MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Digitális zongorák a mindennapokra

Az alkotáshoz megfelelő atmoszféra kell. Vannak olyanok, akik egy kényelmes kanapén, a szabadban, vagy éppen az ágyban jutnak ihlethez. A Casio új digitális zongorája, a CT-S1-es azok számára készült, akik „bárhol és bármikor” szívesen leülnek egy kis időre, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek, a zenének. „Az újdonság a Casiotone család legújabb modellje, amely háromféle – fehér, fekete és piros – színben érhető el a magyar vásárlók számára” – hívta fel a figyelmet Tompa István, a Casio hangszerek termékmenedzsere. A készülék legmodernebb technológiát és a cég tradícióit egyesíti magában. 

A Casio 1980-ban mutatta be első elektronikus zongoráját, a Casiotone CT-201-est. Egy évvel később piacra dobta a CT-701-es modellt, amely a világ első dallam útmutatóval rendelkező elektronikus zongorája volt. A készülék egy program alapján LED-fények segítségével jelezte a felhasználók számra, milyen billentyűket kell lenyomni ahhoz, hogy megfelelően szólaljon meg az adott dallam. „A CT-701-es így olyanok számára is közelebb tudta hozni a zenélés örömét, akik azelőtt nem tanulták azt, vagy legalább is kevés alapismerettel rendelkeztek” – emelte ki Tompa István. A Casio immáron több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a digitális zongorák terén.  Ezáltal a bolygó minden pontján különböző kultúrájú embereket, nemzeteket és országokat köt össze a zenélés élményén keresztül. Ez a fajta technikai és történeti örökség komoly felelősséget jelent a márka számára, emellett lehetőséget biztosít arra, hogy olyan fejlesztéseket valósítson meg, amelyek előremutatóak lehetnek az egész iparágnak.

Az új CT-S1 digitális zongorát minimalista dizájn és tetszetős színek jellemzik. A 61 billentyűvel rendelkező készüléken minimalizálták a gombok számát és a praktikusabb használat érdekében beépített hangszórókkal látták el. Vékony profiljának és 4,5 kilogrammos súlyának köszönhetően a CT-S1 digitális zongora kényelmes használatot biztosít a mindennapokban. A professzionális Casio AiX hangforrás kiváló hangminőséget, az új akusztikus kialakítás pedig lenyűgözően erős hangzásélményt tesz lehetővé. Az AiX mindemellett visszahozza a ’80-as évek Casio digitális zongoráinak közkedvelt hangzásvilágát a Casio Classic Tone-nak köszönhetően, amely egy 12 hangszínből álló exkluzív válogatást takar a felhasználók számára.

A 21. századi elvárásoknak megfelelően a Casio újdonsága komplex digitális architektúrával rendelkezik. Így okostelefonok, tabletek és más digitális eszközök is csatlakoztathatók hozzá a Bluetooth-os kapcsolat segítségével – tovább szélesítve ezáltal a dalszerzéshez szükséges eszközök tárházát. Sőt, a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően adott esetben a CT-S1 külső hangszóróit akár saját, okostelefonon tárolt zeneszámok lejátszására is használhatjuk. A készülékhez kínált Chordana Play alkalmazás pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvükre változtassanak az aktuálisan játszott dalok tempóján vagy más kulcsparaméterein. Az alkalmazásban emellett a kottákat is meg lehet jeleníteni, így a felhasználók akár rendszeres gyakorlásra is használhatják a CT-S1-es zongorát.

A CT-S1-es mellett a CT-S400-as tekinthető a Casio újdonságának, amelyet elsősorban azok számára terveztek, akik egy nagy tudású, de a mindennapokban könnyen kezelhető digitális zongorára vágynak. „Ez a modell is vékony profillal és mindössze 4,5 kilogrammos súllyal büszkélkedhet, ami könnyű hordozhatóságot és kényelmes felhasználást biztosít a zenélni vágyók számára a mindennapokban” – hangsúlyozta Tompa István. Hozzátette: a készülék kezelését egy nagy méretű, folyadékkristályos LCD-kijelző könnyíti meg, amely többek között 200 előre programozott ritmus, valamint 600 hangregiszter kezelését teszi lehetővé. Használatát pedig olyan professzionális funkciók varázsolják praktikussá, mint az automatikus kíséret, az állítható ütemszámmal rendelkező metronóm, az oktávváltás, valamint az 5 műsorszám tárolására alkalmas midi memória.

A japán hangszergyártó újdonságai otthoni hálózatról vagy 6 darab AA elemmel egyaránt működtethetők. Utóbbi esetén a CT-S1-nél 3, míg a CT-S400-as terén 4 óra üzemidővel kell számolni. Bármelyikre is essen a felhasználók választása, a zenekedvelők biztosak lehetnek abban, hogy a Casio digitális zongorák tiszta és professzionális hangzásélményt nyújtanak, ezáltal hozzájárulnak az alkotó munka kiteljesítéséhez és a felhasználók zenei tudásának fejlődéséhez. 

https://www.facebook.com/Casiohangszerek


2022. április 9. 06:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA