MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Dingo – Tarantino

Új videóval jelentkezett a Dingo, akiket az Öröm a zene Tehetségkutató Sorozat balatonboglári fordulóján ismerhettünk meg. Az új videóról a zenekar tagjai meséltek nekünk és természetesen maga videó is megtekinthető nálunk...

„A dal munkacíme szinte egyből Tarantino lett, az első pillanattól kezdve kiérződött belőle valami fülledtség, valami asszociatív, nyers, filmes áthallás. Aztán ahogy íródott a szöveg, nyilvánvalóvá vált, hogy a „Tarantino" nem csak munkacím lesz." - ezzel magyarázta Fegyverneky Levente, a zenekar énekese a filmes címválasztást, amit a klip stílusa, még inkább alátámasztott.

„A dal magában hordoz egy folyamatos feszültséget, amit szinte végig fojtva próbálunk tartani, majd amikor egy pillanatra kitörne, rögtön fedőt dobunk a tetejére és hagyjuk, hogy önmagába merülve szépen lecsillapodjon. A klip képi világát is ehhez próbáltuk igazítani. Gelencsér Ákos barátunk, aki klip rendezője, operatőre és vágója is volt egy személyben, tökéletesen elkapta a fonalat, szinte azonnal a megfelelő sínre rakta a projektet." - mesélte az alkotói folyamatokról Levente. A zenekar mellett egy táncos is megjelenik a videón, aki mozgásával reflektál a zenére és a szövegre.

„Fehér Barbival hihetetlen könnyű volt együtt dolgozni. Úgy találta ki és valósította meg a koreográfiát, hogy minden mozzanata szimbolizál valamit a dal üzenetéből. A teljes forgatás alatt maximális profizmusról tett tanúbizonyságot." - folytatja az frontember. A zenekar elmondása szerint a dal, az elemi emberi vágy elfojtásáról, kontroll alatt tartásáról és az ezzel járó vívódásról szól. A dal érdekessége még, hogy a stúdió felvételektől kezdve, az utómunkálatokon keresztül, a videó elkészítéséig, minden a zenekar és barátai keze munkája.

„Itt vettünk fel mindent, a zalaszentgróti VMK-ban, saját eszközökkel. A hangot, a képet, mindent. Nincs mögöttünk, sajnos, egy Medici sem. Ez a produkció teljes mértékben „mi" vagyunk, a mi munkánk. Aki részt vett a folyamatban, mindenki azonosult ezzel az egésszel és a szívet lelkét belerakta. Ezúton is szeretném megköszönni nekik: Gelencsér Ákosnak, Némethy Máriának és Fehér Barbarának a időt és az energiát amit nekünk adtak az életükből. Ahogy a tanult spanyol is mondja, ha jól beszél németül: Once a Dingo, always a Dingo!"

https://www.facebook.com/official.dingo.band


 

2021. június 21. 12:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA