MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elhagyni egymást a semmiért - Kontraszt klippremier

Készülő nagylemezének előfutárát jelenteti meg a Kontraszt zenekar. A 2020-as Öröm a Zene országos tehetségkutató nyertes formációja decemberben hozta ki legutóbbi dalát "Tükörkép" címmel, most pedig a hamarosan megjelenő nagylemezük előfutárát adták ki videoklippel együtt: a "Vakrepülés" -t.

"A Vakrepülés világával kicsit betekintést adunk a hallgatóinknak következő nagylemezünk tematikájába. Ezen a lemezen sokat fogjuk boncolgatni a múltat, és a gyerekkortól kezdve azokat a mérföldköveket az ember életében, amitől előbb utóbb azzá válik, aki.

- mesélt a lemez témájáról az énekesnő, Mirtse Kori. A zenét a Kontraszt tagjai közösen szerezték, a dalszöveget pedig a gitáros, Csizmazia Zsolt írta, aki így fogalmazott a sorokról:

"A dal szövege azokból a kötelékekből inspirálódott, amelyeket gyermekként végtelennek, felhőtlennek, fontosnak és őszintének élünk meg, de ahogy a gyerekkorunkat, úgy ezeket a kapcsolatokat is kinőjük. Lassan elkopnak és kiüresednek, és felnőttként már-már átélhetetlenek. A dal két nézőpontból szemléli ezeket a kapcsolatokat, a felnőtt énünk tapasztalataival, és a gyermeki énünk érzelmeivel."

A dalhoz videoklip is készült, melynek képi világa a gyermekkorba repít vissza bennünket, ahol egy ideig minden szépnek, idillinek és tökéletesnek tűnik - de ez csak addig tart, amíg a felnőttkor rá nem töri az ajtót erre a gondosan felépített mesevilágra. A videoklip munkálatairól Kori így mesélt:

"A klippel az volt a célunk, hogy amennyire csak lehet, alátámasszuk a dal sorait. Szerettük volna a szavakat képekbe önteni, hogy a zene és a látvány együttesen adja ki azt az érzést, amiről a Vakrepülés szól. Összegyűjtöttünk minden olyan tárgyat, ami a gyerekkorunkhoz kapcsolódik, és berendeztünk egy igazi kuckót, ebben zajlottak a felvételek. A képeket Bikali Sándor rögzítette, a vágást pedig én készítettem el, Balázs Misi segítségével, akinek a hangfelvételeket és a keverést is köszönhetjük."

https://www.facebook.com/kontraszt.music


2021. május 1. 09:33

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA