MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Dingo

Talán minden zenészben billeg valahol a szíve mélyén az a mérleg, ami a szolgálatot súlyozza. A zenésznek kell szolgálnia a zenét, vagy a zene szolgálja őt. Mi 2020 derekán, a pandémia küszöbén azért alapítottuk a Dingót, mert úgy éreztük túl sok lett az ellensúly a serpenyőben, ami a zene szolgálatát hivatott mérni. Az alapok adottak voltak, hiszen hárman (Fegyverneky Levente – ének, Tóth Gábor – gitár, Udvary Dávid – nagybőgő) már több, korábbi zenekarban közösen szolgáltuk a zenét. Ismertük egymás képességeit, szokásait, szóval nem zsákbamacskáról volt szó.

Mindannyiunkban dolgozott a vágy, hogy áldozzunk az önzőség oltárán és saját elképzelés, kedv, hangulat szerint és önmagunk szórakoztatása mentén dalokat írjunk és azokat színpadra vigyük. Csak egy dobos hiányzott a kirakósból. Szerencsénkre éppen akkoriban választotta Budapest helyett a Balaton nyugati csücskét otthonának egy régi ismerős, Burucs Szabi. Szabi (Néhai Bárány, Second Avenue) beugrott hozzánk, hogy segítsen a zenekar csónakját ellökni a parttól. Az ellökés olyan jól sikerült, hogy azzal a lendülettel 2020. június elején fel is vettünk gyorsan 6 dalt a zalaszentgróti VMK, kisvárosi romantikával átitatott szocreál pincéjében. A nyár során még megcéloztuk az Öröm a zene veszprémi fordulóját, ahol egy videóklip forgatást nyertünk, majd az ősszel beugrottunk a zalaegerszegi etapra is, ahol szintén nagyon pozitívan fogadott minket a zsűri. Október végén leforgattuk ezt az ajándék klipet, a „Kiről is szól” című nótához, amiben barátaink és ismerőseink mellett, nagy segítségünkre volt a Hévíz Boksz Klub is. A végeredmény egy igazán szerethető, színes kis négyperces lett. Miután Szabi barátunk a nekünk tett ígéretét teljesítette, más utakra indult, így mi a telet megint egy dobos keresésével töltöttük. A szerencse azonban ismét mellénk szegődött és márciusra újra a próbatermi munkákba temethettük magunkat, hiszen karnyújtásnyi távolságra megtaláltuk az embert az üstök mögé, Ipcsics Aladin személyében.

Most, hogy ismét kiegészült a legénység, megint teljes gőzzel vethetjük bele magunkat a dalszerzésbe és nagyon reméljük, idén nyáron már nem lesz semmilyen akadálya, hogy a hazai fesztiválokon is megjelenhessünk. Szeretnénk mindenhova egy olyan háromnegyed órát vinni, amiben van egy kis bluesos gitár sound, egy nagykanál pimasz és őszinte szöveg, egy csipetnyi rockabilly-s csettegés, egy kis riffelés a nagybőgőn és az érzés, hogy szeretjük az életünket és szeretjük azt, amit csinálunk. A legjobb az egészben pedig az, ha neked ettől jobban fogy a sör a kezedben, vagy ha a mosolyszünet ellenére is az öledbe ülteted a kedvesedet.

Kutyaharapást, szőrével: Dingo

https://www.facebook.com/official.dingo.band


2021. április 9. 04:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA