeretnék a sokszínűséget és a szabadságot biztosítani az alkotások számára, de mindezt egymás értékeinek tiszteletben tartásával.

“Az esemény programjaival azokhoz szeretnénk szólni, akik érdeklődnek a magyar szövegű zenék iránt és kicsit benéznének a szerzők gondolatai mögé. Nem titkolt célunk megmutatni, hogy az alkotás lehet egy tudatos tevékenység, mely mind az alkotó, mind a befogadó számára jó vagy jótékony hatással lehet” - mondta el Tóth Áron főszervező. “Abban bízunk, hogy az alkotásra nyitott érdeklődők nem csak a programokon szeretnének részt venni, hanem szívesen nevezik művüket a dalszövegíró pályázatunkon, ahol az eseményen megszólaló művészek egy részéből alakult szakmai zsűri tanácsaival megerősödve és a Tőlük hallott kapaszkodók segítségével tehetik meg következő lépéseiket a még jobb szerzővé válás felé”.

A rendezvényt először streaming formában hirdették meg, de amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, korlátozott számban élőben is lesz lehetőség meghallgatni az előadókat és részt venni a játékban.

Tervezett időpont: 2021. május 25. 17:00
Tervezett helyszín: Muzikum (http://muzikum.hu) MUZIKUM Klub & Bisztró
1088 Bp., Múzeum utca 7.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/a.maidal/ Esemény link: https://fb.me/e/KwvpTkYz
Instagram: https://www.instagram.com/a.maidal/ Jegyek: https://tixa.hu/maidal_2021


 

2021. április 19. 09:09

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA