MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (21-22. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

21-22 Németh Gábor „Némo” (előadóművész, zenész)

1.rész Ha a gyerekkorodban minden héten házibuli van nálatok, akkor biztosan „sláger” vénád lesz. A könnyűzenében helye van a rágógumi zenéknek is, ha örömet okoz az embereknek. Minden dalnak megvan a hozzá passzoló előadója, akivel igazán tökéletes lesz? Miért vagyunk megengedőbbek egy legendás előadóval? A popzene mindig a fiatalokat célozza, és ezért működnek a visszatérő stílusok új előadókkal.  Hogyan és miért lett a Sziasztok Lányok-ból Club54, aztán mi volt a kezdeti gyors siker oka, és végül miért zárult le az első szakasza a zenekarnak?

2.rész Melyik az a világhírű zenekar amelyik 50 éve működik, és mégsem poros a mai fiataloknak sem? A Fonográf mint méltatlanul elfelejtett zenekar mert a népzenei country műfaj nem népszerű itthon. Van-e egyáltalán értelme még dalt írni a mai elképesztő zenei túlkínálatban? Az élőzene és a koncert nagyon eltűnt pedig nagy szükség lenne rá, mert a zene igazi varázsa csak ott átélhető. A Club54 következő albumán szimfónikus zene is lehet.
Miért íródik át egy dalszöveg 5 év után, és 50 felett kell-e még követni a trendeket? 


2021. december 14. 15:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA