MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Éles teszt a Mudfielddel

Nagy örömünkre szolgált, amikor a Mudfield zenekar az Audio-Technica ATW3255 fülmonitor rendszer vásárlása után megkeresett minket a legújabb AT mikrofon, az ATS99 tesztelése kapcsán. Rögvest adtunk is nekik egyet kipróbálni, amit szerencsére sosem láttunk viszont. A többit a zenekar frontembere, Kovácsovics Máté mondja el részleteiben.

Néhány hete próbáltam ki először az Audio-Technica ATS99 mikrofont, ami első tesztre minden igényemet kielégített a színpadon. Korábban az AE4100 modellt használtam, amire szintén nem tudtam volna rosszat mondani, viszont az új miksit sokkal részletgazdagabbnak és karakteresebbnek ítélem meg a korábbihoz képest.

A Mudfield műfajában, ebben a rock/metal ötvözetben kiemelten fontos az, hogy egy jó hangképet kapjon az énekemből a közönség, és hogy saját magam is elégedett legyek vele, emellett az is lényeges, hogy minden apró részletet tisztán továbbítson, legyen szó akár tiszta, magasabb vokálokról vagy éppen mély hörgésekről. Ezzel a mikrofonnal teljes mértékben kiaknázhatom a hangom terjedelmét és színeit. Tetszik, hogy a nem kívánt zajokat jól kiszűri, pontosan veszi a hangomat, simán kezeli a magasabb hangerőt torzítás nélkül, ami azért ebben a stílusban baromi jó célt szolgál.

Mivel nagyon ritkán vagy inkább sosem használok állványt, az ATS99 fogását komfortosabbnak is ítélem meg, hosszabb koncert alatt is kényelmes tartanom, ami számomra nagyon fontos. A tavaszi lemezbemutató turnénk végére, az utolsó néhány koncertre kaptam meg a mikrofont, és az igazat megvallva, mivel eléggé intenzíven mozgok, ugrálok, akrobatizálok a bulikon, aggódtam, hogy pont a legenergikusabb, legfontosabb bulikon fogom tesztelni a miksit, nehogy valami baj érje, ám annyira strapabíró a felépítése, hogy a fellépések során előforduló ütéseket és rázkódásokat garantáltan masszívan bírja.

Az ATW3255 fülmonitor rendszer tökéletes kiegészítője ennek a mikrofonnak, mindig biztosítja, hogy tisztán halljam magam és a banda többi tagját. Eleinte ódzkodtam a fülmonitorozástól, pont az előbb említett intenzív színpadi jelenlét miatt, féltem, hogy folyamatosan kiesik a fülemből, idegesíteni, zavarni fog, de emiatt kár volt minden aggodalomért. Először a próbákon kezdtem el használni, és annyira beleszerettem, hogy a nyári bulikat már csak ezen fogom tudni elképzelni. Mindig is old-school arcnak tartottam magam, hogy engem nem fertőznek meg ezek a modern kütyük, de ha csak a hallásomra és a koncert minőségére gondolok, akkor a legészszerűbb megoldást sikerült választani.

A komplikáltabb daloknál nyilván fontos a pontos hangpozicionálás, itt nagyon érezhető a rendszer jól működő sztereó elválasztása, kristálytisztán szól minden. Az egész szett strapabíró és megbízható, ami elengedhetetlen a turné során, a vezeték nélküli kapcsolat zavartalan, stabil, nyugodtan lehet a színpadon össze-vissza rohangálni anélkül, hogy a jelvesztésen filóznál.

Könnyen testre szabható, mindent a saját igényeinkhez igazíthatunk, a könnyű kezelőfelülettel és vezérlőkkel még egy olyan hangtechnikai analfabéta is tud bánni, mint én - akár koncerthelyzet közben is. Az nagyon sokat segített, hogy a próbákon foglalkozunk vele, tesztelgetjük a dolgokat, hogy élesben minél kevesebbet kelljen vele időznünk.

Összeségében az Audio Technica ATS99 mikrofon és az ATW3255 fülmonitor rendszer számomra tökéletes választás, mindkét eszköz fantasztikus hangminőséget, megbízhatóságot és sokoldalúságot kínál, ami biztosítja a bulijaink hangképét felénk és közönségünk felé is. Pontosság, kényelem, minőség - ezzel a kombóval bátran merek színpadra állni. Köszi, Audmax!

Kovácsovics Máté


2024. október 12. 08:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA